SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöplükteki Civcivler İçin Ceza

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:27
Çöplükteki Civcivler İçin Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da üretim fazlası civcivlerin şehir çöplüğüne dökülmesiyle ilgili olarak, bir firmaya para cezası kesildiği bildirildi. 

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Medyada yer alan tavuk üretim çiftliklerinde üretim fazlası civcivlerin acımasızca ölüme terk edilmesi hakkındaki haberle ilgili olarak gerekli çalışma yapılmıştır. Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü'nün denetim ekipleri tarafından Malatya Belediyesi çöp sahasında yerinde yapılan inceleme sonucunda, tavuk üretimi yapan bir firma tarafından civciv çıkım makinesinden çıkmış, çoğunluğu bozulmuş ve içi boş olan yumurtaların çöplüğe atıldığı, bir kısmında civciv çıktığı ve civcivlerin canlı olduğu tespit edilmiştir. Firma hakkında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ilgili maddesi gereği (14/a maddesi: ‘hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, aç ve susuz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek) idari yaptırım kararı düzenlenerek, idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca ilgisi nedeniyle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yazılmıştır” denildi.

Bu arada, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan ve kendisi de tavuk üretim firması sahibi olan TSO başkan adayı  Muzaffer Erşan, “Beyaz et üretimi yapmaktayız. Bunun de çeşitli safhaları var. Bunlardan biri de kuluçka dönemidir. Kuluçka döneminde civcivlerin çıktığı yumurta kabukları, doğaya zararı olmayan kabuklar şehir çöplüğüne belediye ve Tarım Müdürlüğü'nün belirlediği bölgeye dökmekteyiz. Ama, bu kabukların içerisinde kuluçkadan çıkmayan, felçli, sakat 5-6 tane civciv yanlışlıkla bu kabukların içerisine katılmıştır. Bunu da hayvanları koruma derneği tespit etmiş. Bu da haberlere yansımıştır. Bu konuyla ilgili işletmemizle bu işle ilgili arkadaşlara ikaz ve uyarımızı yaptık. İkaz ettik, bu arkadaşlar hakkında tutanaklarımızı tuttuk. İnşallah böyle bir şey yaşanmaz ve bir daha olmaz. Bu münferit bir olaydır. Bunda bir kasıt yoktur. Biz de en az insanlar kadar hayvanlara olan sevgi ve şefkatimiz vardır” ifadelerini kullandı.

Haytap Hayvan Hakları Federasyon Üyesi ve Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem de yaptığı açıklamada, “Malatya Belediyesi şehir çöplüğü alanına binlerce civciv kuluçka maliyeti oluşturmasınlar diye canlı canlı ölüme terk edilmiştir“ diyerek, gerekli yerlere başvurmalarından sonra ceza uygulanmasının bu konuda caydırıcı olacağına inandıklarını söyledi. Erdem, “Sadece Malatya’da değil, birçok yerde böyle durumlar olduğuna şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız