SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumali Beye Söyleyelim.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:06
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli toplantı ve ziyaretlerin yanı sıra Toplu Temel Atma Töreni için Malatya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberinde kalabalık bir heyet ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarete Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Malatya Milletvekilleri M.Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık. H.Cemal Akın, Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşaviri Cumali Sayın, eski bakanlardan Recai Kutan, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Bakanlık Genel Müdürleri, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun, Daire Başkanları, Bölge Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları, meclis üyeleri ile birlikte çok kalabalık bir heyet eşlik etti.

Çakır: Kuraklık Malatya’da daha çok hissedildi

Ziyaret sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Eroğlu’nu Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Malatya’ya yapılan yatırımların, Malatya’nın gelişmesi ve sorunların çözümü noktasında çok önemli olduğunu söyledi. Daha önce yapılan saha çalışmaları sırasında tespit edilen sorunların büyük oranda azaldığını kaydeden Başkan Çakır, “Mevcut olan sorunlarımızı gidermek için ekibinizle birlikte bugün buradasınız. Sizlere ve değerli büyüğümüz, Recai ağabeyimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl Türkiye genelinde önemli bir kuraklık yaşandığını ve Malatya’nın da bu kuraklıktan önemli bir şekilde etkilendiğini belirten Çakır, “Malatya’da 7 milyon civarında kayısı ağacımız var. Bu yüzden Malatya olarak kuraklığın etkisi, diğer illerden kat kat daha fazla hissedildi. Bundan dolayı sulama suyunda yaşanan sıkıntı, içme suyuna da yansıdı. Bu vesileyle içme suyuyla ilgili Malatya ve ilçelerimiz genelinde bir mastır planı çıkarıyoruz. İlçelerimizde içme suyuyla ilgili problemler var. Bu sorunların çözümü noktasında sizlerden destek isteyeceğiz. İnanıyorum ki, bu ziyaretinizle birlikte Malatya’mızdaki diğer eksiklikler de giderilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Eroğlu: Hep beraber susuzluk meselesini çözeceğiz

Sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tebrik ederek, ‘Gerçekten çok çalışkan bir Başkanımız’ sözleriyle başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise yaptığı konuşmada, “Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza başarılar temenni ediyorum. Büyükşehir hudutları, il hudutları olduğu için bir takım ilçelerde geçmişten gelen sıkıntılar var. Bunları biliyoruz. MASKİ ve devlet su işleri genel müdürlüğümüz hep birlikte bu meseleyi ele alacaklar. Susuzluk çok kötü bir şey. O bakımdan hep beraber bu meseleyi kökünden çözeceğiz” dedi.

Birlikte Scada sistemi kuralım

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’in çalışkan birisi olduğunu belirterek, İSKİ’ye kurulan Scada (Kayıp ve kaçak suları tespit sistemi) sistemini Malatya’da kurulması önerisinde bulunan Bakan Eroğlu, “Ona biz burada destek verelim. Onu kuralım birlikte. Bu sistem Türkiye’nin en gelişmiş bilgi işlem merkezi sistemi. Balıkesir ve Denizli gibi Büyükşehirler bizden yardım talep etti. Ben ekipleri göndererek bakanlık ve İSKİ ile birlikte orada muhteşem bir bilgi işlem merkezi tesis ettik. Bizim Büyükşehir belediye başkanlığımıza her türlü desteği vermemiz lazım. Bunun için bugün bütün arkadaşlarımızla birlikte Malatya’ya geldik. Sulama suyunda sıkıntı olunca vatandaş bağını, bahçesini içme suyuyla suluyor. Bu defa da içme suyunda sıkıntılar doğuyor” diye konuştu.

2015 yılında büyük hamleler yapacağız

2015 yılında sulamalarda çok büyük hamleler yapacaklarını da anlatan Bakan Eroğlu, bazı yerlerde pompajlı sulama talep edildiğini, çiftçilerin razı olması halinde Battalgazi’de olduğu gibi bu sistemi kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Sulama sisteminde kapalı ve damla sulama sistemlerine geçiş yapılması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, “Bu da çok önemli. Buralara alternatif içme suyu getirmemiz lazım. Sadece bir tek kaynağa bağlı olmak sıkıntılar doğurur. Arkadaşlarımızın çalışmaları var. Adıyaman tarafında bazı kaynakların getirilmesi ile ilgili olarak. Malatyamız’a; 1 yıllık, 3 yıllık, 5 yıllık hatta 2023 yılına kadar planlamalar yapalım. Başka vilayetlerde yaptık. Gerçekten çok önemli eylem planı hazırlayalım. Bunun da talimatını arkadaşlarıma veriyorum. Cumali Bey Malatyalı, ona bunları söyleyelim. Plan, program olmadan hedefler konulmadan, kim, neyi ne zaman yapacak belli olmadan neticeye gitmek mümkün olmuyor. Bunları yapmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

Karşılıklı hediye takdimi

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, işlemeli tabak hediye ederken, Başkan Çakır da Bakan Eroğlu’na tepside kuru kayısı, Recai Kutan’a da el dokuma halı hediye etti. Bakan Eroğlu’na, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’da, Arapgir’in meşhur siyah üzümünden ikram etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyete, Ali Dayı Lokantası’nda yemek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız