SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çözümde Sorun Yaşıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı da olan Şevket Keskin, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı seçiminde tek listeyle yeniden başkan seçildi.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın genel kurulu Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Tahir Kalaycıoğlu, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, MÜSİAD Şube başkanı Namık Şahin, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, BBP 2. Başkanı Tahir Toptaş, çok sayıda esnaf odası başkanı ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Seçimde divan başkanlığı ESOB Başkan Vekili ve Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek yaptı.

Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan ESOB ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız dahil olmak üzere bizim sorunlarımızı çok iyi biliyorlar, sorunlarımızı çok iyi anlatma imkanlarımızda var. Ancak çözüme gelince sorun yaşıyoruz. Sadece esnafın sorunlarını değil, Malatya'nın da sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Sonuna kadar diyalogu sağlamaya kararlıyız. Ancak hakkımız olan bir şeyde varsa onu da söke söke alırız. Türkiye'de 2010 yılının esnaf yılı olmasını temenni ediyorum.

Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda bize verilen emaneti en iyi şekilde korumaya çalıştık. Bize ne görev verilirse her zaman o görevi yapmaya hazırız. Bizim 3 tane talebimiz var. Birinci isteğimiz, bir planlamanın yapılmasıdır. Her sektörde faaliyet göstereceklerin hizmet alanlarına göre belirlenmesini ve planlanmasını istiyoruz.

İkinci isteğimiz, haksız rekabeti önleyin, 4 tane bakkal nerede görürseniz, 4 tanede esnafı nerede görürseniz, yanına devasa bir market getirdiniz. Bizde Avrupa'da ne uygulama varsa,esnaf olarak onları istiyoruz.

Üçüncüsü olarak da, rantiyecilere sağlanan kredilerin yüzde 1'ini de bize verin. Çünkü bu esnaf toplumun ve iç barışın güvencisidir. Sosyal barışın teminatı esnaftır. Bizler esnaf olarak hem vergimizi veriyoruz, hem de sosyal primlerimizi yatırıyoruz" dedi.

Hükümetin emekliye zam yaptığını hatırlatan Keskin, "Hükümetimiz emeklilere zam yaptı. Ancak zamlı maaş emeklinin cebine girmeden yapılan diğer zamlarla geri alındı" dedi.

Türkiye'nin dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandığını belirten Keskin, akaryakıta gelen zamların şoför esnafını iyice kötü duruma düşürdüğünü söyledi.

Keskin'in konuşması esnasında slayt gösterisinde, "Hesabı önce devletimize ve milletimize vereceğiz, en büyük hesabı Cenab-ı Allah'a vereceğiz" ifadesi sık sık ekrana getirildi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, mesleki birlik ve beraberlik ile sorunların daha kolay çözümleneceğine inandığını vurguladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Ben Şevket Keskin'in esnafı her platformda en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyorum. Sadece esnafın sorunlarını değil, Malatya'nın da sorunlarını her platformda dile getiriyor" dedi.

Çakır, yeni durak yerlerinin uygun noktalara yapılmasına destek vereceklerini söyleyerek, "Bundan sonraki uygulamalarımızda esnaflarımızın çözüm önerilerini de dikkate alacağız" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise esnafın güçlü olmadığı dönemde toplumunda güçlü olamayacağını belirterek, orta direk olan esnafın artık orta direk olamadığını söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Şevket Keskin başkanımızın hizmetlerini görmekten mutlu olduk" dedi.

Seçimde Şevket Keskin, tek liste ile yeniden Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın başkanlığına seçilirken yönetim kuruluna ise Bekir Kazıcı, Ali Aksoy, İzzet Batur, Hüseyin Polat, Zübeyr Uçan, İdris Arslan, Zafer Demir, Davut Alkan, Abdullah Altuntaş ve Mustafa Bulut seçildiler. Denetim kuruluna ise Celal Özdemir, İsmet Gider ve Hamdi Karaca getirildi.

Kongre sonunda davetlilere ve üyelere Akçadağ'ın meşhur etli pilavı ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız