SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöpler Su Kanalını Tıkadı!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:17
Çöpler Su Kanalını Tıkadı!..
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde ortaya saçılan çöpler çevredeki tarla ve bahçeleri tehdit ediyor. 

Çöplerin bilinçsizce dökülmesi sonucu çevreye dağılan çöpler sulama kanallarını tıkadı. Doğanşehir mezarlığını tamamen tehdit altına alan ve Doğanşehir çöplüğü içinden geçen DSİ nin sulama kanalına zehirli suların akması sonucu sulama kanalları hem tıkanıyor hem de çöplüğün zehirli suları bahçelere ve ağaçlara zarar veriyor. 

Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak, Sulama Birliği personeli ile çöp toplamaya başladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Toprak şunları söyledi:

“Doğanşehir Sulama Birliği olarak burada belediyenin çöplerini haftada bir kez topluyoruz. Burada bin dönüm arazi var. Buraları çöp bastı, haftada bir temizlememize rağmen tıkanıyor. Bu konuda belediyemiz hiçbir şey yapmıyor. Sağlık açısında çok sıkıntı yaşıyoruz. Burada bahçeler sineklerden geçilmiyor. Sağlık açısından çok büyük problemdir. Vatandaş çok rahatsız oluyor.”

İş adamı Vahap Küçük ise, kendi bahçesinin içine girilecek gibi olmadığını söyleyerek “Burada kimler yetkili ise göreve çağırıyoruz. Ağaçlarımız zehirleniyor tüccar burada gelip elmanın kirazın yüzüne bile bakmıyor. Bir de kutsal değerimiz olan sevdiklerimizi gömdüğümüz mezarlık var. O da çöp istilasında. Allah için şu hale bakın her taraf çöp her sene toplatıyoruz. Bu konuda bir şeyler yapılmasını istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız