SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanı Gül Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:28
Cumhurbaşkanı Gül Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önümüzdeki hafta Malatya'ya geliyor. Gül’ün Malatya programında, Malatya Beydağı Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli mültecilerle birlikte iftar açacağı bildirildi.

Gül’ün 22 Temmuz Salı günü saat 18.00 sularında Malatya’da olacağı ve havaalanından direkt Konteyner Kente geçerek, burada yapacağı incelemelerin ardından iftarını Suriyeli mültecilerle birlikte açacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün gelişi için Malatya Valiliği’nin hazırlıklarını sürdürdüğü, Gül’ün Malatya programının detaylarının önümüzdeki günlerde netleşeceği kaydedildi.

BM’NİN GÖZDE KAMPI 

Bu arada, Suriyeli mültecilerin kaldığı Malatya’daki konteyner kent,  Birleşmiş Milletler (BM) tarafından alt ve üst yapısı ile verilen hizmet kalitesi ile dünyada sayılı mülteci kamplarından birisi olarak gösteriliyor.

Malatya’daki konteyner kentte çoğunluğu çocuk ve gençlerden olmak üzere yaklaşık 7 bin Suriyeli mülteci kalıyor. Konteyner kentte Ramazan ayı nedeniyle her gün yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği dağıtılıyor. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Malatya merkez Fatih Köyünde, 10 bin kişi kapasiteli 2000 adet konteynerden oluşan konaklama tesisi kurulmuş ve 12  Haziran 2013 tarihi itibariyle Suriyeli sığınmacıların kabulüne başlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız