SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çözmeyecek, Daha Karıştıracak!

A- A+ PAYLAŞ

Parkmetre uygulaması ihaleye çıkıyor. Malatya Belediyesi tarafından araç trafiği sıkışıklığına çözüm bulma ve gelişigüzel park yapılmasının önlenmesi amacıyla uygulamaya geçeceği parkmetre ihalesi 9 Kasım Salı günü belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek.

İnönü ve Atatürk Caddelerinin park yasağının sürdürüleceğiı gerekçesiyle yer almadığı parkmetre uygulaması Malatya merkezi çevreleyen 30 değişik cadde ve sokak güzergahlarında uygulanacak.

Parkmetre uygulamasının araç trafik yükünün aşırı yoğun olduğu İnönü ve Atatürk caddelerinde park yasağı süreceği için, bu caddelerin düzenlemede yer almadığı yetkililer tarafından belirtildi. Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu, İstasyon Virajı ile Tren Garı arasındaki İstasyon Caddesi'nde mevcut oto park uygulaması da parkmetre kapsamında bulunmuyor. Bu caddede, park için özel cepler yapılmış durumda, araçlar buralara parkediyor.

Özellikle büyük çapta park sorununun yaşandığı İnönü ve Atatürk Caddelerinin kapsam dışında bırakılıp, buraya bağlanan yollara park izni verilecek olması, "sorunu halı altına süpürme" olarak değerlendiriliyor.

Malatya Belediye internet sitesinde yer alan duyuruda, ihalenin 4.335.552 TL muhammen bedelle ve açık teklif usulü ile yapılacağı ve geçici teminat olarak 130.066.56 TL olarak belirtildi.

Malatya Belediyesi Encümeni tarafından belirlenen ve M.Buyruk, Cengiz Topel, Barbaros Tevfik Temelli, İsmet Paşa caddeleri gibi konut bölgelerini de kapsadığı için eleştirilere neden olan Parkometre uygulamasının uygulanacağı cadde ve sokaklar şöyle:

Fuzuli, Milli Egemenlik, Turgut Temelli, Sivas, Hastane, Aslantepe, Mehmet Buyruk, Barbaros, Tevfik Temelli, Sinema, Cezmi Kartay, Halep, Mimar Sinan, Zapcıoğlu ve Boztepe, Mucelli, Niyazi Mısri, İsmetpaşa, Cumhuriyet Caddeleri ile Akpınar meydanı, Atmalı Sokak (Vilayet yanı ve arkası) Eski Belediye arkası, Şire Pazarı civarı, Halfettin, Niyazi Mısri ve İsmetiye sokakları, İpek Caddesi (Camiden sağdan 2. Sokağa kadarki bölüm) Cengiz Topel (Tapu Kadastro önü ve civarı) Çetinkaya Mağazası arkası, ve Hamikoğlu sokak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız