SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çözüm Süreci Komisyonu Kararı Yayınlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:20
Çözüm Süreci Komisyonu Kararı Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin ‘Çözüm Süreci’ olarak adlandırdığı Kürt sorununun çözümü yolunda Akil Adamlar Heyeti oluşumundan sonra şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Komisyonun kuruluşuna ilişkin TBMM kararı 18 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. 

TBMM’nin 9 Nisan 2013 tarihli birleşiminde alınan karara göre, TBMM Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu’nun amacı ‘Toplumsal barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi’ olarak belirlendi. 

Araştırma Komisyonu’nun kurulmasını öngören karara göre, komisyon 17 milletvekili üyeden oluşacak. Komisyon, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyeden oluşan organlarının seçim tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile görev yapacak. Komisyon gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek. 

Bu arada toplumsal barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'nun AK Partili üyeleri belirlendi.

MHP ve CHP'nin üye vermediği Meclis Çözüm Komisyonu'nun başkanlığını, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan yapacak. Komisyonda AK Parti Milletvekilleri Mehmet Metiner, Naci Bostancı, Fatoş Gürkan, İdris Şahin, Kerim Yıldız, Ziver Özdemir, Abdülkerim Gök, Fatih Çiftçi ve İsmet Uçma yer alacak. BDP'nin komisyona vereceği isimler ise daha sonra belirlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız