SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çözüm Arayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:27
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından Hizmet Sektör Kurulu Toplantısını yaptı.

MÜSİAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ‘Sektörel Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ görüşüldü.

Toplantı öncesi açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, sektörde yaşanılan problemleri görüşüp, bu problemlere çözüm öneri aradıklarını söyledi.

Balin, sektörde yaşanan sıkıntıları çözme adına Hizmet Sektörleri Toplantılarını çok önemsediklerini dile getirerek, “Bölgemizde ve ilimizde hizmet sektörü ile alakalı olan kurumları davet ettik. Toplantımızda, kurumlar kendileriyle ilgili sunum yapacaklar. Ardından üyelerimiz sektörle ilgili soruları kurumlarımızın temsilcilerine soracaklar. Böylece yaşanan problem ve sıkıntılara çözüm önerileri arayacağız” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Malatya Şube Başkan Yardımcısı ve Sektör Kurulları Komisyonu Başkanı Hüseyin Apak ise, Sektör Kurulları Toplantıları’nın faydalı geçtiğini belirterek, toplantıların bundan sonrada devam edeceğini kaydetti.

Hizmet Sektör Kurulu Toplantısı’nda; Malatya Defterdarı Murat Yiğiter, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Türk Telekom İl Müdürü Ebubekir Ünver, Doğa ve Milli Parklar 15. Malatya Bölge Müdürü Ayhan Deligöz ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan kurumlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Malatya Defterdarı Murat Yiğiter, Defterdarlığın, Maliye Bakanlığı’nın ildeki en üst temsilcisi olarak kabul gördüğünü ifade etti.

Defterdarlık hizmetlerine de değinen Yiğiter, “Son yıllarda bazı büyükşehirlerimizde yeni bir oluşumla Vergi Dairesi Başkanlıkları ihsas edilerek, Defterdarlıkların görev alanları sınırlandırılmıştır. İlçelerdeki Mal Müdürlükleri de, Defterdarlığımıza bağlı olarak hizmet vermektedir” dedi.

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Esenlik Şirketi’nin 22’nci yılını yaşadığını ifade ederek, “Esenlik, sermayesinin yüzde 95’i belediyenin, yüzde 5’i İl Özel İdaresi’nin olan yüzde 100 kamu şirketidir. Özellikle Turgut Özal döneminde belediyelerin şirket kurduğu dönemlerde Malatya Belediyemizin kurmuş olduğu 4 şirketten birisidir” diye konuştu.

Doğa ve Milli Parklar 15. Malatya Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Bölge Müdürlüğü’nün Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı olduğunu kaydederek, “Bölge Müdürlüğümüze 14 şehir bağlı. Türkiye’de 7 coğrafik bölge var ve 5 coğrafi bölgeden bize bağlı şehir var. Asli görevimiz av ve yaban hayatının düzenlenmesidir” şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin 130 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Şuan itibariyle bin 200 yatak kapasitesine sahibiz. Hastanemizin en önemli özelliği 3’ncü basamak dediğimiz ileri yaşam desteği gereken hastalara hizmet vermesidir. Bu anlamda hastanemiz yoğun bakımlarıyla ön plana çıkmaktadır.”

Türk Telekom İl Müdürü Ebubekir Ünver, Türk Telekom’un yüzde 55’i özel şirket, yüzde 15’i borsaya açık ve yüzde 30’u da hazineye ait olarak görevini yürüttüğünü belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız