SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöpten Enerji Projesine Ödül

0
Güncellendi - 2016-12-07 06:00:50
Çöpten Enerji Projesine Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürülebilir enerji alanındaki yatırımlarından Çöpgazdan Elektrik Enerjisi Üretme Projesi, Türkiye için Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) tarafından "Sürdürebilir Enerji Yatırımları Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada TURSEFF’in, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından Türkiye’nin uzun vadeli enerji stratejisini desteklemek amacıyla oluşturulan özel bir finansman programı olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Sözkonusu finansman programı kapsamında yerel ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip aracılığıyla olası müşterilere sürdürülebilir enerji finansmanı projelerinin tanımlanması, geliştirilmesi ve TURSEFF kredilerine uygun şekilde başvurabilmelerini sağlamak için destek veriliyor. Teknik destek paketi ücretsiz olarak verilmekle birlikte ayrıca, finansmanı ise Avrupa Birliği (AB) ve İklim Yatırımları Fonu (CIF) tarafından sağlanıyor.

Açıklamada, TURSEFF’in temel amacının, Türkiye’de iklim değişikliğine neden olan kritik alanlarda;

1. KOBİ ölçeği özelinde, ekonomideki temel sektörlerde enerji verimliliğini arttırarak enerji güvenliğini sağlamak,

2. Fosil bazlı yakıtlara bağımlılığı azaltarak temiz enerjiye geçişi desteklemek ve enerji gereksiniminin sürdürülebilir çevresel etkiyi de göz önüne alarak karşılanması konusuna odaklanarak sera gazı salınımını azaltılmak,

3. Enerji verimliliği yatırımlarının geliştirilmesi ve finansmanında özel sektörün katılımını arttırmak yoluyla kayda değer bir etki sağlamak olduğu ifade edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ödülünü, 7 Aralık Çarşamba günü İstanbul Conrad Otel’de düzenlenecek tören sırasında alacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından takip edilen proje kapsamında 2013 yılından beri Katı Atık Sahasında oluşan metan gazından saatte 2, 4 MW elektrik enerjisi üretiliyor.

Bölgede ve ülkemizde vahşi depolama alanından elektrik enerjisi üretimde ilk olma özelliğini taşıyan projenin hizmete girmesiyle birlikte, aynı yıl ilimiz “Hava Kalitesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Havası En Temiz İl “ olarak ilan edildi. Öte yandan ödül almaya hak kazanan Çöpgazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, bölge, ülke ve uluslararası düzeyde ilgi odağı haline geldi."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

coptesisi

coptesisi1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    Malatyamıza yakışan projeler.Böyle projeler olsun akılcı projeler olsun hakketten takdir toplayacak şeyler.Bunu yapan malatyamıza kazandıran emeği geçen herkese teşekür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (7 yıl önce)
    Böyle şeyler yapın canımızı yiyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (7 yıl önce)
    Emeği geçenlerden Allah Razı olsun .Muasır medeniyetler seviyesi bu işte lafla değil hizmetle üretmekle olur .
    0
    0
    Yanıtla
  • Beko Bornova (7 yıl önce)
    Böyle haberler görünce gurur duyuyor insan.Tebrikler Belediyeye.İzmir'de böyle birşey yok henüz
    0
    0
    Yanıtla