SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanım Vahap Amca'yı ve Doğanşehir'i Çok Severdi"

0
Güncellendi - 2020-07-27 11:44:37
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Bir taraftan pandemi süreci devam ederken, bir taraftan ekonomimize darbeler yapılmak istenirken, biz emin adımlarla yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Milletvekili Çalık, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek, bir dizi temaslarda bulundu.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehir ilçesindeki temasları kapsamında ilk olarak bir süre önce vefat eden Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük için taziyede bulunmak ve Küçük'ün vefatından sonra Doğanşehir Belediye Başkanı seçilen Durali Zelyurt'a hayırlı olsun dileklerini iletmek üzere Doğanşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Vahap Küçük'ün vefatından sonra Doğanşehir Belediye Başkanı seçilen Durali Zelyurt, rahmetli Vahap Küçük’ün Doğanşehir’e birçok değerler kattığını ifade ederek, “Kiminin amcası kiminin babası kiminin dayısı kiminin ağabeyi oldu. Kısacası Doğanşehir’in her şeyiydi. Onun vefatıyla Doğanşehir ilçemiz yetim kaldı. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Vahap başkanımdan sonra bu görevi devralmanın meşakkatli ve sorumluluk isteyen bir görev olduğunun bilincindeyim. Bu görevi arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde yapmak bizim boynumuzun borcudur. Vahap başkanımızın hedefinde daha yaşanılabilir bir Doğanşehir vardı. O, tertemiz bir Doğanşehir istiyordu. Yarım kalan işleri, hedefleri vardı. O hedeflere gitmek, ulaşmak bizim için bir görev ve sorumluluktur” diye konuştu.

Çalık ise Küçük ailesinin Doğanşehir ile özdeşleştiğini kaydederek, rahmetli Vahap Küçük’ün Doğanşehir’in, Malatya’nın, Türkiye’nin ve dünyanın yüz ülkesinde ticaret yapan, Türkiye’nin ihracatını artıran, tüm dünyaya da ismini duyurduğunu dile getirdi.

Rahmetli Vahap Küçük’ün mağdurun, mazlumun, yoksulun, fakir ve fukaranın babası olduğunu ifade eden Çalık, “Vahap Küçük babamızı Hakk’ın rahmetine uğurladık. Mekanı cennet olsun. Duyduğum andan itibaren ve de halen anınca ve resimlerine bakınca yüreğim çok kötü oluyor. Bütün Malatya’ya emeği var. AK Parti’ye emeği var, benim üzerimde emeği var. Partinin kuruluşunda kurucu ilçe başkanımızdı. AK Parti’nin Doğanşehir’de kurucu unsurları çok önemliydi. İlk düğmenin doğru iliklenmesi her zaman ve her yerde en önemli adımdır. Doğanşehir’de de Vahap Küçük’ün ilçe başkanı olması hem Doğanşehir hem de Malatya için çok önemli bir kazanımdı. Bende çok derin izleri, büyüklüğü, babalığı, ağabeyliği var” dedi.

Milletvekili Çalık, rahmetli Vahap Küçük’ün belediye başkanlığında Doğanşehir’e çok önemli hizmetler yaptığını kaydederek, şunları söyledi:

“Belediye başkanı olmadan da çok büyük hizmetler yaptı. Şuanda LC Waikiki markası Türkiye’nin ve dünyanın markası ve inanıyorum ki oradaki çalışanların büyük bir çoğunluğu Malatya ve Doğanşehirli. Biz bununla yetinmedik ve Vahap amcaya, ‘Doğanşehir’e bir fabrika kur’ dedik. ‘Senin emrin olur’ dedi ve şuan 600 kişinin çalıştığı fabrikayı kurdu. Doğanşehir’e bir hastane yaptık, ‘bir hastane daha yapalım’ dedi. İkinci bir hastaneyi kazandırdık. Ankara’ya geldi birlikte bakanımıza gittik, Battalgazi ve Yeşilyurt’tan sonra ilk doğalgaz Doğanşehir ilçemize geldi. Meslek Yüksekokulu’nu Doğanşehir’e kazandırdı. İlkokul, ortaokul, lise, kız yurdu, sağlık ocağı kazandırdı. Vahap amca her birimizin gönüllerinde güzel izler bıraktı. Rabbim mekanını cennet eylesin. Birçok yatırımın, hizmetin Doğanşehir’e gelmesine vesile oldu. Vahap amcamızın emanetleri birçok yatırımlarımız var. Sizler bundan sonra bu yatırımların hepsinin takipçisi olacaksınız. Yapılması gereken ne varsa hep birlikte bu memlekete bir çiviyi daha fazla çakmak için mücadele edeceğiz.”

Milletvekili Çalık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile geçen günlerde bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Vahap amcanın en büyük emaneti Doğanşehir’deki 9 kilometrelik yoldu. Vahap amacımızla birlikte bakanımızla görüşme gerçekleştirmiştik. Karayolları Bölge Müdürümüz Kenan Keskin ile görüştük. Yerinde tespitler, incelemeler yapıldı ve çok büyük bir gayretle 9 kilometrelik yola başladık. Eksen İnşaat Doğanşehir’deki yolu yapıyor. Yaklaşık 5 kilometrelik yolu tamamlamış vaziyetteler. Geride kalan 4 kilometrelik bir yolumuz var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu gerekli görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu 9 kilometrenin en hızlı şekilde bitilmesi için bakanımız gerekli talimatları verdi” ifadelerini kullandı.

Çalık daha sonra Doğanşehir ilçe merkezinde esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Bir esnaf, rahmetli Vahap Küçük’ün ilçeye büyük katkı ve hizmetlerinin olduğunu ifade ederek, gözyaşı döktü.

Milletvekili Çalık, Doğanşehir ilçesindeki temasları kapsamında Doğanşehir Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, “İlçemizin değerli büyüğü Vahap ağabeyimiz bu hastanenin yapımına büyük emek verdi. Milletvekilimiz Öznur hanımında desteğiyle bu hastanemiz bitme aşamasına geldi. Kendilerinden özel bir isteğimiz var; bu hastaneye Vahap Küçük isminin verilmesini istiyoruz” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise rahmetli Vahap Küçük’ün emaneti olan devam eden çalışmaları yerinde incelediklerini belirtti.

Doğanşehir’e bir devlet hastanesinin yapıldığını ancak rahmetli Vahap Küçük’ün ‘Doğanşehir’e bu hastane küçük kalır’ diyerek, yeni bir hastanenin yapılmasını istediğini dile getiren Çalık, “En son 100 yataklı hastanesinin, Cumhurbaşkanımızın talimatları ve bakanlarımızın çok ciddi destekleriyle yapımına başladık. 60 milyona yakın bir bedelle, 100 yataklı,10 daireli lojmanlı olarak inşa edilen hastanemizin yapımında sona yaklaşıldı. Dünya pandemi sürecini yaşadı, Türkiye olarak bu süreci iyi bir şekilde atlattık. Bunun en önemli sebebi ilçelerimize kadar yapmış olduğumuz hastanelerdi. Bu muhteşem hastanemizde Doğanşehir’e hizmet verecek. Vahap amcamız hemen yan tarafta Meslek Yüksek Okulu, ardından da bu hastaneyi kazandırmamıza vesile oldu. Vahap Küçük Devlet Hastanesi talebini başkan ve vatandaşlarımızdan duyuyoruz. Benimde gönlümden geçiyor ve bakanımız ile paylaşacağım. Bizde memnuniyetle olsun isteriz” diye konuştu.

Çalık daha sonra Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AKP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Duyar, İl Kadın Kolları Başkanı Kibar Aslan, AKP İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Barış Yılmaz ile birlikte Doğanşehir yol çalışmalarında incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası bir açıklamada bulunan Çalık, “Yollarımızı Vahap amcayla çok konuştuk. Doğanşehir’deki 9 kilometrelik yolun yapım çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na yaptığımız ziyarette de bu yolla ilgili istişarede bulunduk. Bu yol, Vahap başkanımızın bize kalan emaneti. Allah nasip ederse yolumuz Kasım ayı itibariyle bitirilmiş olacak. Doğanşehirli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Karayollarımızın çok kolay girmediği bir yer. İlçe içi yükü ve uzun bir yol. Bazı yerlerde tek gidiş tek geliş ama yolun el verdiği yerlerde duble yol kalitesindeki 9 kilometrelik yolu Doğanşehir’e kazandırıyoruz. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanım hem Vahap amcayı hem de Doğanşehir’i çok severdi. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Doğanşehir’e, memleketimize hizmet ediyoruz. Bir taraftan pandemi süreci devam ederken, bir taraftan ekonomimize darbeler yapılmak istenirken, biz emin adımlarla yatırımlarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Abuzer TANIRGAN (3 yıl önce)
    Adana'da yaşıyorum bir sürgülü olarak Doğanşehir e bir lcw vakiki yakismazmiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı memet (3 yıl önce)
    Sayın vekil, merhum başkanı herkes sevip sayardı. Çalışkandı dürüsttü vs. hepsi tamam da bu ekonomimize darbe vurulmak isteniyor lafını bırakın artık kimse yutmuyor seçime kadar yeni bir martaval bulmanız lâzım nasıl olsa ne derseniz çoğumuz inanıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (3 yıl önce)
    Öznur hanım bırakın artık tribüne oynamayı. Seçim zamanı dolaşırsınız oy oy diye. Yazıklar olsun bir takıma sahip çıkamadınız. Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Sayın vekilim Doğanşehirimize gelmişsiniz. Hoşgeldiniz. Doğanşehir’de 1,5 yıldır boş boş bekliyen sözde kültür merkezi nin temeline niye gitmediniz??? Bize kültür merkezi yapılacak diye sözverildi, geçen sene seçimlerden önce temeli atıldı, sonrada bir çivi bile çakılmadı. Kocaman bir çukur ilçe merkezimizde öylece duruyor. İlçe Belediyemize gidip soruyoruz, Büyükşehir Belediyesi yapacaktı ama yan çiziyor deniliyor. Seçimden önce temeli atıp, oy isteyip, sonrada çukur olarak bırakmak size yakışmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (3 yıl önce)
    zengin olunca insanın her şeyi güzel geliyor ,
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent Yavuz (3 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Bunların eskiden de Mehmet Amcaları vardı (Kavuk) şimdi adını anmaz oldular. Siyaset böyle bir şey maalesef ye kürküm ye dönemi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)bülent Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru Mehmet amcalarini unuttular .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın vekilim çarşı pazar el yakıyor fiyatlar uçmuş ama bizim TÜİK nasıl hesapliyorsa enflasyon hep yüzde 12 çıkıyor bu durumu anlamış değilim yakında sıfırın altında çıkar diye korkuyor bu halimizede şükrediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Sayın vekilim 18 yıldır iktidarsınız bu ülkede neden fakir,fukara,yoksul var neden bitiremediniz bu yoksullugu yoksullugu bitirmek için geldiniz iktidara malesef sözünüzü tutmadınız samimiyetinizden iyi niyetinizden şüphem yok çok iyi insanlarsınız ama sözünüz keşke tutsaydınız tutabilseydiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Osmanoğlu (3 yıl önce)
    Vahap amcayı bizde severdik Allah rahmet eylesin yalnız onun böyle sevilmesinin temeli insanlığı hayırseverliği ve memlekete hizmet gayesi sizde biraz onun gibi olabilseydiniz Malatya çok daha farklı olabilirdi en kötü bir çevre yolumuz olabilirdi bir travmvayımız olabilirdi daha sosyal daha yeşil daha ucuz daha yaşanılabilir bir şehir olabilirdik ayrıca işler kötüye gittiğinden beridir ekonomimize saldırılar dış güçler bilmem neler başlarda niye yoktu bu dış güçler o zaman her iyi şey sizdendi siz yapıyodunuz? Erdoğanın bir sözü var geçmişte "Dış güçler dış mihraklar söylemine katılmıyorum bünye güçlüyse şayet virüs zarar veremez" aynen öyle altına imzamı atarım ama ne oldu bu sözler unutuldu bizim bünye 18 senede ne hale geldi virüsü bırakın havadan nem kapar olduk artık bırakın bu ucuz söylemleri millette zaten yemiyor cepler delik ay sonu gelmiyor bırakında gerçeklerle yüzleşin belki gider ayak memlekete bir faydanız olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    rabbim rahmet eylesin gerçekten vahap amcanın hayrı çok onun gibisi yok şahitim.
    0
    0
    Yanıtla