SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cüceloğlu'nun Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Doğan Cüceloğlu Bilim Kolejinin davetlisi olarak "Ailede İletişim ve Başarıya Götüren Aile" konulu bir konferans vermek üzere Malatya'daydı.

Önce okulu ziyaret eden Cüceloğlu, öğrencilerle yaptığı neşeli sohbet sonrası koleji yetkililerine böylesine öz güven sahibi çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür etti. Ulucami ve Gündüzbey kaptaj tesislerini gezen Cüceloğlu, akşam da Belediye Konferans Salonu'nda konferans verdi.

Konferansa yoğun ilgi yüzünden salonda izdiham yaşandı.
Salonda yer kalmayınca dinleyicilerin bir kısmı konferansı ayakta dinlemek zorunda kaldı.

Konferansında bir ailenin başarılı bireyleri nasıl yetiştirmesive nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğini anlatan Cüceloğlu, çocukların anne ve babaların malı olmadığının altını çizdi.

Konferansın soru cevap kısmında izleyicilerinin sorularını yanıtlayan Cüceloğlu, bir çok konuyu yaşadığı hatıraları ile bağdaştırarak anlatınca izleyiciler çok duygulu anlar yaşadılar.

Konferans sonunda kitaplarını imzalayan Cüceloğlu, Malatya da dolu dolu bir gün geçirmesine vesile olduğu için organizasyonu yapan okula teşekkür etti.

DOĞAN CÜCELOĞLU
İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji (algılama, düşünme, iletişim) alanında doktorasını yapmıştır. Daha sonra Türkiye’de Hacettepe ve Boğaziçi üniversitelerinde görev yapan Cüceloğlu, Fulbright bursuyla bir yıl süreyle Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur. 1980-1996 yılları arasında ABD Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Fullerton’da görev yapan Cüceloğlu’nun kırkı aşkın Türkçe ve ıngilizce bilimsel makalesi yayınlanmıştır. 1996 yılından bu yana Türkiye’de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, anababalara ve işadamlarına yönelik seminerlere, konferanslara ve atölye çalışmalarına ağırlık vermiştir. 1990’dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazmaktadır.

ESERLERİ
İçimizdeki Biz
İçimizdeki Çocuk
İnsan ve Davranışı
İyi Düşün Doğru Karar Ver
'Keşke'siz Bir Yaşam ıçin ıletişim
Savaşçı
Yeniden ınsan ınsana
Yetişkin Çocuklar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız