SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çukurca'da 9 Ceset Daha

A- A+ PAYLAŞ
Hakkari'nin Kazan Vadisi'ne güvenlik güçleri tarafından karadan ve havadan yapılan operasyonların tamamlanmasının ardından öldürülen 24 PKK'lının cesedi incelenmek üzere geçen hafta Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Çevredeki köylüler tarafından yapılan aramalarda 9 PKK'lının daha cesedi bulundu. 
 
İHD Hakkari Şubesine başvuran aileler bölgede başka öldürülen PKK'lıların da olduğunu belirterek, BDP'li milletvekilleri ili birlikte Kazan Vadisi'nde PKK'lı cesedi aramıştı. 
 
Önceki gün yapılan aramalarda 4 PKK'lı cesedi bulunurken, bugün de vatandaşlar ve çevredeki köylüler tarafından yapılan aramalarda 9 PKK'lının daha cesedi bulundu. 
 
Hakkari'ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nin uzantısı olarak bilinen Piran Vadisi'nde 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlarda öldürülen PKK'lıların cesetleri Hakkari Valiliği'nden alınan izin üzerine aileleri ve köylüler tarafından aranıyor. 
 
Önceki gün BDP'li miletvekillerinin de katıldığı aramalarda biri kadın 4 PKK'lının cesedi bulunarak Çukurca İlçesi'ne getirilirken, bugün yine köylüler ve PKK'lıların aileleri tarafından yapılan aramalarda biri kadın 9 PKK'lının daha cesedi bulundu. 
 
Kayalıklar arasında bulunan PKK'lıların cesetleri köylüler tarafından otopsi yapılmak üzere Çukurca İlçesi'ne götürülüp savcılığa teslim edildi. 
 
Köylüler ve aileler bölgede hala PKK'lı cesedi olabiliceğini belirterek aramalarını sürdüreceklerini söylediler. Son olarak ölü bulunan 9 PKK'lı ile birlikte şu ana kadar operasyonda öldürülen PKK'lı sayısı 37 oldu. Bulunan son cesetlerin de Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız