SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çukurca'da Malatyalı Şehit

0
Güncellendi - 2020-07-22 00:53:02
Çukurca'da Malatyalı Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze saldırısı sonucu sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir ile Uzman Onbaşı Emre Büyükyıldırım şehit oldu. Malatya Yazıhan nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Büyükyıldırım Salı günü Malatya'da toprağa verilecek.

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari Çukurca'da üs bölgesine teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze atışı sonucunda 2 askerin şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hakkari-Çukurca'da 20 Temmuz 2020 tarihinde bir üs bölgemize teröristlerce uzak mesafeden yapılan füze atışı neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ATAK helikopterlerimiz, SİHA'larımız ve ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Şehit Uzman Onbaşı Emre Büyükyıldırım'ın Malatya, Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'in ise Karaman'da toprağa verileceği öğrenildi.26 yaşındaki Yazıhan nüfusuna kayıtlı Uzman Onbaşı Emre Büyükyıldırım için Salı günü Şehir Mezarlığı'nda öğle namazının ardından kılınacak namaz sonrası Şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi.

Saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'in de Karaman'da toprağa verileceği belirtildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA..

Bu arada, Emre Büyükyıldırım'ın şehit olması nedeniyle Malatya Valiliği de şu açıklamayı yaptı:

"20.07.2020 tarihinde Hakkari İli Çukurca İlçesi 2’nci Hudut Komutanlığı Hisar Üs Bölgesine BTÖ mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda Şehit olan İlimiz Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı P. Söz. Onb. Emre Büyükyıldırım Şehidimizin Naaşı 21 Temmuz 2020 Salı Günü öğle namazını müteakip Malatya Şehir Kabristanı’nda kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenecek törenle Malatya Şehitliği’ne defnedilecektir.

Şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyoruz. Malatya’mızın ve Milletimizin başı sağolsun."

AĞBABA'DAN ŞEHİT ASKERLER İÇİN TAZİYE MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, terör saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı asker Emre Büyükyıldırım için taziye mesajı yayımladı.

Ağbaba mesajında; “ Hakkari'de terör saldırısı sonucu iki askerimizin şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.son günlerde polislerimiz ve askerlerimizi şehit veriyor acı üstüne acı yaşıyoruz.Artan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristler tarafından üs bölgesine yapılan hain saldırıda şehit düşen Malatya/Yazıhanlı hemşehrim Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım'a ve Karamanlı askerimiz Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Görüş Gazetesi- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ali Seydi Alpay (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine ve yakınlarına Mevlam sabırlar ihsan eylesin Türk milleti şehitlerine minnettardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet korkmaz (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına Allah sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • G ali gürer (3 yıl önce)
    Şehidimize Allatan rahmet kederli ailesi ve yakinlarina sabır diliyorum şehit hepimizin yakıni dir mekani cennet ruhu şad ışıklar içinde yatsın Tüm.malatyalı hemşerilerimi baş sağliği diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Allah (cc) rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Ailesi ve yakınlarına sabrı cemil niyaz eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 yıl önce)
    Tarifi olmayan bi acı allah rahmet etsin ailesine Sabır versin bütün terör örgütlerinin allah belasını versin Bitmediler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına Allah sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (3 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun yiğidimin vatan sevgisi bayrak sevgisi millet sevgisi şekilcilikle olmadığını karlı dağlarda yüreğinizle onurunuzla şerefinizle can vererek gösteren tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin Ailesine sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Allah ailesine sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral44 (3 yıl önce)
    Mekânın cennet olsun yiğidim kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için efendimize komşu eylesin rabbim seni emrem
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Allah ailesine sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (3 yıl önce)
    Rabbim şahadetini kabul etsin. Ailesine sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla