SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çözmezsek İstifa Ederim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:47:36
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar oldukları takdirde 6 ay içerisinde Gözene'nin su sorununu çözmemeleri halinde istifa edeceğini söyledi. Partinin 2. sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı da Doğanyol ilçesini ziyaret etti.

AĞBABA...

Ağbaba'nın ziyaretlerine ilişkin bülten şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Recep Tayyip Erdoğan bilse ki sadece parmaklar milletvekili oluyor, başta Genel Başkanımıza laf atan milletvekili olmak üzere tüm milletvekillerinin parmağını milletvekili yapar” dedi. 

Genel seçim çalışmalarını köy ziyaretleri ile sürdüren Ağbaba Doğanşehir ilçesine bağlı Gözene, Kuyulu, Kömekavak, Suçatı mahallelerini ve Yeşilyurt ilçesine bağlı Örnekköy Mahallesi ile Görgü Mahallelerini ziyaret etti. 

Ziyarete CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Milletvekili adayları Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Tunceli Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy ve partililer katıldı. 

“ONLARIN SADECE OY KULLANIRKEN PARMAKLARI İŞE YARIYOR”

 Kömekavak köyünde konuşan Ağbaba, CHP’nin seçim beyannamesinin Türkiye’nin gündemini belirlediğini belirterek, “Yapılan taahhütler herkesin ezberini bozdu ve başta Başbakan olmak üzere AKP’lilerin kimyaları bozuldu. Birileri Malatya’dan cevap göndermeye çalışıyor. Genel başkanımızla ilgili olarak 23 Nisanda cevap vermeye çalışıyor ama onların vasfı yok ve milletvekilliği yoktur. Onların sadece milletvekilliği parmaklarıdır. Recep Tayyip Erdoğan bilse ki sadece parmaklar milletvekili oluyor, başta Genel Başkanımıza laf atan O milletvekili olmak üzere tüm milletvekillerinin parmağını milletvekili yapar. Çünkü onların sadece oy kullanırken parmakları işe yarıyor.Malatya’nın milletvekili olmuşlar başta da genel başkan yardımcısı olmak üzere Malatya ile ilgili bir şey söylediklerini duydunuz mu? Duyamazsınız. Malatya’nın çıkarları ile ilgili bir şey söylediler mi? Söylemediler. Ne yapar onlar boyuna bakmadan haddini aşarak Kemal Kılıçdaroğlu’na laf söyler. Niye laf söylüyorlar Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki çiftçiye mazotu 1,5 TL’ye vereceğim. Asgari ücrete geçinmeye çalışan yoksul, sömürülmeye çalışılan insanların aylıkları 1500 TL olacak diyor. Yıllarca bu ülkeye emek vermiş ve bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmuş emeklilere iki maaş ikramiye vereceğim diyor. AKP'nin ve o milletvekilinin zoruna gidiyor. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki biz sadece yoksullara yardım edeceğiz, sadece çiftçilere yardım edeceğiz diyor. Onlar ise 12 yıldan beri kendi yandaşlarını zengin ettiler kendi yakınlarına Malatya’da ki kurumları peşkeş çektiler başta ise o milletvekili olmak üzere. Buradan söylüyorum ona, haddini aşma ve haddini bil.” dedi.  

“MALATYA’NIN SU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Kayısıya alan bazlı destek vereceklerini belirten Ağbaba “Fındık’a, çaya alan bazlı destek veriliyorsa Malatya’da ki yoksul kayısı üreticilerine de alan bazlı destek vereceğiz diyoruz. Malatya’nın su problemini çözeceğiz diyoruz. 30 yaşına kadar tarımla uğraşan herkesin primlerini devlet ödeyecek. Çiftçilerin borçlarını sileceğiz diyoruz çiftçi borçlu kalmayacak. Bizim iktidarımızda üretilen ürünlerin fiyatını üretmeden bileceksiniz. Bunlar ise başta Malatya’da olan bütün milletvekillerinin kimyasını bozdu.  Genel başkanımız 100 günde bunları gerçekleştiremezsem istifa ederim diyor bunu iktidara aday Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor. Bu projelerimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

“SU PROBLEMİNİZİ 6 AY İÇERİSİNDE ÇÖZMEZSEK İSTİFA EDECEĞİM”  

Kömekavak ziyaretinden sonra Doğanşehir’in Gözene Mahallesini ziyaret eden Ağbaba adam gibi muhalefet yaptıklarını belirterek, “Malatya’nın ne meselesi, ne derdi varsa kimseden korkmadan yılmadan dile getirmeye çalıştık. Bizler eğer ki yol, su gibi sorunları dile getirmeseydik bu sorunlar çözülmezdi.  İktidar olursak ilk yapacağımız iş Gözene’nin kangren olmuş su problemini çözeceğiz. Bu Gözene’ye namus borcumuz olsun. Sizlerin taş ocaklarına el koyuyorlar sınır getirip büyüklere yönlendiriyorlar, bir başka yerde meraları zenginlere veriyorlar. Bizler Malatya’ya can vereceğiz. Malatya’nın en büyük meselesi Gözene’den başlayarak, Battalgazi ilçemize kadar en temel meselemiz su sorunudur. Malatya’da ceviz, üzüm kiraz, fasulye, tütün, elma üretiliyor ve bunların hepsinde Türkiye’de marka olmuş ürün üreten bir kentte sulama suyu problemse bu ülkeyi yöneten iktidar partisinin milletvekilleri utansın. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa ve sizin su probleminizi 6 ay içerisinde çözmezsek istifa edeceğim  ” dedi. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise “Türkiye’nin geleceği ve çocuklarımızın geleceği için birliğimizi ve beraberliğimizi sandığa taşırsak ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşırsak yarınlarımız daha güzel olacak” ifadelerini kullandı."

PORGALI..

Porgalı'nin Doğanyol ilçesi ziyaretine ilişkin basın bülteni de şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı beraberindeki partililerle birlikte Pütürge ilçesi Doğanyol mahallesini ziyaret etti. 

Doğanyol Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Porgalı, “ Kayısısıyla, narıyla Malatya ekonomisine ciddi destek vermesine rağmen Doğanyol giderek küçülen bir yer haline geldi. Baraj kenarında cennet gibi bir köşe ama maalesef ki iktidar partisinde Doğanyol’lu milletvekilleri olmasına ve büyük destekler vermenize rağmen kaderin cilvesine bakın ki küçülen, yolu olmayan, yanan kayısıya don vurmadı, yağmur etkiledi diyerek çiftçinin desteğini kesilen, cepte oy deposu olarak görülenler sizlersiniz. İktidara karşı mücadele ederek yaşamaya çalışıyorsunuz” dedi. 

AKP’de listeler kimse dikkate alınmadan atama yapılarak hazırlanıyor diyen Porgalı, “ Artık geleceğimizi, çocuklarımızı, cebimizi düşünmek zorundayız. Ben muhtaç bırakıldıktan sonra partim iktidar olmuş ne yazar. İçinizden birilerini yüzde yetmiş oy verdiniz. Mutlu musunuz?” ifadelerini kullandı. 

Porgalı, “ Ak Parti’ye oy veren cennete gitmez, CHP’ye oy verdi diye kimse cehenneme de gitmez. Bunu ancak Allah bilir. Cennetin, cehennemin kriteri oy değil. Diyoruz ki bizi de deneyin. Beş iktidar partisi milletvekili vardı, kendileri de memnun değildi ki üçünün ismini sildiler. Üçüne siz bir işe yaramazsınız dediler” sözlerini kaydetti.  

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “ Doğanyol’un en geri kalmış. Hizmet almamış bir yer olduğunu biliyoruz. CHP olarak tüm kesimlere yönelik ciddi projelerimiz var.  Çiftçilere mazotu 1,5 liradan vereceğiz diyoruz. Nereden bulacaksınız diyorlar siz uçak, gemi sahibine nereden bulup veriyorsanız” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız