SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımızı Çok Mutlu Etti"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Ziyarete, Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, AKP İl Başkanı İhsan Koca, Malatya eski milletvekili Cemal Akın ile MTTB Malatya il Başkanlığı üyeleri katıldılar.

Malatya emin ellerde istikbale hazırlanıyor

Ziyarette ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuştu. Bülent Arınç’ı Malatya da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Başkan Gürkan, “TBMM eski Başkanımız Sayın Bülent Arınç Malatya’yı yakından tanıyor. Malatya’yı biz tarif ederken, ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı yer, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri’ adıyla ifade ediyoruz. Değişik medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir yerdir Malatya.

Malatya, Evliya Çelebi’nin ifadesiyle Dar-ül Rıfat yani seçkin insanların yaşadığı şehir olarak anılmaktadır. Ayrıca, Peygamber Efendimizin sahabelerinden Abdulvahap  Gazi hazretleri de Zat-ül Himme demiş, himmetli insanların yaşadığı diyar olarak tarif etmiş.

Bu coğrafyayı mazisine layık istikbale hazırlanması noktasında elimizden gelen gayreti, çabayı sergileyeceğiz. Bu konuda Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve siz büyüklerimizin desteğiyle şehrimizi çok daha güzel bir şekilde geleceğe hazırlayacağız.

Malatya’mız tertibi ve temizliğiyle güzel bir şehir. Bugüne kadar Malatya’ya hizmet etmiş olan Başkanlarımızdan Cemal Akın Başkanımız, Ahmet Çakır Başkanımız var, şimdi Milletvekilimiz buradalar, Malatya’ya büyük emekleri geçti ben bu vesileyle de kendilerine ve diğer emeği geçen Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de devraldığımız hizmet bayrağını aldığımız yerden daha ilerilere götürmek, Malatya insanını huzurlu ve mutlu etmek için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz.

Kuzey Çevre Yolumuz ve kuşak yollarımızın yanı sıra Çevre Yoluna paralel yeni bağlantı yollarının yapımına başladık. Önümüzdeki süreçte Millet Bahçesi, fuar merkezi, lisanslı kayısı depoculuğu tesisi, ekmek fabrikası, yemek fabrikası, altyapı projeleri ve yol projelerinin temellerini atacağız. 7-24 Malatya’ya hizmet ediyoruz. Malatya emin ellerde. Şehrimizi mazisine layık bir şekilde istikbale hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye de en yüksek oy oranıyla seçilmiş Başkanımızı kutluyorum

Gösterilen konukseverlikten dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, “31 Mart seçimlerinde Başkanımız Selahattin Gürkan büyük bir başarı elde etti. Başkanımı kutluyorum. Türkiye de en yüksek oy oranıyla seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı olmak hem kendisine hem Malatya’mıza yakıştı. Şüphesiz bu başarıda parti teşkilatımızın, milletvekillerimizin ve Malatya halkının kendisine teveccühünün de büyük katkısı var. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu oran Sayın Cumhurbaşkanımızı da çok mutlu etti. Bu anlamda Malatya halkına teşekkür vesilesiyle ilk ziyaretini yapacağı kentlerden biride Malatya olacaktır.” dedi.

Malatyalılar memnun olacak

Malatya’nın önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Arınç, “Büyükşehir olduktan sonra yatırım ve hizmetler devam etti. Şehir yaşanmaya değer bir şehir olmalı. Tarım ve sanayi güçlenmeli, turizm potansiyeli artırılmalı. Dünyanın tanıdığı bir şehir olmalı. Rahmetli Özal ile birlikte Malatya bu hüviyetine kavuştu. Sağlık yatırımları, üniversiteler buna birer örnek. Malatya hem bürokraside hem siyasette hem ticarette çok önemli kişiler ortaya çıkardı. Çıkardığı bu şahsiyetler Türkiye de önemli işler yaptılar. Önümüzdeki yıllarda Malatya’ya yapılacak hayırlı hizmetlerin Malatyalıları memnun edeceğini düşünüyorum. Malatya bölgesinin kutup yıldızı” şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç’a kılıç ve kayısı hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • halil (4 yıl önce)
    eskiden kayısı kutularında yeşil malatya kayısıları yazıyordu. ne yeşili kaldı ne başka bir şeyi.dikey mimari ile ucube bir görüntüye kavuştu malatya. hemde 1.derece deprem bölgesi olmasına rağmen. kimse kimseyi kandırmasın. Malatya betonlaştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    1 kğ çay 34.00 tl olmuş tanzim satışlar ne oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (4 yıl önce)
    Belediye kaç milyar acaba masraf gösterecek Bülent hocaya sanki çok lazım malatya ya ne yapmış bir tane hizmet göstersin
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (4 yıl önce)
    gelmeseydi iyiydi hangi fetöcüyü ziyarete geli derler şimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • batalgazi44 (4 yıl önce)
    ak partiye büyük şehirlerde en büyük desteği veren malatyamız hakkettiği hizmetleri alabiliyor mu acaba sayın arınç? nerede kuzey çevre yolu, şehir hastanesi, hızlı tren, hafif raylı sistem, köprülü kavşaklar, yeni alt merkezler?
    0
    0
    Yanıtla
  • MASKİ (4 yıl önce)
    Allahtan korkmaz kuldan utanmaz bazı idarecilerin olduğu bir kurum nasıl ilerler bayram öncesinde yapılan ünvan değişikliklerinde 15 yıllık belediye personellerini büro personeline layık gören üst kademe(yıllardır maskide eski adıyla sosta çalışmış ve halen çalışan biri) idareciler var,şelalecileri koruyan onların ünvanlarını düzelten genel müdüre çok yakın temsilciler var.Ünvanının düzeltilmesini isteyen gariban biri ise kendi adamları değilse Genel müdürümüzün takdiri diye gönderilenler var. güneşin altında çalışan adamı sayaç okuma personeli yaptılar adamlar bunalıma girdiler.Çok tepki olunca bazılarını düzelttiler.Görevden alınan şelaleciler birilerinin kanatları altında muhafaza ediliyorlar.Sayın başkanımız Selahattin Gürkan kapalı spor salonunda maaşlar eğitime göre düzenlenecek ve en az alan adam 2650 TL alacak dedi.İki durum söz konusu ya başkan yalan söylüyor ,yada başkan talimat verdi bu yönetim düzeltmeyerek emre itaatsizlik ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maskiden hayir beklemesin vatandas ve personel cunku genel mudurun en yakinindaki adamlar hala dernegin adami hep yanlis yonlendliriyor sorgulamadan onun dediklerini yapiyor.ama boyle gitmez ya Gurkan baskan adim atar yada vatandasla personel adim attirtir. Yeter artik birakin personli borcu hizmet gapin kardesim hizmet . Bunuda kendiniz yapin baskasinin akliyla degil.Bu arada maskide ozel kalem muduru daire baskanlari genel mud. Yardimcilarai eve aracla gidiyor personelin ne sucu vardi. Hani adalet hani esitlik ne yazik bu yonetim bahsettiginin % 5 ni gerveklestirememistir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Bayram değil, Seyran değil bu Bülent Arınç Malatya’ya niye geldi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsar bey (4 yıl önce)
    Sayin Cumhurbaskanimiz icin herkes oy verdi ama secimden belli girilen polimikler gelmeyen hizmetler dusurulen maaslar ve malum dernegin yapisinin hala belediye ve bagli kurumlarda en onemli yerlerde olusu artik halki germeye hatta pismanliga surukluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (4 yıl önce)
    Evliya Ćelebi bir şey daha demiş:"Dünyadaki bütün güzel bahçeleri gezdim. En güzeli Malaya bahceleri. Öğlen vaktinde gökyuzünü goremezsiniz" demiş. Peki nerede o bahçeler? Kimlerin zamanında ortadan kaldırıldı? Tecde Çilesiz Adafı Barguzu bahçelerini kim yok etti? Boş övünmeleri bırakın. Şimdi eserinizle utanma zamanı. Övunulecek bir Malatya kalmadı .Hani nerde "Yeşil Malatya?"
    0
    0
    Yanıtla