SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöpü Enerjiye Dönüştürecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:09:28
Çöpü Enerjiye Dönüştürecek
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Belediyesi çöp gazlarını enerjiye dönüştürme tesisinin tamamlandığı ve bir ayda elektrik üretileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz ile birlikte Elazığ Karayolu Merkez Bulgurlu Köyü mevkiindeki çöp sahasında bulunan çöp gazlarını enerjiye dönüştürme tesisini inceledi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Çöp gazlarının çevreye verdiği zararları ortadan kaldırıp, enerjiye dönüştürerek ekonomiye katkıda bulunmak istedik. Vahşi depolamadan sık sık yangın çıkıp, metan gazı yayılıyordu ve bölgeyi rahatsız ediyordu. Böylece hem çöp kokusu ve fazı ortadan kalkıp, koku ve duman bertaraf edilecek. 2009 yılından beri hem katı atık bertaraf tesisi hem de çöp gazlarından enerji üretimi için sürdürdüğümüz çalışmanın sonuna gelindi. Nisan ayında bu tesis yapımına başlandı. Tesis, hemen hemen tamamlandı. Bir ayda elektrik üretilecek. 1-1,5 megavat elektrik üretilecek. Hem gaz zararları ortadan kaldırıldı, hem ekonomiye kazandırıldı. Merkez Kapıkaya bölgesinde yapılan katı atık bertaraf tesisi ile birlikte Malatya’mızın 30-40 yıllık katı atıklarının bertaraf edileceği tesisler hizmete sunuldu” ifadelerini kullandı.

Buradan elde edilecek elektriğin şehir şebekesine verileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız