SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çözülememiş, Utanıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:42:55
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarına yoğun olarak devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı inşaat mühendisi Hakan İnci, Doğanşehir ilçesine bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. 

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ve CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Mahmut Değirmenci ile birlikte Günedoğru ve Topraktepe köyleri ile Söğüt, Sürgü ve Polat beldelerini gezen CHP’li Hakan İnci, yoğun bir ilgiyle karşılanırken, vatandaşların sorunlarını dinleyerek projelerini anlattı. 

İlk olarak Günedoğru köyünü ziyaret eden İnci, buradaki vatandaşlarla görüştükten sonra Söğüt beldesine geçti. Esnafları tek tek gezerek sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, daha sonra ise Topraktepe köyünü ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getiren İnci, kayısı üreticilerinin yaşadığı problemlerin çözümü için ürettiği projeleri anlattıktan sonra şöyle devam etti: 

“HAYALİ PROJELER ÜRETMİYORUZ”

“Bir diğer sorun ise işsizlik. Burada popülist söylemlerde bulunarak, ben belediye başkanı seçilirsem şu kadar kişiyi işe alacağım desem, buna kimse inanmaz. Biz hayali ve uçuk projeler üretmiyoruz. Projelerimizin hepsi, ayakları yere basan gerçekçi projelerdir. İşsizlik konusunda, öncelikle gençlerimize bir altın bilezik kazandırmak istiyoruz, onları bir meslek sahibi yapacağız. ‘Ne iş olsa yaparım’ diyen bir genç, bir yerde en fazla bir ay çalışıyor. Çünkü kalifiye değil ve her an vazgeçilebilir bir eleman durumunda. Biz, Malatya’nın nitelikli eleman ihtiyaçlarını tespit edip, buna göre sertifikalı eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu programları tamamlayan gençlerimizin ise uzman oldukları alanlara göre iş sahibi olmalarını sağlayacağız.” 

“TÜTÜN ÜRETİCİSİ YOK EDİLDİ”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, daha sonra ziyaret ettiği Söğüt beldesinde esnafları tek tek gezerek sohbet edip sorunları dinledi. Kasabanın tek tütün kesme makinasının bulunduğu işyerini de ziyaret eden İnci,  burada tütünün nasıl işlendiğini inceledi. Çiftçilerin kota nedeniyle artık tütün üretemediğini söyleyen İnci, “Tekel’in özelleştirilmesiyle birlikte tütünde dışa bağımlı hale geldik. Çiftçilerimizin tütün üretmesi yasaklandı. Üretici adeta yok edildi” ifadelerini kaydetti. 

“200 KÖY GEZDİM, SORUNLAR AYNI”

Ardından Sürgü beldesini ziyaret eden CHP’li İnci, kasaba meydanında toplanan kalabalığa hitap etti. Seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar 200’e yakın köyü gezdiğini belirten İnci, “Gittiğim köylerde sorunlar neredeyse birbirinin aynısı. Başta altyapı, yol ve su sorunu geliyor” diyerek, 2014 Türkiye’sinde bu sorunların şimdiye kadar çözülmemiş olmasından dolayı utandığını söyledi.

Hakan İnci, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde insan odaklı belediyecilik yapacağını kaydederek, engelliler, yaşlılar, gençler ve kadınlarla ilgili projelerini anlattı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız