SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çözüm Değil, Çözülme Süreci"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:56:53
A- A+ PAYLAŞ

Araştırmacı-Yazar Banu Avar, çözüm süreci değil çözülme süreci yaşandığını söyleyerek, “Eğer bugünlerde Yugoslavya'nın nasıl bölündüğünü, nasıl paramparça edindiğini ilgilenir bakarlarsa Türkiye’nin içine sokulmak istendiği koridoru herkes iyi anlar” dedi. 

3. Deniz Kitapevleri Kitap Festivali kapsamında Deniz Kitapevleri’nde düzenlenen imza gününde okurları ile buluşan Banu Avar, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına değinen Avar, “Yugoslavya’daki çözülme sürecinin hemen hemen aynısı. Ulusal ve yerel düzeyde tüm bu unsurların sadece PKK unsurlarının değil, bölücü her ne varsa onların haklarının korunmasından bahseden bir demeç verdi. Eğer bugünlerde Yugoslavya’nın nasıl bölündüğünü, nasıl paramparça edindiğini ilgilenir bakarlarsa Türkiye’nin içine sokulmak istendiği koridoru herkes iyi anlar” dedi.

Çözüm süreci diye bir şeyin olmadığını savunan Avar, “Türkiye’nin çözülme süreci vardır. Ama Türk milleti buna izin vermeyecektir. Boşuna uğraşmasınlar, boşuna avuçlarını yalarlar” diye konuştu.

Yeni Türkiye söylemlerini de eleştiren Avar, “Yenisi falan yok. Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bu ilelebet de aynı kalacaktır” dedi. 

Malatya’yı çok beğendiğini söyleyen Avar, her yıl 2-3 kez mutlaka geldiğini belirterek, “Malatya benim için özel bir bölge. Aslında coğrafi olarak bakıldığında çok enteresandır Malatya. Adıyaman’da, Maraş’ta öyledir. Bu bölgeler bir set oluşturacak, bu bölgedeki bu insanlar şimdilik öyle görünmese de zamanı geldiğinde biz Türk milleti böyle zamanı geldiğinde harekete geçeriz. Görürler ne yapacağımızı” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki okuma oranının aslında düşük olmadığını söyleyen Avar, Türkiye’nin Avrupa’daki birçok ülkeden çok daha fazla okuduğunu belirtti. Avrupa’da insanların pembe dizileri okuduğunu ifade eden Avar, bu nedenle çok okuyorlar gözüktüklerini ancak Türkiye’de kaliteli kitap okuyan daha çok insanın olduğunu dile getirdi.

AKYÜZ KİTAPLARINI İMZALADI..

Yazar Sinan Akyüz de, Gerçek hayat hikâyelerinin izini sürerek romanlarının çatısını kurduğunu ve bu defa aşkı merkeze alarak, “Aşk ecel gibidir, geldi mi kaçamazsın” dedi. 

Malatya'nın kitap kırtasiye mağazalar zinciri Deniz Kitapevleri tarafından organize edilen '3.Deniz Kitap Festivali'ne katılan Yazar Sinan Akyüz, Malatya’daki okurlarıyla buluştu. Okurlarının alakasından mutlu olan Akyüz, “İlgi duyduğum şehirlerin başında Malatya gelir. Sevgi bağıyla gelen bütün okurlarıma teşekkür ederim. Bakın ‘Aşk Başka Evde’ kitabımızın arka kapağında; Herkes annesinin, babasının biricik kızıdır. Hiç kimse bir gün metres olabileceğini aklına dahi getirmez. Kader mi bu hale getirir, aptallık mı, yoksa aşk mı bilinmez ama metres olmak büyük bir yüktür, taşınması güç bir etikettir. Mutluluktan çok acıdır. Bir kadın bunu ancak metres olduğunda anlar. Genç ve güzel Eylül bir gün aşkı bulduğunda bunun hayatının en büyük sınavı olacağını hiç düşünmemişti. Saruhan, aşkın peşinden giderken yeniden hayallerini bulduğunu ve yeniden kendi olduğunu fark ettiğinde bir seçim yapmak zorunda olacağını hiç tahmin edememişti. Bir fotoğrafla tüm mutluluğu elinden alınan Asuman ise aşkı nerede bıraktığını hiç bilememişti: “Herkesin başına gelebileceğini ama benim başıma böyle bir şeyin gelmeyeceğini düşünmüştüm. Meğerse ne kadar aptal bir düşünceymiş bu."

“Metres yuva yıkan mıdır, yoksa yuvayı ayakta tutan mı?” sorusuna cevap aranıldığını kaydetti.

Akşam saatlerine kadar kitaplarını imzalayıp, sohbet edip, çay içen Akyüz’ün hayranların yazarla fotoğraf çektirmek için sıraya girmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

ÖZTEKİN OKURLARIYLA BULUŞTU..

'Elif Gibi Sevmek' kitabında tasavvuf edebiyatı ile şiiri birleştiren Şair Yazar Hikmet Anıl Öztekin de Malatya'da okurlarıyla buluşturdu. 

"Kimse duymasın, bilmesin diye sessiz ağlıyor insan bazen" diyerek, yaşadığı yoğun duyguları aktardığı kitapları satış rekorları kıran yazar Hikmet Anıl Öztekin, Malatyalı sevenleriyle buluştu. İlk kitabı "Elif Gibi Sevmek"in 2014 yılının en çok satan kitaplar arasında ilk sırada yer almasının ardından devamı olan "Elif Gibi Sevmek 2- Aşk-ı Tevekkül"ü yazan Hikmet Anıl Öztekin'in Malatya 3. Deniz Kitap Festivali’nin gerçekleştirdiği imza günü yoğun ilgi gördü. Öztekin, kitabın gençler için televizyon ve sosyal medyaya alternatife dönüştüğünü belirtti. Birbirini seven iki genç; Hikmet ve Elif’in aşklarını İslami terbiye içinde kalarak yaşadığına dikkat çeken Öztekin, “Bunlar sohbetlere gidiyor, kitaplar okuyorlar. Elif hafız, Hikmet’e çok şey öğretiyor” diyor. Ancak bu aşkın ardından bir ayrılığın geldiğini bildiren Öztekin, “Ve Hikmet’in, o ayrılık ateşiyle birlikte, hani Şems gidince Mevlana’nın, Leyla’sından ayrı kalan Mecnun’un yanması gibi yanıyor. Ve o yangın asıl sevdiklerinin karşıdaki suret değil de, o perdenin ötesindekinin olduğunu görüyorlar. Yaşadıklarının Hak sevgisinin küçük kıvılcımı olduğunu anlıyor” diye konuştu.

Malatya Deniz Kitapevleri olarak bu tür kültür, sanat, edebiyat,okur-yazar etkinliklerine önem verdiklerini belirten Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, "Elif Gibi Sevmek kitaplarının yoğun ilgi gördüğünü biliyoruz. Kitap Festivaline Malatya halkının ilgisini de gördünüz. Periyodik olarak halkımız bu etkinlikleri takip ediyor. Etkinliklere güzel bir katılım gösteriyor. Sonuçlarından da son derece memnun kalıyor" şeklinde konuştu. 

Öztekin'i alkışlarla karşılayan okurlar, ona kitaplarını imzalatırken hem birlikte fotoğraf çektirme hem de sohbet etme imkanı buldular.

AVM'DE SÖYLEŞİ..

Bu arada Deniz Kitap Festivali’ne katılmak üzere Malatya’ya gelen yazarlar Hikmet Anıl Öztekin ile Sinan Akyüz, MalatyaPark’ta düzenlenen söyleşide Malatyalılarla buluştu. 

Akşam saatlerinde düzenlenen söyleşide okurlarından gelen soruları da cevaplayan yazarlar, yeni çıkan kitapları ile ilgili konuştular. Sohbet havasında geçen söyleşi sonunda MalatyaPark Yönetim Kurulu Başkan vekili Mehmet Kavuk tarafından yazarlar Hikmet Anıl Öztekin ve Sinan Akyüz’e hediye takim edilirken, kitapseverler de yazarlarla hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldu.

Söyleşi sonrası açıklamalarda bulunan yazar Sinan Akyüz, Malatya’ya ilk kez geldiğini belirterek, yeni çıkan kitabının imza günü için geldiğini söyledi. Malatya’da bulunmaktan dolayı büyük bir keyif aldığını ifade eden Akyüz, “Umarım okurlarımızda aynı şekilde bizlerden keyif almıştır. Çünkü biz yazarlar bir eser ortaya koyduğumuz zaman, okur bizi alıp okuduğunda tanıyor nasıl bir kalemimiz olduğunu biliyor” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız