SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Gelecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:15:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Ocak'tan sonraki bir tarihte Malatya'yı ziyaret edeceğini, yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın 14 Ocak Çarşamba günü Malatya’ya geleceğini ve bu ziyarette Malatya’nın ulaşım ile ilgili yatırımlarının masaya yatırılacağını söyledi. Bakan Elvan’ın Malatya’da olacağı gün Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü, Sivas-Malatya arasındaki hızlı tren projesinin  ihale yapılacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELİYOR

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Ocak’tan sonraki bir tarihte Malatya’ya ziyarette bulunacağını açıklayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret tarihinin ve ziyaret programının önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.

Çalık, 18 Ocak’taki AKP 5. Olağan Genel Kurulu’na ise hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılacağını kaydetti.

“İL BAŞKANLIĞI SÜRECİ DERİNLEMESİNE İŞLEDİ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeni Malatya Gazetesi’ne Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalık, “3 yılda bir yapılan kongrelerimizde yeni isimler o yönetime taze kan getirir. Bunun yanı sıra partinin kuruluşundan beri var olanlarda bir hafıza var. O hafızayı da korumak lazım, emek çekenlere de sahip çıkmak lazım. 8 tane arkadaşımız aday adayı olarak gündeme gelmiş. Ben o dönem burada değildim. Genel merkeze davetten önceki süreç çok meşakkatli bir süreç. İstişareler yapıldı, ilçe başkanlarımız içinde çok ciddi istişareler yapıldı. Sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapıldı, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ile teşkilat içinde yoklamalar yapıldı.  İl başkanlığı için çok daha derinlemesine hem il koordinatörümüz, hem bölge koordinatörümüz, hem teşkilat başkanımız, hem de teşkilat başkan yardımcımız bu sürecin direk içinde oldular. Sonun da bu yoklamalar, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve temayüller neticesinde 8 tane adayı Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu’nun görmesi için AK Parti Genel Merkezi’ne davet ettiler. O 8 aday adayımız daha sonra 5 aday adayına düştü. O 5 arkadaşımız ile de sayın başbakanımız bir görüşme yaptılar. O görüşmenin ardından il başkan adayımız açıklandı” şeklinde bilgi verdi.

“ÖNEMLİ BİR SÜREÇ”

Çalık, “Malatya için yapılacak çok önemli icraatlarımız var. İnşallah 2023 vizyonunda Malatya’ya neler düşünüyoruz, dediğimizde; en önemli hedefimiz Malatya’nın hızlı trene kavuşması. Bununla ilgili olarak yapmış olduğumuz görüşmeler netice verdi. Başlatmış olduğumuz süreç eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile başlayıp, sonrasında ise Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan bakanımız ile devam etmekte. Arkadaşlarımız ile birlikte TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ile yaptığımız görüşmeler neticesinde hem programa alınmış vaziyette. Süreç çok önemli bir süreç. Malatya-Sivas arasındaki hızlı tren proje ihalesi Allah nasip ederse 14 Ocak 2015 tarihinde yapılacak. Bu bilgiyi bana TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman verdi. Altını çizerek bunu niye söylüyorum; bu benim bileceğim bir tarih değil. Sadece bunu söylememin sebebi bürokratlarımızın, bakanlığımızın bize vermiş olduğu resmi tarih. İnşallah 14 Ocak 2015 günü bu proje ihalesi yapılmış olur ve bizde Malatyalı hemşerilerimiz ile paylaşmış oluruz” diye konuştu.

BAKAN ELVAN, 14 OCAK’TA MALATYA’DA 

Çalık şunları söyledi: 

“14 Ocak Çarşamba günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan Malatya’yı ziyaret edecek. 14 Ocak günü Malatya’da Malatya’nın ulaşım ile ilgili yatırımlarını masaya yatırmak üzere sayın Bakanımız Lütfi Elvan bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. Hızlı tren mevzusu bizim için çok önemli. Önemli olan konulardan bir diğeri Karayolu ile ilgili olarak yaşamış olduğumuz süreç. Özellikle 500 milyon TL ile yatırım programına alınan Kuzey Çevreyolu bizim olmazsa olmazımız. Bununla ilgili olarak başlatmış olduğumuz süreç 500 milyon TL’lik bu projenin ihaleye çıkartılması ile çok önemli adım haline dönüşmüş vaziyette. Ben bu vesileyle Lütfi Elvan bakanımıza teşekkür ediyorum. Çok zor şartlarda bu yolun ihaleye çıkartılması talimatını verdi ve yatırım programına alınma talimatını verdi. İnşallah toplulaştırma ve 18 uygulamaları tamamlandıktan hemen sonra bu işlemlerin ardından Kuzey Çevreyolu’na 2015 yılı içerisinde hemen kazma vurulmasını umut ediyoruz. Özellikle çok uzun yıllardır devam eden Malatya-Çelikhan-Adıyaman Yolu’nun sadece asfaltlanmayan 10 kilometrelik bir kısmı kaldı. O kısımda hava şartları dolayısıyla tamamlanamadı. İnşallah Malatya-Çelikhan-Adıyaman Yolu’nun bitmiş olmasıda bizim Malatya ile Adıyaman arasındaki diyalogları daha yakın ve sıkı bir hale getirecek. Yine Malatya’yı Adıyaman’a bağlayan Sincik Yolumuzda çok önemli, oda yapıldı. Adıyaman’a bağlayan Sürgü üzerindeki güzergah ile Erkenek yol güzergahı ve Erkenek Tüneli’nin bitirilmesi içinde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Sayın bakanımız Lütfi Elvan Malatya’ya geldiğinde ulaşım ile ilgili tüm sorunlarımızı konuşacağız. Sayın bakanımız ile bir şey daha konuşacağız, o da Karakaya Baraj Gölü üzerinden Baskil’e ulaşım için 2 feribot isteyeceğiz. O feribotlar için talimatlarını vermişlerdi. Bunu da takip edeceğiz.”

İHALE İLANI 24 ARALIK’TA YAYINLANMIŞ

Bu arada, Malatya-Sivas arasındaki Hızlı Tren Projesi ihalesinin TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 24 Aralık 2014 tarihinde yayımlandığı belirtildi. “Sivas(Çetinkaya)-Malatya Demiryolu Etüt, Proje, Mühendislik Ve Danışmanlık Hizmet Alım İşi” başlığı adı altında yayımlanan proje ihalesinin niteliği ise, “Sivas(Çetinkaya)-Malatya arası yaklaşık 125 km hat için Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmeti” şeklinde belirtildi. İlanda, proje ihalesinin 14 Ocak 2015 günü saat 10.00’da TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Malzeme Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda yapılacağı kaydedildi.

İhalenin süreci şu şekilde belirtildi; “Yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edilmektedir. Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak teklif vermeye davet edilecek.”

Projenin Sivas’ın Çetinkaya demir istasyonu ile Malatya arasını kapsadığı belirtilirken, projenin hazırlanması işi için verilen sürenin 600 gün olduğu kaydedildi. Bu duruma göre; ihale sürecinin aksamaması halinde hızlı tren projesinin TCDD’ye Eylül 2016 tarihinde tamamlanarak teslim edilmesi öngörülüyor. Yapım ihalesinin ise en erken 2017 yılı içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız