SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Coşkuyla Kutlandı

A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 92.Yıldönümü Malatya'da da törenlerle kutlandı. İlk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Buradaki törende Anıta çelenk sunuldu.

Kutlama töreni İnönü Stadı'nda yapıldı. Törende Vali Ulvi Saran, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır törene katılanların bayramını kutladı.

Günün anlamını içeren konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptı. Bulut konuşmasında, "19 Mayıs, Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkıp Kurtuluş Savaşı'mızı başlattığı gündür. Bu bakımdan tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu zor ve meşakkatli yolculuk, TBMM'nin açılması ve arkasından Cumhuriyetin ilanı ile hedefine ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919'da öyle bir özgürlük ateşi yakılmıştır ki, Dünya'nın en güçlü orduları Anadolu'dan sökülüp atılmış, vatanın her köşesinde destanlar yazılmış, onur, şeref ve kurtuluş mücadelesinde eşsiz bir fedakarlık örneği gösterilmiştir. Tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Bu günlere kolay gelinmemiştir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük fedakarlıklarla ancak bu günlere gelinmiştir. Bu kıymetli emaneti sonsuza kadar korumak ve yaşatmak en temel göreviniz olmalıdır. Milli benliğimize, gelenek ve göreneklerimize, manevi değerlerimize sahip çıkmak zorundayız, Anadolu’nun kapılarını açtığımız günden beri yer yüzünde adalet,. barış, insan haklarına saygı, kardeşlik ve sevgiyi esas alan yüce bir millet olmuşuz, öyle ki dil, din, ırk, renk farkı gözetmeksizin insanlığa hoşgörü ile sahip çıkmışız. Bu anlayışımızı bu günde sürdürmekteyiz. Sevgili gençler, yakın gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne sizler taşıyacaksınız. Sevgi ikliminde, hoşgörülü yaklaşımlarla çözemeyeceğimiz hiç bir sorun kalmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz. Yanlış kişilere ve işlere alet olmamalısınız. Sahip olduğumuz sevgi medeniyetini yeryüzüne hakım kılmalısınız.”dedi.

Yağış nedeniyle resmi geçit töreninin yapılmadığı kutlamalar, öğrenci gruplarının gösterileriyle sona erdi. Öğrenci gruplarının temsili Kurtuluş Savaşı gösterileri büyük beğeni gördü.

İLÇELER..
Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Darende ve Doğanşehir ilçelerinde coşkulu bir şekilde kutlanırken, Arguvan ve Battalgazi ilçelerinde ise yağşılı hava nedeniyle kutlamalar ertelendi.

Darende ilçesinde Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Darende Güreş Sahasında gerçekleştirildi. Törene Mehmet Aktaş Belediye Başkanvekili Mehmet Karcı ile diğer yetkililer ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Törene katılanların bayramının tebrik edilmesini ardından öğrencilerin gösterilerinin ardından geçiş töreni yapıldı.

Doğanşehir ilçesinde ise tören yağışlı hava nedeniyle uzun bir dönemden sonra ilkkez METEM Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Doğanşehir Kaymakamı Barbaros Baran, Garnizon Komutanımız Sayın Gürkan Küçükparlak ve Belediye Başkanı İbrahim Karaman, törene katılanların bayramını kutladı. Törende öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler yapıldı. Tören geçiş töreni ile son buldu.

Bu arada, Arguvan ve Battalgazi ilçelerinde ise yağışlı hava nedeniyle kutlamalar ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız