SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hem Mahkemeye Hem Erdoğan'a FETÖ'yü Yazmış

0
Güncellendi - 2016-07-22 06:41:31
Hem Mahkemeye Hem Erdoğan'a FETÖ'yü Yazmış
A- A+ PAYLAŞ

  • Zirve Davası'nda yargılanan Malatya İl Jandarma eski komutanı, FETÖ'yü hem savunmasında yazdı, hem de bu örgütün yapılanmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bildirdi.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişiminin 17 gün önceden Zirve Yayınevi Davası'na, kaçak savcı Zekeriya Öz tarafından, Zirve'yi Ergenekon Davası ile ilişkilendirmek için sonradan katılan ve uzun süre tutuklu yargılanan Malatya eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger tarafından mahkemeye sunulan savunma dilekçesinde belirtildiği ortaya çıktı. Emekli Albay Ülger, “Darbe yapacak subaylar FETÖ yapısı içinde” demiş.

Zirve Yayınevi Davasının örgüt kapsamında sanığı olan ve son mütalaada hakkında beraat istenenAlbay Mehmet Ülger’in, davanın 28 Haziran 2016 tarihindeki 114. duruşmasında mahkemeye savunmasına ek olarak sunduğu 17 sayfalık dilekçesinin 8. sayfasında yer alan bazı ifadeler dikkat çekti.

“FETÖ YAPISI DIŞINDA ABD’YE SEMPATİ DUYAN SUBAY YOKTUR”

ülgerKTürkiye’de artık darbe geçmişe göre ABD’ye sempati duyan subay sayısının yok denecek kadar az olduğu, ancak FETÖ yapısı içinde bulunan subayların ABD’ye sempati duyduğunu belirten Emekli Albay Ülger (yandaki fotoğrafta) şu ifadeleri kaydediyor:

“Bu güne kadar tüm darbelerin arkasında ABD ve onun istihbarat teşkilatı CIA olmuştur. Fetullahcı Terör örgütünün lideri de bugün CIA’nin koruması altında bulunmaktadır. Geçmişe göre bugün Fetullahcı yapı dışında ABD’ye sempati duyan subay sayısı yok denecek kadar azdır.“

“SAVUNMA SANAYİNE YÖNELİK YERLİ PROJELER RAHATSIZLIK VERİYOR”

Emekli Albay Ülger, mahkeme başkanına 'Sayın Başkan' hitabıyla yazdığı  dilekçesinde, Türkiye’nin bağımsız ekonomik, siyasi ve askeri bakımdan politikalar izlemesinin başta ABD olmak üzere Batı’yı rahatsız etmiş olduğunu da belirterek, darbe ifadelerinin ardından şunları kaydediyor:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti geçmişe göre bugün ekonomik, siyasi ve askeri bakımdan daha bağımsız politika izlemeye başlamıştır. Özellikle Kuzey Irak petrollerinin Türkiye üzerinden dünya pazarlarına arz edilmesi ve parasının JP Morgan yerine Halk Bankası'na yatırılması, kendi savunma sanayini güçlendirici projelere yönelmesi başta olmak üzere bu ve benzeri politikalar da başta ABD olmak üzere Batılı güçleri rahatsız etmiştir.”

ERDOĞAN’A 47 SAYFALIK RAPOR GÖNDERMİŞ

Bu arada, Emekli Albay Mehmet Ülger’in 16 Haziran 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a TSK içindeki FETÖ yapılanmasını da anlatmış olduğu 47 sayfadan oluşan bir raporu iadeli-taahhütlü olarak gönderdiği, ancak dosyanın Erdoğan’a ulaştığına dair kendisine her hangi bir posta alıntısının gelmediği de öğrenildi.

Öte yandan, Zirve Davası'nın mağdur avukatlarından Radikal Gazetesi Yazarı Orhan Kemal Cengiz'in, dün eşiyle birlikte yurt dışına çıkmak isterken Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındığı bildirildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a4052fb2-3165-4754-bea9-033b262c75e3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız