SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çözüme Katkı Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:46:03
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü’nde kuru kayısıda kükürt dioksit analizi yapılarak, kükürtle ilgili sorunların çözümüne katkı sağlanacağı bildirildi. 
 
Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Mustafa Kaplan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğümüz tarafından Fırat Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında 'Kayısıda Kükürt Dioksit Analizinin Cihaz Yöntemiyle Yapılması Projesi' ile kuru kayısıda kükürt dioksit analizi cihaz yöntemi ile yapılacaktır" dedi.
 
Bu proje için yaklaşık bir yıla yakın Ar-Ge çalışmaları yaptığını belirten Kaplan, cihaz ile kullanılacak uluslararası metodun iyi sonuçlar vermesi ile Malatya’ya ve kayısıya, Fırat Kalkınma Ajansı’nın tam desteği ile böyle bir cihazı kazandırmış olduğunu kaydetti. Kaplan, "Malatya’da kayısı işletmelerinin fazla kükürt dioksitten dolayı para cezaları ödemeleri, bu sorunların çözümü için Kayısı Araştırma İstasyonumuz araştırma laboratuvarı en son teknolojileri kullanarak cihaz yöntemi ile kükürt dioksit analizini yaparak bu sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır" dedi.
 
Araştırma laboratuvarında kükürt dioksit analizi için uygulanan mevcut metot ve yöntemle bir analiz süresinin yaklaşık 150 dakika sürdüğünü aktaran Kaplan, "Cihaz yöntemi ile yapılacak kuru kayısıda kükürt dioksit analiz süresi 4-5 dakika gibi kısa sürede doğru ve güvenilir sonuçlar elde edecektir. Müşteri, ısmarlanan çayı içene kadar analiz sonucunu öğrenebilecektir. Böylece müşteri taleplerine bekletilmeden kısa bir sürede cevap verilmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
“Araştırma laboratuvarımızda cihaz alımı gerçekleştikten sonra bir ay süre ile laboratuvarımıza gelen kayısıların kükürt dioksit analizleri Fırat Kalkınma Ajansı'nın proje kapsamındaki katkıları ile ücretsiz yapılması sağlanacak olup, Şıra Pazarı ve Organize Sanayi Yolu üzerine asılacak afişlerle halka duyurulacaktır" diyen Kaplan, "Kayısı işletmeleri ve tüccarlar ellerindeki mevcut kükürtlü kayısının kükürt dioksit oranını 4-5 dakikada öğrenmeleri sağlanacak ve denetim kapsamında cezai işleme maruz kalmamaları için bilgilendirilmesi amaçlanacaktır. İşletmelerin kendi laboratuvarlarında yaptıkları analiz sonuçlarının doğruluğunu laboratuvarımızda yaptırarak otokontrol sistemini oluşturacaklar ve yapılan yanlış analiz sonuçlarının önüne geçilmiş olacaktır” dedi. 
 
Mustafa Kaplan, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
“Araştırma laboratuvarımız kuru kayısıda kükürt dioksit analizi ile ilgili sorunların çözümünde önemli rol üstlenmiştir. Bu amaçla en son teknoloji ile hızlı, doğru ve güvenilir analiz yapmak, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve bu uygulamanın kamu laboratuvarlarında ve ülkemizde ilklerden olması ilimiz ve kayısı için önemli gelişme alacaktır. Sonuç olarak projedeki çalışmalar ile kuru kayısı üreticilerine, işletmelere, bölge ve ülke halkına, en etkin, en hızlı ve kaliteli hizmet verilmesi kapsamında öncülük edecektir.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız