SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çözüm Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:42:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı ve TÜRMOB Birlik Disiplin Kurulu Eski Üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, “Meslek yasamızın 25. yılında sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz” dedi. 

Altaş yaptığı açıklama da, “3568 Sayılı Melek Yasamızın TBMM kabul edilerek 13.Haziran1989 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmasının 25. Yılında Türkiye genelinde sayıları 100 bini bulunan meslek mensupları olarak bizler TÜRMOB çatısı altındaki meslek mensupları olarak sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz. Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 21.Yüzyılda Dünyada ve Ülkemizde Muhasebe, finansal raporlama, denetim ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından başında doğru ve güvenilir finansal raporlama gelmektedir” dedi.

Meslek şartlarının uluslar arası standartlara uygun hale getirilmesini istediklerini belirten Altaş, “Dünyada gelişmelere paralel olarak ülkemizde de serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik meslekleri kamu maliyesinin güçlenmesine katkı koymanın yanı sıra, ticari işletmelerin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlenmiştir. Önemli bir mesleği icra eden meslek mensupları olarak, her geçen gün artan mesleki sorunlarımız olmasına rağmen sorumluluğumuz gereği bu hizmetleri yine de yerine getirmekteyiz. Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi en büyük beklentimizdir. Muhasebe ve denetim mesleğinin mensupları olan bizler, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kaydetti.

Altaş şunları kaydetti:

“Bizler TÜRMOB öncülüğünde yıllardır, mesleki çıkarları ön plana almak yerine, ülke çıkarlarını gözeterek taleplerimizi dile getirdik. Meslek yasasının kabul edilişinin 25'inci yıldönümünde genç meslektaşların yarınlarının karartılmaması ve mali müşavirlerin bağımsız denetim hakkındaki kısıtlamaların önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu konudaki beklentimiz ve taleplerimize başta siyasi iktidar olmak üzere yetkililer bu çağrılarımıza duyarsız kalmamalı, sorunlarımızı çözmeli, TÜRMOB işbirliği yapmalıdır. Bizler Serbest Muhasebeci Mali Müşavir her türlü siyasi endişelerden uzak yine de geleceğe umutla bakıyoruz. Meslek yasamızın hayata geçmesinde büyük katkı ve destekleri bulunan hemşerimiz ve 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal olmak üzere emeği geçenleri ve meslek büyüklerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız