SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanı İle Görüştüler

A- A+ PAYLAŞ
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Anayasa Önerileri, Genel Başkan Ömer Cihad Vardan başkanlığındaki heyet tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e takdim edildi.  Heyette MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Namık Şahin' de hazır bulundu.
 
"SICAK BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ"
 
Ziyaret sonrasında açıklama yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile gayet sıcak bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, öncelikle MÜSİAD’ın 21 yıllık geçmişiyle, ülkeye önemli değerler kattığını ifade etmişlerdir. Ayrıca, MÜSİAD çalışmalarından da her zaman istifade ettiklerini ve Anayasa Önerileri’nden de faydalanacakları dile getirmişlerdir. Görüşmemizde, toplumun her kesiminin yeni Anayasa sürecinde yer almasına vurgu yapan Sayın Cumhurbaşkanımız, “MÜSİAD, Yeni Anayasa konusunda yaptığı bu özgün çalışma ile Anayasa  konusunda söz sahibi olmuştur” değerlendirmesinde bulundu ve bu çalışmadan dolayı MÜSİAD’a teşekkür etti." dedi. 
 
"BENZERİ YOK"
 
Hazırladıkları anayasa taslağının henüz bir benzeri bulunmadığını söyleyen Şahin, “Anayasa taslağı içinde insan hak ve özgürlüklerine ayrı bir önem verdik, öne çıkardık. Devlet yerine bireyi koruyan bir anayasa yapmaya çalıştık. Anayasanın değiştirilemez diye ifade edilen ve devletin şekil ve niteliklerini tanımlayan ilk üç maddesini bir madde altında topladık. Bu maddeye 4. fıkra olarak da meclisin ve seçmenlerin üçte iki çoğunluğuyla değiştirilebilir hükmünü koyduk. Çünkü hukukta değişmezlik yoktur, bunun aksini iddia etmek ise demokrasiye aykırıdır. Zaman içinde değişen konjonktür gereği koyduğunuz kuralları ihtiyaçlara göre yeniden belirlemeniz gerekebilir. Öte yandan devletin şekli ve nitelikleri de her akla geldiği zaman değil, ancak toplumda büyük bir uzlaşma olduğunda değiştirilebilmelidir. Biz de buna imkan sağlayan bir öneri geliştirdik." ifadelerini kullandı. 
 
İKİLİ GÖRÜŞMELER
 
MÜSİAD heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanısıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Şahin ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Mustafa Şentop ile Anayasa Önerileri konusunda basına kapalı görüşmeler gerçekleştirdi.
 
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Cumhurbaşkanı'na yapılan ziyaretten sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Malatya, Gaziantep, Elazığ Milletvekilleri ile ikili görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız