SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöp Konteynerlerine Kamuflaj

0
Güncellendi - 2016-02-03 22:13:47
Çöp Konteynerlerine Kamuflaj
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynırlarını kent estetiğine yakışan bir görüntüye ulaştırmak için kafes uygulaması başlattı. 2016 Yılında 200 adet çöp konteynırının dış yüzeyi suni çimden oluşan kafes uygulamasıyla modern bir görünüme kavuşacak.

Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü "Temiz Çevre, Sağlıklı Toplum" sloganıyla çöplerin temiz ve hijyenik bir şekilde atılabilmesi ve toplanabilmesi için bölgede ilk olarak uygulamaya başladığı modern yer altı ve yer üstü çöp konteynırlarının yanı sıra çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynırlarının dış yüzeylerinde meydana gelen görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için 50 adet çöp konteynırının yüzeylerine uyguladığı suni çimden oluşan “Kafes Uygulaması”nı hizmete sundu. Çöp konteynırlarının görünmesini engelleyecek şekilde tasarlanan suni çim kaplı kafes çalışması 2016 yılı içerisinde 200 adet çöp konteynırının dış yüzeyine uygulanacak.

İmalatı Temizlik İşler Müdürlüğü atölyesinde yapılan kafes uygulamasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve Temizlik İşler Müdürü Adem Bedir Ergül'den kafes uygulaması hakkında bilgiler aldı. Başkan Polat, temizlik işleri müdürlüğüne çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması noktasında yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN POLAT, "YEŞİLYURT ORTAK EVİMİZ, EVİMİZİ TEMİZ TUTMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Yeşilyurt'un yaşam kaliteli yüksek, modern bir ilçe görünümüne ulaşması için tüm imkânları seferber ettiklerini ifade eden Başkan Polat, "İlçemizin temiz ve yaşanabilir bir görünüme kavuşturulması ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri her zaman önceliklerimiz arasındadır. 954 km² alanı ve 300 bin nüfusuyla Yeşilyurt hepimizin ortak evidir. İlçemizdeki parklar, yaşam alanları, caddelerimiz, sokaklarımız, çöp konteynırlarımız bizim evimizin parçalarıdır. Evimizi daha temiz, güzel bir hale kavuşturmak hepimizin öncelikli görevidir. Göreve geldiğimiz günden itibaren satın almaya başladığımız yeni çöp konteynırı ve araç filomuza dâhil ettiğimiz teknolojik araçlarla, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmenin gayretini gösteriyoruz” dedi.

BAŞKAN POLAT, "2016 YILINDA 200 ADET ÇÖP KONTEYNIRINA BU SİSTEMİ UYGULAYACAĞIZ"

Başkan Polat, “Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Bu nedenle temizlik işleri müdürlüğümüz bölgede ilk, modern yer altı ve yer üstü çöp konteynırı uygulamasını başlattı. Modern yer altı ve yer üstü çöp konteynırı uygulamasına uygun olmayan yerlerde bulunan çöp konteynırının dış yüzeyleri ise bugün itibariyle başlatılan suni çimden oluşan “kafes uygulamasıyla” modern bir görüntüye kavuşuyor. Öncelikle 50 adet çöp konteynırına uygulandı. 2016 Yılı içerisinde toplam 200 adet çöp konteynırının dış yüzeyleri değiştirilecek. Temizlik İşler Müdürlüğümüzün teknik personeli tarafından tasarımı yapılan ve kendi atölyemizde imalatını yaptırdığımız “kafes uygulaması” ilçemizin kent estetiğine farkındalık getirecektir. Daha güzel ve temiz bir Yeşilyurt için hemşerilerimizle el ele vererek, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

BAŞKAN POLAT,"YEŞİLYURT HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK"

Başkan Polat, "Milletimize hizmet götürürken farklı düşünmeliyiz, farkındalık yaratmalıyız. İlçemizin modernleşmesi yolunda attığımız adımlar ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Kafes uygulamasını gerçekleştiren temizlik müdürlüğü ekibimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Yeşilyurt her şeyin en güzeline layık" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • veli (8 yıl önce)
    Bravooo
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan (8 yıl önce)
    NE KADAR DA HER ŞEYİ BİLEN MİLLET OLMUŞUZ BAŞKAN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYOR ŞURADA BİR KİŞİ BİLE DEMEMİŞ Kİ GÜZEL BİR ÇALIŞMA ESTETİK BİR ÇALIŞMA OLMUŞ...BURDAKİ AMAÇ TAMAMEN ELEŞTİRİ OLSUN MALZEME ÇIKSIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp... Çok şey bilindiğinden değil görülenlerden bahsetmiş galiba herkes yada ben kendi adıma öyle diyeyim, Başkan çöpleri yere gömdü, gömemedikleri yere büyük kare ağır konteyner koydu, bunları yaparken, şuan görüntüdeki küçük hareketli konteynerler alındı ha bir de 1-2 haber öncesine bakarsan çer çöp uygulaması var. yazık değil mi çöpe giden paraya? yada sana soruyorum sen çöplerini ayrıştırıyor musun?ha keşke ayrıştırsak bu kendi adıma benim ayıbım. ama bir alanda hem çöp konteyner hemde çer çöp var. bence çöpe giden para yazık zira kokan bir memleket değiliz...görüntüyü bozuyor diye bu işler yapılıyorsa, yeni yapılan kaldırımların yolların 15 gün içinde nasıl dağıldığından bahsedelim...vb şahsına münhası bir yazı yazmadım seni tanımam selametle... MAlatya'nın geleceği çok kötü...
    0
    0
    Yanıtla
  • bircan (8 yıl önce)
    BENCE ZEKA SEVİYEMİZİ VE SABRIMIZI SINIYORLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • maraba (8 yıl önce)
    çöp atana ayrı bir eziyet, çöpü toplayan çöpçüye başka bir eziyet... Allah sonumuzu hayır etsin, demir profile halı saha çimi çekileceğine , konteynırlara giydirme yapsaydınız bari, hiç olmazsa 3 ay sonra atıl hale gelecek bu garabetlere milletin parasını harcamasıydınız keşke. Ama büyüklerimiz en doğrusunu bilir, biz kimiz ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (8 yıl önce)
    çöp konteynırını açmaya başkan gidiyor. bir de bostanbaşından geçsene başkan. bir de oraları görsene. ışıkların yanmadığı yolların köy yolu gibi olduğu. bostanbaşı belediyesiyken hizmet daha çoktu. biraz selahattin başkandan iş öğren.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (8 yıl önce)
    Başkanımızda çöp konteynerleriyle geldiğinden beri çok ilgilendi! önce yere gömülü hale getirdiler aynı zamanda hareketli klasik konteyner satın aldılar. sonra yere gömülü olanlar bazı yerlerde uygun olmadı büyük olanlarından koydular. çöpe giden paraya yazık... bence şehrin estetik görüntülerini bozan başka şeylerle ilgilenseler ve bitirseler keşke mesala yapımına başlayıp yarım bıraktıkları, yol, kanal, kaldırım, asfalt, altyapı, vb...
    0
    0
    Yanıtla
  • feyz (8 yıl önce)
    Güzel bir çalısma...Yalnız biz malatyamızın bu gibi işleri aşıp bir an önce malatyaya getiri sağlayabilecek kazanımlar oluşturup aynı zaman da insanlara da iş ortamı sağlayarak daha da faydalı olabilecek projeler üzerinde kafa yormamız lazım diye düşünüyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (8 yıl önce)
    ne kadar göz boyamalı boş işler bunlar. bir ay sonra hepsi dağılmış olur. daha kalıcı şeylere yatırım olmalı. antep gezilmeli konya gezilmeli. oradakiler malatya deyince büyük köy derler...
    0
    0
    Yanıtla
  • hkb (8 yıl önce)
    Komik sadece. bu isler boyle cozulmuyor artik :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    ne kadar yağcısınız neyi kutluyorsunuz şu oto yıkamaların gürültü pisliklerini de kutlayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kardeşim ne kutlaması , parantez içindeki ünlem işaretinin anlamı yapılan işlemi ironi yaparak eleştirmektir.Siz bunu yalakalık olarak algılamışsınız.Lütfen yazıyı bir kez daha okuyunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMET (8 yıl önce)
    Malatya'yı eski günlerine kavuşturup tekrar YEŞİL MALATYA (!) ünvanını kazandıracak bu projeden ötürü yetkilileri kutluyorum(!!!).
    0
    0
    Yanıtla
  • turgay kınık (8 yıl önce)
    yollarınız, imar durumunuz, sosyal belediyeciliğiniz, altyapınız, şehirleşmeniz v.s. v.s. çok güzel, bir tek çöplükleriniz çirkin değil mi.. vizyonunuzu tebrik ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet şerif (8 yıl önce)turgay kınık isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş sen başka şehir görmemişsin galiba türkiyenin tüm şehirlerinde sorun var malatya her haliyle güzel eksiklikler tabiki olacak buda zamanla düzelir
    0
    0
    Yanıtla
  • birader anlaşılan sen çok şehir görmüşsün. elazığı da baştan yaratan yerel yönetimi gördünmü? veya kayseriyi? veya konyayı? hadi eskişehir solcudur dersin orayı demeyeyim. ama şehir yapmak başka iştir.
    0
    0
    Yanıtla