SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çözülemeyen Sır

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 6 yıl önce gittiği kına gecesinde tabanca ile ateş edilerek öldürülen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın katil zanlısı gencin amcası tarafından konduğu ihbar edilen bomba düzeneğinin sırrı şimdiye kadar çözülemedi.

Battalgazi ilçesini Adagören köyünde bir çiftlik evinde düzenlenen kına gecesinde tabanca ile ateş açılması sonucunda, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Begüm Kartal, hayatını kaybetti. Begüm'ün katil zanlısı olarak yargılanan Osman U. (26), 24 Ocak 2011 günü Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 yıl hapis cezası aldı.

Katil zanlısı Osman U.'ya cinayetten sonra yardım ve yataklıktan dolayı işlem yapılan amcası Yaşar U.'nun 6 Mart 2006 tarihinde tutuklanmasından 16 gün sonra 22 Mart 2006 günü Battalgazi Jandarma Komutanlığı'nı arayan ve ismini Ali A. olarak belirten bir kişi, Yaşar U.'nun olaydan sonraki günlerde, kendi bahçesine yakın yerdeki tel örgünün bittiği trafonun alt tarafına bir şey gömdüğünü ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, ihbar edilen noktada detektörle yaptığı aramada, toprak yığını altında çuval görülmesi üzerine durumu Cumhuriyet Savcısı'na bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç olay yerine giderek burada inceleme yaptı. Cumhuriyet Savcısı Bağlamaç'ında altında imzası bulunan "Olay Yeri Tespit Tutanağı"nda şu ifadeler yer alıyor:

"Bahse konu trafonun altında yeni kazılmış tümseğin üzerinde çuval görüldü. Gömülü olan şeyden patlayıcı olabileceği değerlendirilerek uzunca ipe bağlanmış kanca ile uzaktan toprak altında çıkartıldı. Çuvalın yanına gelindiğinde pembe naylon iple bağlanmış dikdörtgen şeklindeki çuval olduğu görüldü. Çuvalda her hangi bir yıpranma, eskime yada çamur izi görülmedi. Çuvalın içindeki poşette beyaz beze sarılı el bombası ile dikdörtgen cisimde ise elektrik düzeneği görüldü. Bomba İmha uzmanının yaptığı incelemede bomba düzeneklerini gösteren iki adet kağıt bulundu. Tuzaklanma olabileceği ihtimali nedeniyle, bomba düzeneği fünye yardımı ile patlatıldı. Kalan parçalar delil torbasına konuldu, bomba uzmanı, bombanın görüldüğü hali ile patlamasının mümkün olmadığını belirtti."

Bomba ihbarında bulunan Ali A. ile ilgili olarak yapılan araştırmada ise böyle bir şahsın bölgede ikamet etmediği, bölgede böyle bir ismin tanınmadığı, ancak Alişar köyünde oturan aynı isimli şahsın ise o süreçte Edirne'de asker olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç tarafından hazırlanan 17 Nisan 2006 tarihli cinayet olayı ile ilgili iddianamede bomba olayına da yer verilerek, "Bomba paketinin yeni gömülmüş olduğu, bu nedenle şüpheli Yaşar tarafından gömülmüş olmasının mümkün olmadığı, asılsız ihbarın ve bombanın bulunması için evrakın tefrik edildiği" ifadeleri kaydedildi.

Olaydan 6 yıl geçmesine karşın, bomba olayının sırrı şimdiye kadar çözülemedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız