SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çözmeden Yatmak Haram'

A- A+ PAYLAŞ

CHP adayları seçim çalışmalarını Yazıhan ve merkezde sürdürdüler.
Adaylardan Veli Ağbaba'nın çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:
"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, yoksulluktan en çok kadınların etkilendiğini belirterek, “Kadınlarımızın durumu ortada. Yoksulluğu en çok kadınlarımız hissediyor. Çocuğu okuldan geldiği zaman bir tas bir şey veremiyorsa, en çok o etkileniyor” dedi.
CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Yazıhan İlçesi ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti. Ağbaba’yı vatandaşlar at üzerinde büyük bir coşkuyla karşıladılar. Vatandaşlar, Ağbaba’ya büyük bir sevgi gösterisinde bulunarak, “CHP milletvekili adayımız Sayın Veli Ağbaba köyümüze hoş geldiniz ve iktidar koşusunda yanınızdayız” pankartlarıyla karşıladılar. 
Ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Ağbaba, “En önemli sorunumuz yoksulluk ve işsizlik. Bunu çözeceğiz. Bunu çözmeden Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerine yatmak haram olsun. Yoksulluğu bitireceğiz. Türkiye’ye Aile Sigortası’nı sunuyoruz. Aile Sigortası, yoksulluğu bitirecek. ‘Türkiye büyüdü, Malatya büyüdü. İstikrar sürsün Malatya büyüsün’ diyorlar. Yazıhan’da 2002’den bu yana zenginleşen var mı? Hiçbir yerde zenginleşen yok ama bir yerlerde zenginleşen var. AKP’ye yandaş bazı insanlar zenginleşiyor. Devletin çok kıymetli arazileri satılıyor. Siz fakirleşiyorsunuz, birileri ise zenginleşiyor” dedi. 
Yoksulluktan en çok kadınların etkilendiğini söyleyen Ağbaba, şöyle devam etti: “2002’den bu yana Türkiye’de çözülmesi gereken en büyük sorun gelir dağılımındaki adaletsizlik. Gelir dağılımındaki adaletsizlik büyüyor. Fark büyüyor. Zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor. Kadınlarımızın durumu ortada. Yoksulluğu en çok kadınlarımız hissediyor. Akşam eşi eve geldiğinde eşinin önüne bir tas çorba koyamıyorsa, en çok o etkileniyor. Çocuğu okuldan geldiği zaman bir tas bir şey veremiyorsa, en çok o etkileniyor. Malatya’da gördüğümüz ve yaşadığımız manzara korkunç. Bugün nasıl ki buraya geliyorsak, 3 yıl sonrada geleceğiz. İlçelerimizi ve köylerimizi hiç ayırmadan her zaman sizlerin emrinde olacağız. 
Tek ayrımın yoksullar için yapılacağını belirten Ağbaba, “Bilin ki, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına bir tek ayrım olacak. Yoksullara, şimdiye kadar dışlanmış ve hizmet alamamış insanlara ayrım yapacağız. AKP’li de olsa, CHP’li de olsa, başka partilide olsa önce en yoksulumuzu ayıracağız. Kendi köyüm, kendi ilçem diye ayrım yapmayacağız. İktidar olduğumuzda herkesin yanında olacağız. Bilsinler ki, 9 yılda tek çivi çakmayanlar, kendi hemşerilerine hizmet götürüyor. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkese hizmet edeceğiz” dedi.
Öte yandan Ağbaba, akşam toplantısında Beylerbaşı Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. Burada yoğun bir kalabalığa hitap eden Ağbaba, “Yoksulluk öyle zalim bir şey ki, ocakları söndürüyor. Yoksulluk öyle bir şey ki, psikolojimizi bozuyor, evimizi başımıza yıkıyor. ‘Malatya büyüdü’ diyorlar. Malatya’da maalesef büyüyen bazı şeyler var. İcra dosya sayımız 115 bin olmuş. Türkiye’de yüzde 18 yeşil kart kullanımı varken, bu oran Malatya’da yüzde 35 olmuş. 13 Haziran’da verdiğiniz güç ve destekle iktidar olacağız. Yoksulluğu bitirmeden, yoksullara aş ve iş vermeden uyumak bize haram olsun” dedi."

MERKEZDE..Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Dila Boztepe de, "CHP iktidarında çiftçimiz alnındaki ter kurumadan hakkını alacaktır. Çünkü halkın iktidarı üretime önem verecektir" dedi.
CHP Malatya Milletvekili Dila Boztepe, Şire pazarındaki esnafları ziyaret ederek, buradaki esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Partisi için seçimde CHP'ye oy vermesini isteyen Dila Boztepe, "Kayısının Malatya ekonomisi için ne kadar önem arz ettiğini biliyoruz. Bu nedenle kayısı üreticisinin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. CHP iktidarında kayısımız mevsimsel olarak değer kazanmayacak. Kayısı her dönem değer kazanacaktır. Kayısının kalıcı değer bulması için kayısının endüstriyel alanda kullanımınınarttırılması için desteklenmesi gerekiyor. CHP iktidarında kayısının endüstride ve sanayide daha çok kullanılması ve üretim çeşidinin arttırılmasına çalışacağız" dedi.
Kayısının tanıtımının da tam olarak yapılmadığını belirten Boztepe, "Kayısıyı dünyanın yer yerinde bilinen bir ürün olarak tanıtmamız gerekiyor. Kayısıyı dünyaya tam olarak tanıtıp, sanayide çeşit ürününü arttırdığımız zaman Malatyalı çiftçimiz daha çok kazanacaktır. Bunun için de bir devlet politikası olması gerekiyor. Bunu da CHP'nin halk iktidarında gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Boztepe, CHP Malatya milletvekillerinin Buğday Pazarı ve İnönü Caddesi esnaflarını ziyaret etme programında CHP heyeti ile birlikte ziyaretlerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız