SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhurbaşkanı ile Yarışıyorum!'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:07:18
'Cumhurbaşkanı ile Yarışıyorum!'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,"Malatya’da ben Tayyip Erdoğan ile yarışıyorum. Adaylarla falan yarışmıyorum, bana hafif gelir onlar" dedi. 

CHP Malatya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, "Bir seçim dönemini devam ettiriyoruz. 1994 yılından bu yana 15. Seçimim olacak. Ancak bu seçim, biraz daha farklı gidiyor diğer seçimlere göre. 1999, 2002, 2007’ye göre çok daha farklı bir seçimle karşı karşıyayız. Bu seçimin farklı olmasının en önemli sebeplerinden birisi Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ile illeri bölüşmüşler, il il gezip devletin olanaklarını kullanarak, AKP’nin seçim kampanyasını yürütüyor. Bütün siyasi partilerin olanaklarını kullanıyor. Bizim verdiğimiz vergilerle devletin uçağına biniyor, bir haksızlık yapıyor. Elinde Kuran-ı Kerim ile miting yapıyor. Bu bilinmelidir ki eğer Kuran-ı Kerim’e inancı varsa bu yaptığı Kuran-ı Kerim’e aykırıdır. Çünkü burada kul hakkı yiyor. Toplu açılışlar yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Malatya’ya gelmişti. Açılışları da kitabına göre uyduruyorlar. Malatya’da beşinci kez aynı hastanenin açılışı yapıldı. Belki Cumhurbaşkanı ve AKP’liler unutmuştur, açılması gereken bir yer var. Orayı açmayı unuttular. Binlerce yıl önce Arslantepe Höyüğü’nü de açsın. Daha önce buranın açılışı yapılmamış onu da açabilir. Şanlıurfa’da Göbeklitepe var, 12 bin yıllık orayı da açabilir" şeklinde konuştu.

"HAKSIZ BİR SEÇİM YAPIYOR"

Cumhurbaşkanı'nın haksız bir seçim yaptığını ileri süren Ağbaba, "Cumhurbaşkanı adaletsiz, haksız bir seçim yapıyor. Ve bu seçimi diğer seçimlerden daha fazla önemli kılıyor. Hiçbir seçimde AKP’ye, CHP’ye, MHP’ye HDP’ye oy veren herkes ortak söylüyor. Herkes seçimden önce hile yapılacağını kesin görüyor. Şimdiye kadar hep seçimden sonra oy pusulalarında hile olduğu tespit edildi. Ama ilk kez bir seçim döneminde seçimden önce seçimlerde hile yapılacağına herkes inanmış durumda. Onun için bu oyunu bozmamız gerekiyor. İnsanlar hangi partiye oy verecekse versin, herkesin sandığa gidip oy kullanması gerekiyor. Cumhurbaşkanı’nın, AKP’nin bu oyununu bozmak için yapılması gereken en önemli görev sandık başına gidip oyları kullanmaktır. Bütün Malatyalılara ve Türkiye’deki yurttaşlara oylarını kullanmaları çağrısında bulunuyorum. Ancak Cumhurbaşkanı’nın oyununu böyle bozabiliriz" diye konuştu. 

"BAŞBAKAN OYUNU CHP'YE VERECEK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'ye oy vereceğini savunan Ağbaba, "Başbakan garibim zaten neye oy istediğini de bilmiyor. Başkanlık sistemine oy istese, orada kendisine yer olmayacağını biliyor. Muhtemelen o da oyunu CHP’ye verecektir. Çünkü CHP Başkanlık sistemine karşı. Biz, parlamenter demokrasiyi savunuyoruz. Bu kadar açık savunan solda tek parti biziz" ifadelerini kullandı. 

"CUMHURBAŞKANI'NIN MİTİNG YAPMASINI KINIYORUZ"

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştirerek, " Cumhurbaşkanı’nın miting yapmasını kınıyoruz. Bakan, Milli Eğitime genelge yazarak, öğrencileri ve öğretmenleri mitinge getiriyorlar. Maalesef devletin bütün imkanlarını kullandığı gibi, memurları da zorla mitinge götürüyorlar. Bu görüntü bana 12 yaşındaki halimi hatırlattı. 1980-81 yılında 12 yaşındayım Kenan Evren Malatya’ya geldi. Okulları tatil ettiler, bende başta olmak üzere bütün öğrencileri İnönü Caddesi’nde sıraya dizdiler, saatlerce bekledik. O zaman ki lider Kenan Evren idi, şimdi Tayyip Erdoğan. Farkları yok. O zaman Kenan Evren, MDP’ye Turgut Sunalp’a çalışıyordu. Şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Ahmet Davutoğlu’na, AKP’ye çalışıyor. Bu konuda benzerlikleri çok. Kenan Evren öldü ama fikirleri iktidarda. Kenan Evren nasıl ki gelip vilayetin önünde, vilayetin balkonunda konuşma yapıyorsa, Tayyip Erdoğan’da devletin bütün imkanlarını kullanarak, aynı şeyi yapıyor. Bu anlamıyla benzeştiğini söylemek mümkün. Yasaklarıyla da benzeştiğini görmek mümkün. Ne diyor, ‘birhakim karar alıyor, muhalif medya organlarını susturmayla ‘ ilgili. Akıl almaz bir şey. 12 Eylül’ü aratan günleri yaşıyoruz. Hakimler ilk kez verdikleri karardan dolayı tarihimizde ilk kez tutuklanabiliyor. Cumhurbaşkanları açıkça propaganda yapabiliyor ve Başbakan bir espri yapıyor ‘Muhalefet, Cumhurbaşkanı’nı seçim meydanlarına çekmeye çalışıyor.’ Bu son 10 yılın absürt şakası. Başbakan değil Gafbakanı" dedi. 

"CUMHURBAŞKANI'NIN SESİYLE OY İSTİYORLAR"

AKP Malatya İl Teşkilatı'nın anons araçlarında Cumhurbaşkanı'nın sesini kullandıklarını iddia eden Ağbaba, şunları söyledi: " Malatya’da da farklı şeyler oluyor. Malatya’da AKP örgütü Cumhurbaşkanı’nın sesinden oy istiyor. (AKP’nin anons aracından Cumhurbaşkanı’nın sesini görüntülü olarak gösterip, sesini dinletti.) Cumhurbaşkanı’nın sesinden AKP oy istiyor. AKP’nin geçmiş döneminde milletvekilliği yapmış 2 milletvekili var. Birisi 2 dönem, diğeri 3 dönemdir milletvekilliği yapıyor. Onlara tavsiyem şu; kendi sesleriyle seslensinler. Ben bir dönem milletvekilliği yaptım. Seçim propagandasında kendi sesimi kullanıyorum. Ne diyorum, ‘Gece demedim, gündüz demedim, bayram demedim, Pazar demedim Malatya için çalıştım. Onlara tavsiyem kendi seslerini kullansınlar. Ancak onların konuşacak bir şeyleri yok. Onlarda biri 8, diğeri de 4 yıl boyunca sadece genel başkanlarının emirlerini dinlediler. Eğer bir icraatınız varsa, Malatya ile ilgili tek sözünüz, attığınız bir adım varsa, yaptığınız bir şey varsa çıkıp, anlatın. O milletvekillerine sesleniyorum; biri genel başkan yardımcısı diğeri milletvekili. Maalesef yaptıkları bir şey yok. Son dönemde yaptıkları bir şey var, muhalefet milletvekiline muhalefet ediyorlar. İktidar partisinin görevi Malatya’ya hizmet getirmek, bir şeyler yapmaktır. Onların görevi ise Veli Ağbaba’ya muhalefet etmek."

"BELEDİYELER, AKP'NİN KURULUŞU GİBİ ÇALIŞIYOR"

Ağbaba, belediye başkanlarını AKP'ye oy toplamakla suçlayarak, " AKP’li belediyeler, özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi AKP’nin bir kuruluşu gibi çalışıyor. Orada da bizim vergilerimiz var. Oraya CHP’lilerde, MHP’lilerde, herkes vergi veriyor. Bizim bayraklarımızı gençlik kolları direklere çıkarak, merdivenle asıyoruz. AKP, büyükşehir itfaiyesini kullanıyor. Haksız bir seçim kampanyası yürütülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı belediye başkanlığını unutmuş durumda, sadece AKP’nin adaylarıyla geziyor. Niye geziyor? Aslında gezmekte haklı. Çünkü geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış olan milletvekillerinin Malatya’ya bir icraatları yok. Gittikleri yerden kovuluyorlar. Gittikleri yerlerde tepkiyle karşılaşıyorlar. Sayın Ahmet Çakır’a da buradan seslenmek istiyorum; sen Malatya’nın belediye başkanısın, Malatya’nın şehri eminisin. Bizim haklarımızı, bizim vergilerimizi, Malatya’da yaşayan insanların vergilerini bir parti için kullanamazsın, kullanmamalısın. Onunla ilgili de yasal girişimlerde bulunacağımızı belirtmek istiyorum. Böyle bir şey olmaz. Maalesef birçok yerde tehditle oy istemeler var. ‘Eğer oy verirseniz hizmet getireceğiz, oy vermezseniz hizmet getiremeyeceğiz’ diyor belediye başkanları. Bunu da kulaklarımızla duyuyoruz. Bunun takipçisiyiz. Malatyalıların da tehdide boyun eğmeyeceklerini biliyorum" diye konuştu. 

"UYGUNSUZ YERLERE, İTFAİYE İLE AFİŞ ASILIYOR"

İktidar partisi milletvekili adaylarının uygunsuz yerlere, itfaiye araçlarıyla afişler astıklarını ifade ederek, "Birçok uygunsuz yerlere afiş asılıyor. Partilerin il başkanları bir ‘centilmenlik^’ anlaşması yaptı. AKP her yere asıyor. Devletin bütün gücünü kullanıyor. İlçede inşaatlara asıyor. Malatya’da birçok binaya müracaat ettik afişimizin asılmasıyla ilgili ama maalesef korkudan Malatyalı iş adamları ve mülk sahipleri birçoğu bize vermediler. AKP’de birçok inşaatı kullanıyor. Biz, demokratik bir seçim olsun istiyoruz. Herkes özgürce propagandasını yapabilsin diyoruz. Biz şimdiye kadar hiç kimseye, hiçbir milletvekiline, adaylara onları rencide edici hiçbir şey söylemedik. Hiçbir zaman onlara ortamı gerecek bir şey söylemedik, bundan sonrada söylemeyeceğiz. İktidar partisi bütün olanakları kullanıyor. Belediye elemanları ve orman işçileri çalışıyor. Orman işçileri, AKP’nin ilçe başkanları tarafından yazıldı. Bunu yapanları da burada uyarıyorum; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunların hepsinin hesabı sorulacaktır. Orman işçisini bile AKP ilçe başkanı yazıyor. Aç, fakir, yoksun olandan değil, yandan olandan alıyorlar. Bu dönemde bizim afişlerimize de saldırılar var. Bizim astığımız afişler (zarar verilen afişlere fotoğraflarla gösterdi) zarar veriyorlar. ‘YÖK’ü kaldıracağız, yurt sorununu çözeceğiz’ yazılı afişlerimiz tamamen yırtılmış durumda. ‘Mecliste vekilin var’ sloganımızın olduğu afişe zarar verilmiş. Asıldıktan bir gün sonra zarar görmüş, bizde tekrar asıyoruz. Yapacak bir şey yok. 7 Haziran sabahına kadar bütün arkadaşlarımızla birlikte demokratik yollarla mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Her yere gideceğiz. Halkında bunu gördüğünü düşünüyorum. Malatya’da ben Tayyip Erdoğan ile yarışıyorum. Adaylarla falan yarışmıyorum, bana hafif gelir onlar. Biz, Cumhurbaşkanı ile yarışıyoruz. Bu haksız yarışta, bütün herkesi oy kullanamaya davet ediyorum. Ancak bu haksız mücadelede, demokrasinin kazanabilmesi için, hukukun kazanabilmesi için, yarınlarımızın kazanabilmesi için, herkesi oy kullanmaya çağırıyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız