SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöp Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, çöplerin daha sağlıklı toplanabilmesi için belirlenen kurallara uyulmasını, çöplerin 20.00- 22.00 saatleri arasında kaldırımlara konulmasını istedi.

Belediyeden konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Temiz bir çevre ve sağlıklı bir toplum anlayışıyla Malatyalılara her alanda hizmetler üreten Malatya Belediyesi çöplerin daha sağlıklı toplanabilmesi için vatandaşlardan kurallara uymalarını istedi.

Çöp poşeti uygulaması yapılan cadde ve sokak üzerine zamansız ve uygunsuz bırakılan çöplerin özellikle yaz aylarında etrafa pis koku yaydığı ve görüntü kirliliğine yol açtığı açıklandı. Zamansız çıkarılan çöplerin sağlık açısından da tehlike arz ettiği belirtilen açıklamada, “Zamansız ve uygunsuz bırakılan çöp poşetleri, sahipsiz kedi ve köpekler tarafından etrafa saçılarak, daha fazla pis koku, sivrisinek ve kirlilik oluşturmakta, insan sağlığını tehdit etmektedir. Yine bazı vatandaşlarımız oturdukları binanın balkonlarından çöpünü aşağıya atarak çöpün dağılmasına sebebiyet vermektedirler” denildi.

Belirlenen kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı belirtilirken, “Çöplerden kaynaklanan pis kokunun yanı sıra, sivrisinek ve haşere oluşumundan kurtulmak için vatandaşlarımızın çevre temizliğine gereken önemi vermeleri gerekmektedir. Bu nedenle çöplerin ekipler tarafından zamanında alınabilmesi için çöp torbalarının ağzı bağlı bir şekilde saat 20.00 ile 22.00 arasında bina önlerindeki kaldırımların asfalta yakın kısmına bırakmaları büyük önem arz etmektedir” denildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız