SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöpten Enerji Üretiliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:57
Çöpten Enerji Üretiliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından eski katı atık depolama alında çıkan metan gazından enerji üretilmesi projesi kapsamında kurulan tesisin faaliyete geçtiği bildirildi. Tesisin hali hazırda günlük 1.2 MW elektrik enerjisi üretmeye başladığı kaydedildi.

Malatya –Elazığ Karayolu üzerinde Yassıtepe ile Karamildan Tepeleri arasında bulunan eski katı atık sahasında çöplerden elektrik üretimine başlandı. 

16 bin konutun ihtiyacını karşılıyor

Geçtiğimiz yıl ihale edilerek Nisan ayında yapımına başlanan ve çöpten elektrik üretecek olan tesisin faaliyet geçtiği bildirildi. Şu anda tesiste, Malatya’daki yaklaşık 16 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde günlük 1.2 MW’lık enerji üretiminin sağlandığı ifade edildi.

Yüzde 90 kapasite ile çalıştığı kaydedilen tesisin, önünüzdeki Mart ayında üreteceği elektrik miktarının 2.5 MW’a çıkabileceği belirtiliyor. Bu enerji miktarının da yaklaşık 30 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacağı ifade ediliyor.

Çevre kirliliği de önlenmiş oldu

Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte doğaya karbon salımı azaltılarak, flare sistemi ile toplanan zararlı sülfür gazları yakılarak zararsız hale getirilirken, metan gazlarının da santralde yakılarak elektrik enerjisine çevrilmesi sonucu uzun yıllardır yaşanan çevre kirliliğinin de önünü geçilmiş oldu.

Söz konusu alanda kontrolsüz dökülen çöpler uygun yerlere toplanarak kontrollü ve düzenli hale getirildi.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız