SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Coşkusuz Kutlama!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:06:19
Coşkusuz Kutlama!..
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlama törenine çok az bir katılım oldu ve kutlama yalpan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun büyük bir bölümü boş kaldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Malatya’daki kutlama töreni dün akşam saat 19.00’da başladı. Törene Vali Süleyman Kamçı,  2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Metin Alpcan,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Av. Enver Han, Vali yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer,  askeri erkan ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldılar.

Salonun büyük bir bölümü boş kalırken, salonda en kalabalık bölüm protokol üyelerinin oturduğu alan oldu. Salona gelen izleyicilerin büyük bir bölüm sportif gösterisi yapan öğrenciler ile ödül alan öğrencilerin yakınlarından oluştuğu görüldü.  Tören esnasında bitişikteki İnönü Stadında Yeni Malatyaspor’un şampiyonluk kutlaması konseri  yapılıyordu. 

“FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törenin açılış konuşmasını Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı yaptı. Fındıklı, “19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye cumhuriyeti devletinin kurtuluş mücadelesinin meşalesini tutuşturduğu gündür. 19 Mayıs devletimizin banisi Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün Samsun’dan başlatıp, daha sonra dalga dalga tüm Anadolu’ya geçen milli mücadele ruhunun ve azminin başladığı gündür” dedi.

 Fındıklı konuşmasında şunları söyledi; “Büyük Önder’in  milletin bu önemli kader gününü gençlere ithafen Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesini emretmesi bir çok gerçeğe işaret etmektedir. Zira gençler, geleceğimizin teminatı olup, en önemli zenginlik kaynağımızdır. Bugün gençlik yıllarında olan kardeşlerimiz yarın ülke yönetiminde söz sahibi kişiler olacaktır. Bu nedenle gençlerimizin eğitimli, donanımlı, kendisi ve çevresi ile barışık, sağlıklı, vatanını, milletini ve mukaddesatını bilen, bıkmadan, usanmadan, çalışmayı kendisine şiar edinen bir yapıda olmak zorundadır.  Gençlerimiz; şehit kanları ile sulanan bu kutsal vatan toprağının hangi zor şartlarda kendilerine intikal ettiği bilincini asla yitirmemelidir. Gençlerimiz; iç ve dış düşmanların milletimize geçmiş yıllardan beri yapmış olduğu tuzaklar bugün dahi unutmadan hiçbir provokasyona ayak uydurmayıp, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kardeşlik ve barış ortamının tesisine yardımcı olmak zorundadır. Düşman en çok gençlerimiz üzerine oyun oynamaktadır. Çünkü gençlerimiz yaşları gereği kanlarının en coşkun olduğu dönemleri yaşadıklarından, her türlü ajitasyona açık durumdadır. Bu nedenle gençlerimiz bu ülkenin tüm vatandaşlarını bütün farklılıklara rağmen kardeşlik ve vatandaşlık ruhu ile bağrına basıp, farklılıklarımızı bize fitne olarak sunanlara inat, farklılıklarımızı tam tersine zenginlik olarak kabul etmelidir. “

Battalgazi belediyesi mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan törenden sonra çeşitli sportif gösteriler gerçekleştirildi.  Tören, çeşitli sportif yarışmalarda derece alanlara protokol üyelerinin ödüllerini vermesi ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız