SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cudi'de 'Operasyon Tamam'...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:04
Cudi'de 'Operasyon Tamam'...
A- A+ PAYLAŞ
 
Cudi Dağı’nda 6 polisin şehit olduğu operasyon üçüncü gününde sona erdi. Operasyonda 6 terörist öldürüldü. Bitlis-Siirt sınırında çıkan çatışmada ise 1 köy korucusu şehit oldu.
 
Özel harekat mensubu 6 polisin şehit edildiği Cudi Dağı’ndaki operasyon üçüncü gününde sona erdi.
 
Operasyonun tamamlandığını duyuran Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, yaptığı açıklamada 6’sı ölü 8 PKK’lı teröristin ele geçirildiği bildirildi.
 
Operasyonun sona ermesinin ardından ayrıntılar da netleşmeye başladı.
 
Edinilen bilgilere göre 6 polisin şehit olduğu operasyon şu şekilde gerçekleşti:
 
Asker ve polis, Cudi Dağı’nda bir mağarada 50 PKK’lının bulunduğuna yönelik istihbarat üzerine operasyon başlattı.
Skorsky helikopterleri bölgeye iki ayrı özel harekat timi indirdi. Mağara önünde 3 PKK’lıyı farkeden birinci tim operasyonu başlattı.
Ancak bu sırada büyük bir patlama oldu. Çevrede gizlenen onlarca PKK’lı time ateş açtı. İki tim arasındaki irtibat kesildi.
Arkada kalan polisler arkadaşlarına yardım etmek için çatışma bölgesine girmeye çalışırken bölgede konuşlanan PKK’lılar uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla bir kez daha ateş açtı.
6 özel harekat polisi bu pusuda şehit oldu.
Üçüncü gününde sona eren operasyonun ardından güvenlik güçleri, bölgede arazi arama faaliyeti başlattı.
 
BİTLİS’TE 1 KORUCU ŞEHİT
Öte yandan bir çatışma haberi de Bitlis-Siirt sınırından geldi. Baykan ile Hizan ilçeleri sınırındaki Çeltikli Köyü kırsalında çatışma çıktı. Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerine geçici köy korucularının da destek verdiği çatışmada, 1 korucu şehit oldu. 5’i ölü 7 PKK’lı terörist de elegeçirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız