SON DAKİKA
SON DEPREMLER

20 Asker Şehit.. 100'den Fazla Terörist Ölü

0
Güncellendi - 2016-09-03 20:24:29
20 Asker Şehit.. 100'den Fazla Terörist Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari ve Van'da, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda 20 asker şehit olurken, 100'ün üzerinde PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi.

ÇUKURCA'DA 7 ŞEHİT..

Hakkari Valiliği, Çukurca kırsalında meydana gelen çatışmalarda 7 asker şehit olurken, 20 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Valilik açıklamasında, "İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşıtepe bölgesinde 1’inci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce devam eden operasyon kapsamında, 03 Eylül 2016 günü saat 06.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş olup, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde; 7 askeri personelimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 20 askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkâri Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

ŞEMDİNLİ'DE 5 ŞEHİT..

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı.

Şemdinli ilçesine Mehendi tepesi kırsalında öğlen saatlerinde yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada Bolu Komando Birliğinde görevli 5 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırılırken, çatışmalar devam ediyor.

VAN'DA 8 ŞEHİT..

Van Valiliği, Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda PKK ile çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Çaldıran ilçesi Tendürek Dağında bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda 2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

Bölgede hava destekli operasyonun devam ettiği belirtilirken, operasyonda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

100'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ..

Hakkari Çukurca'da yürütülen Şehit Sağ.Üçvç. Mekan Şahin Operasyonu'nda 100'den fazla terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay'dan yapılan bilgilendirmede, "02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde dün 33 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 63 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmişti.

Bugün yani 03 Eylül 2016 tarihinde, bölgede operasyona devam eden birliklerimiz sabahın erken saatlerinde teröristlerin bulunduğu inlere baskın tarzında bir operasyon gerçekleştirmiş; büyük bir kahramanlık gösteren askerlerimiz bazı yerlerde teröristlerle göğüs göğüse muharebe etmişlerdir. Öncü kapsamındaki teröristler bulundukları inlere atılan roketlerle imha edilmişlerdir. Bu çatışmalar esnasında 7 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 21 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Hemen akabinde öncülerin arka tarafında bulunan yaklaşık 150 kişiden oluştuğu değerlendirilen bir terörist gruba 10:17-13:46 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiştir. Bölgeden uçakların uzaklaşmasını müteakip anılan büyük terörist grup ateş destek vasıtalarımızla (Havan ve topçularımızla) yoğun şekilde ateş altına alınmış ve hemen sonrasında bölgeye sevk edilen taarruz helikopterleri Irak kuzeyinden bölgemize takviye olarak gönderilen terörist grubu da ateş altına almışlardır" denidi.

Açıklamada, teröristlerin bugünkü saldırı karşısında çok ağır kayıp verdikleri belirtilerek, "Şu ana kadar bugün içerisinde meydana gelen çatışmalarda, en son alınan telsiz dinlemelerine göre 100’ün üstünde terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ölü ve yaralı teröristlerin çoğu takviyeye gelen gruplarca Irak kuzeyine götürülmüşlerdir. Bu kahraman askerlerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde son yıllarda bir gün içerisinde teröriste en büyük kaybın yaşatıldığı gün bugün olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MİSAFİR (7 yıl önce)
    Allah şehitlerimizin mekanını cennet eyleyip yaralı olan güvenlik kuvvetlerine şifa ihsan eylesin. Askerimize polisimize üstün cesaret nasip etsin. Birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara fırsat vermesin. Amin
    0
    0
    Yanıtla