SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cuma Sonrası Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:31:26
Cuma Sonrası Protesto
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 57 sivil toplum kuruluşundan oluşan bir grup Cuma Namazı sonrasında Charlie Hebdo Dergisine yönelik protesto eylemi düzenlendi.

Cuma Namazından sonar Soykan Parkı’nda düzenlenen eyleme AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte çok sayıda STK yöneticisi ve temsilcisi ile yaklaşık 600 kişi katıldı. Eylemi bir grup bayanda destekledi.

 Protestoya katılan STK’ların adına yapılan ortak açıklama metninde, “Malatya’nın STK’ları olarak Fransa’daki Charlie Hebdo Dergisine yapılan silahlı saldırıyı kabul etmediğimizi, ancak Peygamber Efendimizin karikatürize edilmesinin ifade özgürlüğü olarak görülemeyeceğini de tüm dünyaya haykırıyoruz. İslam7in aziz Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’yı ve diğer peygamberleri karikatürize ederek, müstehzi bir edayla hayal ürünü şekiller vererek, dergilere kapak yaparak dünyaya yayıp iman etmiş insanların kutsallarını küstahça hiçe sayan, buna fikir ve sanat özgürlüğü, gazetecilik diyen Charlie Hebdo alçaklığını telin ediyoruz. Terör veya başka bahaneler ileri sürülerek Resulullah’a yapılan hakaretler meşru sayılamaz, bu hakaretleri yapanlar mazur gösterilemez. Zira bu türden kışkırtıcı ve sapkın davranışlar bizzat kendisi psikolojik ve kültürel terördür” denildi. 

Protestoda sık sık Fransa ve İsrail aleyhine sloganlar atılırken, polis ekiplerincede bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Düzenlenen eyleme katkı veren STK'lar şöyle açıklandı:

ABİGENÇ

AİLE KÜLTÜR DER

AKLEDEN KALPDER

ANADOLU GENÇLİK

ANESİAD

BASİRET DER

BATTALGAZİ İHL DER

BİLSAM

BİLSAM YAYINLARI

BİNYAD

DİN BİR SEN

DİN GÖR DER

DİVAN DER

DİYANET SEN

EĞİTİM BİR SEN

ENSAR VAKFI

GÜNDER

HANDER

HANIMELİ

HASIRCILAR DER

HAYAT VAKFI

HAYRIN YOLCULARI

İHH

İLİM YAYMA

İMAMI RABBANİ DER

KURYARDER

MALATYA EĞT HİZ DER

MAZLUMDER

MEDENİYET DER

MEMURSEN

MEŞALE

MİLAD

MİSADER

MİSKDER

MTTB

MÜSİAD

NİYAZİ MISRİ VAKFI

ORDUZUDER

PARÇİKANLILAR DER

RIŞVANDER

SAFADER

SILA DER

TABİPLER ODASI

TAŞEMDER

TECDE DER

TEK-DER

TİMAV

TOÇ BİR SEN

TOKİDER

TOSÖĞÜT DER

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ DER

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ

VEFA DER

YAĞMURDER

YARDIM GÖNÜLLÜLERİ DER

YETİMLER KERVANI

YEŞEREN UMUTLAR DER

YEŞİLYURT BELEDİYESİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız