SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöpler Yeraltına

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:42:45
Çöpler Yeraltına
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi'nce başlatılan yeraltı çöp konteyneri uygulamasına ilk olarak Fahri Kayahan bölgesinde başladı. 

Yol kenarlarına bırakılan çöp konteynerlerini yeraltına alarak olası görüntü ve gürültü kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi 2014 yılı bitmeden 100 noktada uygulamayı tamamlamayı planlıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Belediyemiz çöp konteynerlerini yer altına alarak şehir estetiği, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza atıyor. Temizlik hizmetleri müdürlüğümüzün başlatmış olduğu proje ile çevreye kötü koku yayan, sinek üremisine neden olan, çevre sağlığını olumsuz etkileyen çöp konteynerlerini yer altına alınarak, yaşanan kirliliği ortadan kaldıracaktır” dedi.

Başkan Polat, “Çöpleri almak amacıyla günlük toplama işlemi yapan çöp araçları, bu sistemle daha asgariye indirilecek, böylelikle hem yakıttan, hem araçtan, hem personelden tasarruf elde edilecektir” şeklinde konuştu.

“YER ALTI ÇÖP KONTEYNERLERİ BÖLGEMİZDE İLK”

Başkan Polat, “Bugün 13. yeraltı çöp konteynerimizi gömüyoruz. Kendi ekibimiz ve kendi imkanlarımızla her gün yaklaşık üç adet çöp konteynerimizin yer altına yerleştirilme işlemini gerçekleştiriyoruz. 60 adet yeraltı çöp konteynerinin teslim alımı gerçekleşmiş oldu. 2014 yılında bunu 100’e tamamlayacağız. Süreç itibariyle de arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı. Bu 2014-2019 arasında da 300’ün üzerinde nokta da yer altı çöp konteynerlerimizi yerleştirmiş olacağız. Görsel kirliliğin yanı sıra yol ve kaldırımlarda olası tehlikelerin önüne geçilmesine de olanak tanıyan geliştirilmiş, çöp konteyner sistemi 1,5 metre yeraltına, 1,2 metre zemin üstü görsel alanı bulunacak şekilde ve vatandaşların atıklarını çok rahat atabilecekleri bir şekildedir. Yer altı çöp konteynerleri bölgemizde yok, ilk biz getirdik. İnşallah bundan sonra komşu vilayetler gelip bunları inceleyip ve onlarda adımını atacaklar. Malatya’da ve bölgemizde bunu ilk gerçekleştirmemizde bizim açımızdan Malatyalılar açısından bir avantaj” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız