SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cübbeyi Hilmioğlu Giydirdi

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mustafa Gündüz ve 33 akademisyen için cübbe giyme töreni yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi Mustafa Koç Konferans Salonu'nda yapılan rektörlük devir-teslim töreni öncesi halkoyunları ekipleri gösteri yaptı. Devir teslim törenine Adıyaman Valisi Halil Işık, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İnönü ve Adıyaman Üniversiteleri'nden akademisyenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü'nü tedviren yürüten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Adıyaman Üniversitesi cübbesini Prof. Dr. Mustafa Gündüz'e giydirdi. Prof. Dr. Mustafa Gündüz'le birlikte 33 akademisyene Adıyaman Üniversitesi cübbesi giydirildi.

Cüppe giyme töreninin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, hükümetin yeni üniversitelere verdiği ödeneğin az olduğunu ve üniversitelerin kurulmasında siyasi amaç olduğunu iddia etti. Hilmioğlu, "2007 yılı için Adıyaman Üniversitesi için 64 milyon YTL'ye ihtiyaç varken, Adıyaman Üniversitesi'ne 2007 yılı için 500 bin YTL yatırım ödeneği verilmiştir. Bu rakam, bizim teklif etmiş olduğumuz 64 Milyon YTL'lik rakamın yüzde 1'i bile değildir. Yeni kurulan 15 üniversite için bütçeye bir ödenek
konulmamış olması ve her bir üniversite için 2007 yılında 500 bin YTL yatırım ödeneği verilmesi, bu üniversitelerin kuruluşundaki esas mülahazanın eğitim hizmeti değil, siyasi amaç olduğunu düşündürmektedir" dedi.

Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Gündüz ise, üniversitenin Adıyaman'ın kalkınması için bir fırsat olduğunu dile getirerek, "Toplumun bütün sorunlarını belirlemek ve bunlara çözümler üretmek, üniversitelerin asli görevleridir. Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman için bir fırsattır. Bu az gelişmişlikten kurtulması yönünde, hepimizin fazladan görevler üstlenmesi ve bütün birikimlerini aktarması gerekir. Adıyaman'ın sosyo-ekonomik bakımdan çok üst sıralara yükselmesini Adıyaman Üniversitesi
sağlayacaktır. Bundan böyle Adıyaman'ın bütün sorunlarını üstlenecek olan üniversitemiz, bu sorunların çözümünün de doğrudan muhatabı olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tekstil bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan kırmızı beyaz, ay yıldızlı elbiselerin defilesi yapıldı. 10. Yıl Marşı'yla birlikte öğrencilerin tasarımlarının sergilendiği defileyi salondakiler dakikalarca ayakta alkışladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız