SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Mitingleri Türkiye'ye Damga Vuruyor"

0
Güncellendi - 2017-02-18 21:39:51
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Malatyalılarla buluşuyor. Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki miting alanında 15.00’da Malatyalılara hitap ederek, bir milyar 160 milyonluk yatırımın açılışını gerçekleştirecek.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer  basın toplantısı düzenledi.

“MALATYA’MIZ CUMHURBAŞKANIMIZA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Türkiye’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya’ya geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı Malatya’da ağırlamanın onurunu yaşayacağız. Biz biliyoruz ki Malatya gerçekten 15 yıldır AK Parti’ye çok büyük bir destek verdi ve bu verdiği destekte de cumhurbaşkanımız başbakanken, genel başkanken ne zaman Malatya’ya geldiyse en güzel ev sahipliğini yaptı. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’dan sonra ilk kez Malatya’ya gelecek. Ve 15 Temmuz’dan sonra gelecek olan cumhurbaşkanımızı Malatya’mız bağrına basacak. 15 Temmuz gecesi milletimiz nasıl cansiperane tanklara göğsünü gerdiyse ve 15 Temmuz darbe girişimini püskürttüyse ve o gün cumhurbaşkanımızın televizyonlarda yapmış olduğu açıklamalarla meydanlara, demokrasi mitinglerini tam bir ay boyunca doldurduysa o sevdası, o özlemi 15 Temmuz’dan itibaren devam ediyor. İnşallah özlem bitecek ve cumhurbaşkanımız Malatya’ya gelecek. Cumhurbaşkanımızın  Malatya mitingi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın miting alanının hemen yanındaki miting alanında yapılacak. Ve bu mitingde inşallah Malatyalılarımız cumhurbaşkanımıza bir kez daha güçlü bir şekilde ev sahipliği yapacak ve ‘evet’in ilk göstergesini de Malatya’dan yapmış olacak. Mitinglerimizin ilkleri açılışlarımız dahil olmak üzere ilkleri Malatya’dan başlıyor. Bunun en önemli sebebi 15 yıldır AK Parti iktidarının Malatya’ya vermiş olduğu güçlü desteklerdir” dedi.

“BİR MİLYAR 160 MİLYONLUK YATIRIM AÇILACAK”

Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya mitingi kapsamında bir milyar 160 milyon yatırımı da açacağını kaydederek, “Evet, Cumhurbaşkanımız yarın Malatya’da ve tam Malatya’mızda bir milyar 160 milyonluk yatırımın açılışını yapacak. Bu bir milyar 160 milyonun 69 tesisin yaklaşık bir milyarı kamu yatırımı. Bunun içerisinde 205 milyonu Büyükşehir Belediyemizin, diğerleri kamu yatırımlarımız ve yaklaşık bir milyarın üzerindeki kamu yatırımlarımızla birlikte 100 milyonluk üç özel sektör temsilcimizin fabrikasının açılışı ve TKDK destekli 22 tane özel sektörümüzün de 40 milyon civarında açılışını yapacak” diye konuştu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ GERİ DÖNÜŞ YAPTI”

Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin anayasa mahkemesine gitmekten vazgeçmesiyle ilgili şunları söyledi: “Bu sürece giderken zor bir dönemden geçtik. 15 Temmuz sürecini atlattık ve arkasından ekonomik darbeleri yapmak isteyen güçlere karşı çok güçlü bir duruş sergiledik. Güçlü Türkiye’yi inşa etmek içinde artık hantal bir yapıya bürünen parlamenter sistemin değişmesi gerektiğini çok net ifade ettik. Bu değişiklik için öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Anayasa Değişiklik Teklifine ‘evet’ veren AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi grubunu canı gönülden kutluyoruz. Ve o gün Cumhuriyet Halk Partisi’nin anayasa değişikliğini milletimize götürmemek için yapmış olduğu saldırıları hepiniz çok net biliyorsunuz. Kimi milletvekilimizin burnunu kırdılar, kiminin bacağını ısırdılar, kiminin kavgalarla, gürültülerle meclisten geçip millete ulaşmaması için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiler. Ama bugün ‘Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğiz’ cümlesiyle millete rol çalarak, milletin istediklerini yapacağını düşünen Cumhuriyet Halk Partisi maalesef milleti kandıramayacaktır. O gün anayasa değişikliğinin meclisten geçmesini istemeyen, millete ulaşmasını istemeyen, engellemek için her türlü hareketi yapan Cumhuriyet Halk Partisi bugün milletin hangi kararı vereceğini bildiği için mecburen söylediği cümleden geri çevirmiştir sözünü. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın tabirini biliyorsunuz, onu bir kez daha kullanmak istemediğim için kelimeyi bulmakta zorlandım. Ama maalesef geri dönüş yaptılar ve Anayasa Mahkemesini kendilerine yol edinmişken yolunu değiştirdiler, ‘millete gidiyoruz’ dediler.”

“CHP ORKESTRA ŞEFLİĞİ YAPIYOR”

Çalık, milletin ‘güçlü bir evet’ ile destek vereceğini belirterek, “Milletimizin kararının ‘evet’ olacağını Allah izin verirse 16 Nisan’da evet olacağını çok net biliyor ve görüyoruz. Evet’i verecek olan vatandaşlarımızın köhnemiş parlamenter sisteme son vermek için yeni bir sistemle ülkemizi buluşturmak için güçlü bir ‘evet’ diyecek. Milletimizin bu eveti karşısında birde hayırcılar var. Bu hayırı söyleyen orkestrayı oluşturanların içerisinde kimlerin var olduğunu biliyorsunuz. Orkestranın içerisinde terör örgütlerinin var olduğunu biliyorsunuz. PKK’nın ‘hayır’ dediğini, onun uzantısı HDP’nin ‘hayır’ dediğini, Fethullahçı Terör Örgütü’nün, DEAŞ’ın ‘hayır dediğini ve bunların sözcülüğünü de, orkestranın şefliğini de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığını biliyorsunuz. Bu orkestra şefliği Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır. Ve o orkestra şefliğini yaparken de şeytana pabucunu ters giydirerek, söylemiş olduğu argümanlarla yapacağımız değişikliği millette yanlış algı oluşturarak farklı yönlere çekmek istiyorlar. Ne diyorlar, ‘Türkiye Cumhuriyeti bir rejim değişikliğine gidiyor.’ Hayır arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti bir rejim değişikliğine gitmiyor. Eğer okuma yazma bilmiyorlarsa biz onlara okuyalım. Bu anayasa kitapçığı, anayasanın birinci maddesi der ki ‘Türkiye Devleti bir Cumhuriyet’tir.’ İkinci maddesi der ki ‘Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk Devleti’dir.’ Üçüncü maddesi ‘Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti Ankara’dır. Bayrağı kanunda belirtilen beyaz al yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı’dır.’ Anayasa’nın dördüncü maddesi de bu maddelerin değişemeyeceğini söyler. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi okuma yazma bilmiyorsa biz kendilerine okutalım. Rejim değişikliği değil Türkiye Devleti bir Cumhuriyet’tir asla bir rejim değişikliğine gitmeyecektir. Bu sistem değişikliği olacaktır, bu sistem değişikliğinin adı da Cumhurbaşkanlığı Sistemi olacaktır” şeklinde konuştu.

“KALICI İSTİKRARI SAĞLAYACAĞIZ”

16 Nisan’da kalıcı istikrarın sağlanacağını dile getiren Çalık, şunları kaydetti: “ İşte 16 Nisan’da yapacağımız bu değişiklikle biz kalıcı istikrarı sağlayacağız. Hızlı ve etkili bir yürütme yapacağız. Güçlü yasama ve güçlü yürütme. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ortadan kalkacağını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi, 16 Nisan’da karar evet çıktıktan sonra önümüze gelecek seçimde milletvekillerini belirlerken milletvekillerini nereye göndermeyi düşünüyorlar. Milletvekilleri mecliste görev yapacak. Güçlü bir yasama, kanun tekliflerinin yegane vereceği mercii Türkiye Büyük Millet Meclisi olacak. Bir tek bütçeyi cumhurbaşkanlığı meclise gönderebilecek ve onunda onayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçecek. Güçlü bir yasama, güçlü bir Türkiye Büyük Millet Meclisi olacak ve güçlü bir yürütme, cumhurbaşkanını seçen milletimiz aynı anda kimin hükümeti kuracağını bilecek, kimin yürütmeyi oluşturacağını bilecek ve kurulacak olan hükümetin başı cumhurbaşkanını seçmiş olacak, Türkiye Büyük Millet Meclisini seçmiş olacak ve bunlar direkt milletimizin iradesiyle yansımış ve kurumlar görev yapmış olacak. Aynı zamanda yargı da hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin iradesinin yansıdığı yer olarak yargıya hakimler, savcılar hakkında temsilci verecek hem de cumhurbaşkanımız verecek. Direkt ve dolaylı olarak milletin iradesi yargıya, yasamaya ve yürütmeye yansımış olacak. Millet iradesi bizim tanıyacağımız yegane iradedir bunu herkes böyle bilsin. Başka bir irade tanımadık ve başka bir vesayet tanımıyoruz. Bu vesayeti kurmak isteyenler 65 tane hükümeti bugüne kadar koalisyonlarla, her 1,5 yıla bir hükümet kurulmasına vesile olan zihniyetle eş seviyededir. Eğer 1923’ten itibaren beş yılda bir seçim yapılmış olsaydı şuan 19’ncu hükümetteydik. Şuan biz kaçıncı hükümetteyiz, 65’nci hükümette. Eğer biz 65’nci hükümete gitmek istiyorsak, o zaman senenin 2183 olması gerekir. Dolayısıyla Osmanlı İmparatorluğu 600 yıl idare etmiştir ve 36 tane padişah gelmiş geçmiş 600 yılda ama biz 93 yılda 65 tane hükümet kurmuşuz. Bunun en önemli gerekçesi parlamenter sistemin maalesef milleti koalisyonlara mahkum eden ve birbiriyle anlaşamayan çok başlılığın olmasından kaynaklanan, oluşturulan krizlerdir. Biz siyasi istikrar istiyoruz ve seçilecek beş yıllık süre içerisinde istikrarlı icraat yapacak hükümet istiyoruz. Uzun süreli hükümetlerin icraatlarının çok daha güçlü olduğunu biliyoruz.”

“17 NİSAN’DA FARKLI BİR TÜRKİYE OLACAK”

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise 17 Nisan’da farklı bir Türkiye olacağını belirterek, “16 Nisan'a giden süreçte bundan sonra yapacağımız birçok şeyin önemini belki yıllar sonra kavrayacağız.  Burada 17 Nisan sabahı uyanacağımız Türkiye ile bugün İçinde bulunduğumuz Türkiye birbirinden farklı iki ülke gibi olacak.  Burada AK Parti heyeti olarak bulunuyoruz.   Cumhurbaşkanımız partisiz bir Cumhurbaşkanı bir farklılıkla bunu belirtmek lazım bu beraberliği birlikteliği ortaya koyan AK Parti'nin bir partiden öte bir hareket olması dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Bu hareketin önderi başlatıcısı ve lideridir.  Halen de bu hareketin bir lider olarak faaliyet gösteriyor. Bu hareketin geçmişine baktığımız zaman hiçbir zaman kırılgan süreçlerinin toplumu ayrıştırıcı gerici ortamın oluşmaması için elinden geleni yaptı.    Dolayısıyla geldiğimiz aşamada Bu bir son değil. Şimdiye kadar AK Parti hareketi toplumun gelişimi için sosyal siyasal ekonomik uluslararası ilişkiler ve diğer sektörlerde toplumun gelişimi için sürekli yavaş kademeli ve ağır adımlarla Türkiye'yi açan geliştiren,  demokrasinin özgürlüklerin insan haklarını yargısına adaletin insanların ve fikirlerin serbest dolaşımını sağlayacak açılımlarla Türkiye'yi bütün engellemelere rağmen buraya kadar getirdi. Bütün konan takozları rağmen bu hareket aynı misyonla aynı enerji ile geleceğe doğru yürüyüşünü devam ettirdi.

Bu aşamalardan biri 16 Nisan hareketin erişeceği Son Nokta değil. Bu hareketin reformcu karakterinin nihayeti değil.  Aşamalarından bir tanesi.  Bunun nihayeti Milli iradenin en geniş anlamda en demokratik anlamda en özgürlükçü anlamda insan haklarına serbest dolaşıma özgürlüklere en ideal anlamda yer açmış bir Türkiye'nin gerçekleşmesidir. Bu da halkın desteği ile halkın birliği ile beraberliği ile çatışması vakarlı sühunetle anlayışla birbirine saygı duyan birbirinin tercihlerini önemseyen birbirini ötekileştirmeyen dışlamayın ve itibarsızlaştırmaya bir siyaset ile mümkün olacaktır.  Biz başından beri bu siyasetin takipçisi olduk.  Yeni gelişecek dönemde 17 Nisan sabahından gözlerimizi açacağımız Türkiye'de inşallah Türkiye'nin yönetiminin ikili kutuplaşmış birbiriyle çelişen çatışan bir yapıdan tekli istikrarlı bir milli iradenin hakim olduğu iktidara everilmesine yol açacak bir gelişme ile karşılaşacağız” diye konuştu.

“MERKEZ, MİLLETİN MERKEZİ OLACAK”

Yaşar, anayasa değişikliğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Şimdiye kadar biliyorsunuz vatandaşın oyları ile iktidarlar gelirdi hükümetler seçilirdi ve devletin merkezinde başka bir hükümet olurdu.  Bundan sonra devletin merkezinde halkın iradesinin olduğu tek bir hükümet olacak.  Halkın çoğunluğunun temsil edildiği bu istikrarlı güçlü hükümet yapısının yanında bütün Milli iradenin renklerini Taşıyan çeşitliliği Taşıyan çoğulculuğu taşıyan bir meclis olacak.  Burada birbirini denetleyen birbirini destekleyen bütünleşmiş ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız.  Devamında şimdiye kadar Merkez diye addettiğimiz,   Merkez sağın Merkez solun merkezi devletti.  Devletin ideolojisi ve gücü idi.  Dolayısıyla merkez olarak devlet görülürdü.   Sağdaki ve soldaki siyasetçilerden devletin ideolojisi ve gücünü yaklaştığı ölçüde Merkez Parti Merkez güç olurlardı.  Şu anda Merkez milli iradeye doğru kayıyor. bu reformla  bu anayasa paketiyle bu teklifle   referandumda oy vereceğiniz katkıda bulunacaksınız bu anayasa değişikliği ile merkez milli irade oluyor. Doğal olarak hangi marjinal görüşe sahip olursa olsun bir parti bir görüş bir siyasi ideoloji,  Cumhurbaşkanlığı sisteminde iktidara gelmek istiyorsan o dediğimiz ideolojik devlet merkezinden çok halkın merkezine halkın iradesine saygı göstermek zorundadır.  Öyle bir hükümet oluşturmak zorundadır.  Dolayısıyla da merkeze kaymak zorundalar. Merkezde milletin takdiri iradesidir.  Kimse onun dışında bundan sonra bir aday gösterme gücüne ve imkânına sahip olamayacaktır.  Böylece merkez güçlenecek.  Tekrar ediyorum bu merkez milletin merkezi olacak. Devamında oluşacak siyasi yapılanma vatandaşın yüzde yüz tercihlerini taşıyan bir meclis Birliği bütünlüğü oluşturacak.  Şu anda bir sürü Propaganda ve argüman ile karşılaşacaksınız.   Lehte aleyhte ama bizim tercih ettiğimiz gerilimi artırmayan, ötekileştirmeyen, dışlamayan, çatışmalı bir ortamı oluşturmayan, Birliği bütünlüğü ve birbirine saygıyı öngören bir seçim ortamında kampanya ortamında İnşallah 16 Nisan'da gideceğiz. 17 Nisanda ‘da şimdiye kadar şişman, ağır, hantal, yönetilemeyen, üretken olmayan, kendini dönüştürmeyen, kendini yeniden yapılandırmayan bir devlet makinasından, devlet cüssesinden den ayrılarak daha atarak daha dinamik daha iletken ve maliyeti de daha az devlet yapılanmasına gidiyoruz.  Tek tek detaylardan ise ana başlıklar bu şekilde.  Yani şöyle tarif edelim.  Devlet yapısı, çok fazla benzin tüketen mazot keten hantal çalışmayan hareket eden ve yol olmayan bir Makinadan az enerji ile az yakıt ile hızlı Yol alan daha dinamik daha canlı bir makineye dönüşüyor.  Bu da Türkiye'nin her alanda büyümesi demektir. Büyüme Tek taraflı olmaz özgürlüklerle ekonomi birbirinden bağımsız büyümez. Spor ile sağlık birbirinden bağımsız büyümez.   Bütün sektörler bütün alanlar merkezdeki yapılanma güçlü ise oradan en alta kadar, Cumhurbaşkanından muhtarına kadar o enerji hızlı akışkanlık özelliğine sahip değilse devlet hantal bir yapı olarak, ürettiğinden fazlasını tüketen,  kendi kendine vatandaş için değil de kendisi için var olan bir varlık olmaya devam eder. Biz bunu değiştirmeye geldik. 16 Nisan'da önemli bir değişiklik olacak, ama bir de işin esas bir değişim olacak.  Sistemik bir değişim olacak.  Bunu da inşallah Cumhurbaşkanımızın önderliğine gerçekleştireceğiz. Halkımızın genel eğilimi bu yönde. Evet yönünde ve değişim yönünde.   Halkımız hiçbir zaman değişme direnen tercihlerde bulunmadı.  Her zaman değişimin öncüsü ve yanında oldu.  İnşallah 17 Nisan sabahında bu değişim ile birlikte yeni bir Türkiye’ye yeni bir Malatya'ya gözlerimizi açacağız.  Cumhurbaşkanımız da buradan başlatacak. Malatya sürekli öncü olmuştur. 2002 yılından bu yana yüksek bir öngörü feraset ve basiret ile giderek artan oranda desteğini sürdürmüştür.  Bundan sonra da sürdürecektir bundan eminiz. Genel yoklamalarda temayüllerde bunu göstermektedir.  Cumhurbaşkanımız önemli açıklamalarını genelde Malatya'da yapmış Malatya'dan Türkiye'ye seslenmiştir.  Bu nedenle 18 Şubat, 17 Nisan'da giden önemli bir gündür.  Yolun kapısını Yarın açıyoruz.  Malatya’mıza bölgemize ve Türkiye’mize hayırlı olsun diyoruz.”

“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Cumhurbaşkanımız saat 15.00’da Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda Malatyalılarla hemşerilerimizle buluşacaktır.  Çok önemli bir süreç belki Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumundan bir tanesi 16 Nisan'da yapılacak.  Bu açıdan önemli bir diğeri de Cumhurbaşkanımızın ilimize her gelişi önemlidir.  Malatya'daki sorunlarla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili ve önümüzdeki dönemler içerisinde yapılacak yatırımlarla ilgili Cumhurbaşkanımıza bunları iletme bunları cumhurbaşkanımızdan talep etme fırsatı buluyoruz.  Yine Cumhurbaşkanımızın gelişi ile Malatya'daki devam eden proje ve yatırımlarla ilgili bir yandan bilgi vereceğiz Bir yandan da gündemde takip edilen konular var.  Bunlarında bir an önce Malatyalılar kazandırılmasını isteyeceğiz.  Bütün mitinglerinin Türkiye'de ilgi çekti.  Türkiye'nin sayılı mitingleri Malatya'da yapıldı.  Coşku anlamında kalabalık anlamında İnşallah bu defa da Malatyalı hemşerilerimiz cumhurbaşkanımızı en iyi bir şekilde karşılarlar karşılarız. Büyük bir kalabalıkla coşkuyla İnşallah mitingimizi huzur içerisinde gerçekleştirmiş oluruz.  Bizler yerel yönetimler olarak her türlü tedbirleri aldık” ifadelerini kullandı.

“MALATYA MİTİNGLERİ TÜRKİYE’YE DAMGA VURUYOR”

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise “Nasip olursa Sayın Cumhurbaşkanımız Büyükşehir Belediyesinin yanındaki miting alanında Malatya'da hemşirelerimizle buluşacaktır.  İnşallah bir aksilik olmadığı takdirde programı saatinde başlatmayı planlıyoruz.  Hava tahmin raporlarında meteoroloji bölge Müdürlüğü'nden öğrendik.  Bugüne göre sıcaklık 6-7 derece Daha artacak ve hava sıcak olacak.   Tedbirli bir şekilde kabanlarımızı giyip geleceğiz.  Sayın Cumhurbaşkanımız her Malatya’ya gelişlerinde her yapmış olduğumuz mitingde Malatya mitingi Türkiye'ye damga vurdu.  İnşallah bu defa da burada yapacağımız miting, buradan vereceği müjdeler vereceği mesajlar tüm dünyaya İnşallah bir örnek teşkil edecek.  Bu yüzden bu anlamlı buluşmayı Malatyalılarla birlikte yaşamayı Allah bize de nasip etsin” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • KAMIL (7 yıl önce)
    Devletin tum imkanlari ile bingol maras elbistan adiyaman elazig da adam topla getir
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali elmas (7 yıl önce)
    MALATYALI BU KADAR SAF DEMEKKİ HER AÇILANIN BİR DAHA AÇILIŞI YAPILACAK SADECE KOCAMAN BİR YAZIK DİYORUM ........
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    Ne verimli şehiriz.Daha 2 ay olmadı iki bakan da gelip dünya bir paralık yatırımın açılışın yapmıştı. HADİ DEVAM KİM TUTAR BİZİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    1.1 milyarlık yatırım derken hangi yatırımdan söz ediyorsunuz yazıklar olsun.ama size oy verdiğimiz için bizlerde mesuluz bu durumlardan. İnşallah bir daha aynı hataya düşmeyeceğiz.koskoca 6 tane millet vekilisiniz yapılan yatırımları çıkın canlı yayında göstererek açıklayında bizde sizleri tebrik edelim.aksi takdirde malatyalılar size sandıkta çok büyük bir süpriz yapacak.editör sende bu mesajı yayınlamazsan anlayacağızki sende yandaşsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • maltyalı (7 yıl önce)
    malatya reise tam sevdalı doğru evet. fakat şu malatya'ya hiçbir faydası olmadan ve utanmadan kürsüye veya ekranlara çıkan malatya siyasetçileri hangi yüzle halkın karşısına çıkabiliyorlar. malatya halen 20 yıl önceki altyapısı (su, trafik, çarşı, ç. yolu altı)ile aynı duruyor. şehrin batısı ile doğusu, kuzeyi ile güneyi arasında uçurum oluşturup belediye halen merkezin bir kısmını yok sayıp diğer taraftan hizmet şovu yapsın ve halen belediye ve siyasetçiler utanmadan, sıkılmadan halkın karşısına çıkıp reise olan desteği kendilerine aitmiş gibi göstersinler yazık çok yazık !!! :(:(
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (7 yıl önce)
    çok güzel haber, Malatyamızda işsizlik kalmaz ya da çok azalır bu yatırımlarla,Admin bı rıcam olacak bırde buraların lıstesını tam versende, gidip gururla bır selfıe yapsam
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 SEVDALISI (7 yıl önce)
    ALLAH için 1milyar küsür yatırım nerde yaw yalan konuşmayın yılda 2 sefer araçlarımızın amortisörü değişiyor yollar berbat su sıkıntılı trafik allak bullak yol yok hani nerde yatırım ??? reis olmasa size kimse oy vermezdi de
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    ne acılışı ya. aklımızla dalga geçmeyin. yeter. usandırdınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • çetin (7 yıl önce)
    yahu bu nasıl açılış AKAPE gene sallama modunda 1.1 milyar tl mi usd mi her neyse beylerderesi köprüsü 4 sefer temel atma 4 sefer açılış belediye yaşam merkezi var başka diğerleri sallama sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan k (7 yıl önce)
    Reis şu ara sokaklara girse de halimizi görse. Sanırım bu yolların tozunu dumanını, çamurunu, eşiklerini görse başta vekiller olmak üzere belediye başkanlarının yüzüne tükürür, siz vekil olsanız ne yazar olmasanız ne yazar, sizin topunuz belediye başkanı olsa ne yazar kesin derdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (7 yıl önce)
    1.1 milyarlık yatırımların ne olduğunu anlatsaydınız da biz de anlasaydık.Önceden yapılanları,ısıtıp ısıtıp bize sunmanızdan bıktık.Malatya çoğunluk olarak size oy verdi.Sizin Malatya'ya sunduğunuz hizmete bakın.Artık boş laflara kanmayacağız.Malatya çevre illerden iyi durumdayken bir de şimdi ki durumuna bakın.Yeter... Şimdi ağızlara bal çalmak için hemen Kuzey Çevre Yolu başlıyor, şantiye kurma çalışmaları başladı haberleri yayınlanmaya başladı.Neden beklediniz?Neden beklettiniz?Malatya insanlarına çok mu gördünüz?Hep küçük projeler,kaldırımlar,parklar vb.gibi yap-boz, boz-yap...Bakınız stadyum bile projesine uygun yapılmadı.Bizler bunları değil,daha iyilerini hakediyoruz.Sizler büyük projeleri uygulayın, bir de zamanında bitirin...Milleti bıktırmayın...Şimdi diyeceksiniz hiç mi bir şey yapmadık?Ehhh ufak tefek bir şeyler yapıldı ama şehrimize yakışan çok daha iyi seçilmiş projeler yapılmalıydı.Dileğim bu yüce hizmet yolunda; şehrimize yakışan, yıllar sonrası da göz önününde bulundurularak yapılacak olan projelerdir.Başarılı olmanız dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (7 yıl önce)
    Belli ki Malatya haber yorumları sallama yorumcuların istilasına uğramış .Ne açılışıymış,yollar bozukmuş.İsterse her yer bataklık olsun.Bizim için havada bulut eski Türkiye'yi unut.Yaşasın yeni maddeler, yaşasın Büyük güçlü Türkiye.EVVET
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşın yaşadığı hayatı yaşamak isterdim ama önce yanlı yansız her şeye objektif bakarak yaşamak deniliyor bu olaya yoksa bizde görmez duymaz böyle bir dünya var mı yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Cehalet mutluluktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşın bakış açısından istiyorum? Vatandaş olarak sorun görmeden mutlu mutlu yaşamak? Bir de rica etsem büyük ve güçlü Türkiye derken neyi kastediyor açıklayabilir mi? Hani açılış , yollar , yapılacak hizmetler olmasa da olur diyor ya ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Neyi açacak merak ettim
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Bu açılışları arkdaslar gibi bende merak ediyorum açılışı yapılan açılışlar mı yoksa malatya görmediğimiz duymadığımız sayın cumhurbaşkanı geldiğinde yapılacak açlışı aynı gün yapılacak yenilikler mi .O kadar sorunu var ki bu memleketin yenilik falan istemiyoruz önce şu çukurlar kapatırsın düzgün millete su götürürsün ve pespempe trambüsler yolda diye duydum sakın onun açılışı olması
    0
    0
    Yanıtla
  • M.kaleli (7 yıl önce)
    Lütfen malatyalılarda alay etmeyin.ne oldu ikinci üniversite. Ne zaman çözülecek kaysının problemleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Allahım sen bize hayırlısını ver.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (7 yıl önce)
    Reise sevdamız büyük ama bu siyasi figürler ve MASKİ sırf sevdamızı baltalamak için var. bunlar kendini malatyanın en akıllıları sanıyor. hele şu osman başkan tarzmı yapmış atkıyla çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (7 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanı na onlarca kez eşilip tekrar tekrar yamalar yapılan darmadağın edilen kaldırımlar yarım yamalak bırakılan refüjler gösterilsin lütfen.Gösterilsinki Malatya nın ne rezillikler çektiğini görsün.Zaten ben ve arkadaşlarımız geçen yıl yapılan asfaltlanan kaldrımları yapıla T.özal mah civarının rezaletliğinin resimlerini çekip Cumhurbaşkanı na gönderecez. Milletin parasını nın nasıl pul edildiğini görsün. Kendisine yalanlar söylendiğini bilsin. Yeter bu rezilliğe dur demeliyiz. Beceremiyolarsa bıraksınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada uyumayan adam (7 yıl önce)
    Yahu birak hdp yi pekekesini yepegesini ... Bu ne acilisi arkadas hele bir yazinda bilelim. Bu ne pi$kinlik? Akepeliler orda misiniz? Ne aciliyor ? Allah yardim etsin tez zamanda gozleriniz acilir insallah. Hizmet yapildi eyvallah inkar edecek degiliz ama 10 senede 3 tane altgecit 1 tane dalgali viyaduk 1 hastane yapilmis baska? Bu acilislari hele bir arastirin ne acilisi yahu ? 2. Universite mi basladi 2. Cevreyolu mu? Hizli tren mi? Sivil Havalimani mi? Yeni Adalet sarayi mi? Tramvay mi metro mu ? Ne acilisi bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Merak edenlere (7 yıl önce)
    Açılışı yapılacak yatırımlar ; cocuk parkı, bahçe, elektrik direği,sokak lambası,su kanalı,yol asfaltlama,kaldırım,otobüs durağı,kamu binaları,v.s. Bunların hangisi işsiz genç kardeşlerimin derdine çare. Özel sektörün yatırımları nerelermiş ? Kaç kişiye istihdam sağlanmış ? Açıklasalar ya...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (7 yıl önce)
    sayın cumhurbaskanimiza ulaşsaydım da şu eski devlet hastanesinin belirsizliği ve 305 bin nüfuslu bir ilçeye yakıştırılan 200 yataklı hastaneyi sanki 15000 nüfuslu bir ilce akçadağ doğanşehir pütürge olsa neyse
    0
    0
    Yanıtla
  • uyumayan adam (7 yıl önce)
    HDP referendum da "evet" oyu verecek..terorist apo hep baskanliktan yana oldugunu soylemiyor mu?? niye cunku ozerklik icin...sadece akpartili secmenler urkmesin diye hayir verecegiz diyorlar...adamlar calismiyorlar bile...
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (7 yıl önce)
    keşke sayın Cumhurbaşkanımıza malatya merkezde bir gezinti/tur yaptırsalar da şehir içinin ne kadar GÜZELLEŞTİĞİNİ gösterseniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (7 yıl önce)
    Hep "toplu açılış törenleri"ne geliniyor, elde ne var? Sıfıra sıfır! Malatya yerinde saydığı durmuyormuş gibi, daha da kötüleşiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Öznur Hanım ;2010 referandumunda FETÖ, PKK,HDP ile EVET diyen AKP hakkında ne söyleyecek merak ediyoruz. O zaman FETÖ'yle kolkola, HDP'yle kolkolaydınız. Şimdi mi aklınız başınıza geldi.Ayrıca Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi de HAYIR diyor. Onlar da mı terörist? Bu CHP takıntınızın sebebi adamların doğruyu söylemeleri olabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (7 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Helal yüreğine Hakan Kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada uyumayan adam (7 yıl önce)
    Ne acilisi yapacak? Bu kacinci acilis? Devlet hastanesi mi? Durmak yok Milletle dalga gecmeye devam Akpliler hele siz soyleyin ne acilisi bu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Açılış yapılacakların isimlerini bir yazarsanız en azından bilgilenmiş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    LAF OLSUN PADİŞAHIM..... Laf olsun diye konuşmayın, konuştuğunuz laf olsun. Arada sırada bir konuşuyorsunuz. BARİ ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    1.1 milyarlık yatırımlar hangileri,neden ayrıntısına girilmiyor yada neler olduğu açıklanmıyor.Yoksa içlerinde yıllar önce bitmiş olanlarda var mı? Vekil Çalık yine döktürmüş.Laf çok icraat yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • emre demir (7 yıl önce)
    Terör örgütleri yeni sisteme hayır diyorlar, öyleyse biz evet diyeceğiz mantığından hareketle sayın Çalık'a sormak lazım. Terör örgütleri mevcut sisteme ne diyorlar ? Evet mi diyorlar, ona da hayır diyorlar.PKK 30 yıldır mevcut anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmıyor mu ? Bu durumda mevcut sisteme evet demek gerekmez mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    ÇALIKTAN PADİŞAHLIK ÖZLEMEİ Sn.Çalık demiş ki "Osmanlı İmparatorluğu 600 yıl idare etmiştir ve 36 tane padişah gelmiş geçmiş 600 yılda ama biz 93 yılda 65 tane hükümet kurmuşuz." Yani 16 nisanda yeni padişahlık mı geliyor.Bunlar ya ne söylediğini bilmiyor yada içindeki gerçek niyetlerini dışa vuruyorlar
    0
    0
    Yanıtla