SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanına Teşekkür

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, meslek yasasında değişiklik öngören yeni düzenlemeyi veto eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti.

"3568 sayılı meslek yasamızda değişiklik öngören 5760 sayılı kanun 01.05.2008 Günü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve TÜRMOB camiası olarak bu düzenlemenin bu şekilde uygulanmasının sakıncalı olduğunu dile getirmiştik.

Bu konuda TÜRMOB olarak yapılan girişimler sonucunda Cumhurbaşkanımız; Sn. Abdullah GÜL bizlerin bu konudaki isteğimize duyarsız kalmayarak; 3568 Sayılı Meslek Yasamızda değişiklik yapan 5760 Sayılı Kanunun 20.inci maddesiyle 3568 sayılı Kanuna eklenen geçici 10.uncu maddenin bir kez daha görüşülmesi için Anayasanın değişik 89 ve 104.üncü maddeleri uyarınca veto ederek görüşülmek üzere TBMM geri gönderilmiştir.

Şuna inanmaktayız ki uzlaşma ile yapılan düzenlemeler uygulamada sağlıklı sonuçlar doğurmaktadır. Yapılan ve yapılacak değişikliklerin sonuçları ne olursa olun TÜRMOB camiası olarak mesleki sorumluluk duygusu ile geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın de bu ülke için hizmetlerimizi eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edeceğiz.

Meslek camiası olarak Sn. Cumhurbaşkanımıza bu duyarlılığından ve hassasiyetinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız