SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhurbaşkanına Gönderdim'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:15:59
'Cumhurbaşkanına Gönderdim'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 45 yıl manifaturacılık yaptıktan sonra kendisini 10 yıl önce emekliye ayıran Kenan Durgun, boş zamanlarını kuş yuvası yaparak geçiriyor. Kenan Durgun, son olarak Cumhurbaşkanlığı’na 30’u yabancı konuklara verilmek üzere toplam 90 adet kuş yuvası yapıp gönderdi. 

Osmanlı döneminde kuşların bakım ve korumaları için kurulan vakıf hizmetleri ile gösterilen kuş sevgisini Malatya'da yaşatmaya çalışan Kenan Durgun, şimdiye kadar 2 bin tane kuş yuvası yaparak, bunları hayrına Malatya’da cami ve sitelere asmanın yanında, Türkiye’nin değişik illerine gönderiyor.

25 yıldan beri kuş yuvası yaptığını ve zaman sürecinde şimdiye kadar 2 bin kuş yuvası yaptığını söyleyen Kenan Durgun, evinin bahçesinde oluşturduğu küçük atölyesinde kuş yuvası yapımını sürdürüyor.

Kuş sevgisini 25 yıldır onlara yuva yaparak göstermeye ve yaşatmaya çalışan Kenan Durgun, “Önce çalıştığım içi az yapmıştım. Boş zamanlarımda ve Pazar günleri yapıyordum. Sonra emekli olunca 10 yıldan beri yine boş zamanlarımda daha fazla yapmaya başladım. Kuş yuvalarını işe yaradığını görünce daha memnun ve mutlu oluyorum. Bugüne kadar yaptığım kuş yuvalarını, hep insanların tek bayına asabilecek durumda yapmıştım. Şimdi daha büyük kuş yuvası yapmaya başladım. Bundan dolayı yetkililerden kolaylık gösterilmesini bekliyorum. Çünkü bu son yaptıklarım hem daha büyük ve hemde daha çok kuşun kullanabileceği büyüklükte. Son yaptığım kuş yuvaları 2-3 günde bitiyor. Önceki yaptıklarım 30-35 parçadan oluşuyordu ve 1 günde yapıyordum. Son yaptığım kuş yuvaları 2-3 günde bitiyor ve 55-60 parçadan yapıyorum. Her biri 15 ayrı kuş alıyor. Son kuş yuvalarına kuşların dinlenebilmesi için terasta koyuyorum. Tek sorunum bu kuş yuvalarının uygun yerlere asılması konusunda destek verilmesidir. Ben paradan çekinmiyorum, ne kadar para giderse önemli değil, yaparım, zamanım da var” şeklinde konuştu.

Çok sayıda büyükşehir ve il belediyelerine tanıtım amacıyla kuş yuvası gönderdiğini ancak çok az sayıda belediye başkanının geri dönüş yaparak teşekkür ettiğini ve bunlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olduğunu belirten Kenan Durgun, “Kuş yuvalarından sayın başbakanımıza gönderdim ve ondan teşekkür aldım. Cumhurbaşkanımıza gönderdim, çok beğendiğini söylediler, arayan görevli. Cumhurbaşkanlığına 90 tane kuş yuvası gönderdim. Cumhurbaşkanlığına son gönderdiğim 30 tane kuş yuvasını konuta gelen yabancı konuklara hediye edileceğini söylediler. Tek isteğim kuş yuvalarının ihtiyaç duyulan yerlere asılmasıdır. Tek sıkıntım, asılmasıdır. Parasal sıkıntı duymuyorum, bunu hayrıma yapıyorum” ifadelerini kaydetti.

Kendisinin işadamı olmasından dolayı ilk kuş yuvası yapmaya başladığında bu çalışmasının küçük görüldüğünü belirten Kenan Durgun, “Artık yaşlandık, işadamlığı ayrı. Ticareti artık bıraktım, boş zamanlarımı kuş yuvası yaparak değerlendiriyorum” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız