SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çöpler Buraya.. Para Dışarıya!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:46
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, market zincirlerinin gittikleri illerde ancak çöplerini bıraktıklarını, sıcak parayı ise yurt dışına götürdüklerini savundu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve çok sayıda oda başkanı toplu halde Malatya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şükrü Özdemir ile Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt’u ziyaret etti.

Malatya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, MESOB heyetinin ziyareti esnasında yaptığı konuşmada kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve yıllarca babasını iş yerinde çıraklık yaptığını aktararak esnaf ve sanatkar kesiminin ayakta kalması gerektiğini vurguladı.

MESOB Başkanı Keskin, Esnaf ve sanatkar kesiminin Ahilik kültürünün yaşatılması için mücadele verdiğini söyleyerek, “Eğer siz küçük esnaf ve sanatkar kesimini kaldırırsanız o cadde ve sokak yetim kalır, karanlık olur. Cadde ve sokaklarda bir devletin ışığı yanar, bir de esnafın ışığı yanar. Biz Avrupa’da uygulanan kriterler neyse onu istiyoruz. Şubelere kısıtlama getirilmeli. Belediyenin bir marketi varsa, bir tane şubesi olmalı. Ama 25-30 tane şube açılıyor. Süper marketlerin isimleri var ama kendileri yok. Ciddi bir istihdamları da yoktur. Marketler illere ancak çöplerini bırakıyorlar, paralarını ise yurt dışına götürüyorlar. Türkiye’de ilgisi yoktur. Köylü olmazsa esnaf olmaz, esnaf olmazsa tüccar olmaz. Tüccar olmazsa sanayici olmaz” dedi.

MESOB heyeti daha sonra Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt’u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Keskin, “Malatya’da sivil toplum kuruluşları arasında ciddi bir diyalog ve iş birliği var. Hem odalarımız bazında ve hem de Malatya’nın sorunlarına karşı sürekli iş birliği içindeyiz. Bahadır Atlaş, bu konuda çok özverili çalıştı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ankara’da almış olduğu görevinde de başarılı olacağına inanıyoruz. Bizler sizlerle ortak çalışıyoruz. Sivil toplum örgütleri ile Malatya’mız için, esnafımız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe bu dönem daha çok ihtiyacımız var. Bizler her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ramazan Bozkurt, “Bizler esnaf ve sanatkarı ekonominin temel taşı olarak görmekteyiz. Esnaf ve sanatkarı güçlü olan toplumun sanayisinin de güçlü olacağına inanmaktayız. Bu camiaya hizmet vermeyi görev biliyoruz. Ülkemizin kalkınması için her zaman birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız