SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Cumhurbaşkanını Biz Seçeceğiz''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, "Biz parti olarak karar aldık. Nisan ayı gelmeyinceye kadar kimse, ağzımızdan adayımızın ismini çıkaramaz. Ama şu kadarını söyleyeyim, Cumhurbaşkanını AK Parti Meclis Grubu seçecektir" dedi.

Çetinkaya, parti çalışmaları nedeniyle geldiği Malatya'da basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmede bulunan Çetinkaya, "Bize diyorlar ki adayınızı tespit ediniz, adayınızı tespit ediniz. Arkadaşlar biz parti olarak karar aldık. Nisan ayı gelmeyinceye kadar kimse, ağzımızdan adayımızın ismini çıkaramaz. Nezaketen de doğru değil. Şu anda yukarıda bir Cumhurbaşkanı var. Ona karşıda saygısızlık olur. Sizin varsa adayınız, çıkın açıklayın. Ama biz adayımızı, Nisan ayı gelince göreceksiniz ki, AK Parti Üst Kurulu Başkanlık Divanı toplanacak, halkın da görüşünü alacağız, ondan sonra en isabetli adayımızı tespit edip açıklayacağız. Ama şu kadarını söyleyeyim, Cumhurbaşkanını AK Parti Meclis Grubu seçecektir. Hiç kimsenin bir endişesi olmasın, Cumhurbaşkanı bizim bünyemizden seçilecektir. Bunu seçim şeklini de Anayasamızın 102 maddesi belirtmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak yapılan eleştirilere de yanıt veren Çetinkaya, "Diyorlar ki sizin arkanızda halk desteğini çoğunluğu yoktur. Hayır? Peki bizden önce yüzde 21 halk desteği almış Meclis çoğunluğu ile Cumhurbaşkanı seçildi. Halktan yüzde 21 destek alanlar Cumhurbaşkanı olmadılar mı? Şuanda ki Cumhurbaşkanımızın arkasında bir halk desteğimi var? Meclisin dışında da bu seçiliyor. Böyle hiç mantık dışı bir şey olur mu? Şu anda AK Parti'nin arkasında yüzde 42 halkın desteği var. Biz 2004 yerel seçimlerde AK Parti halkın yüzde 42 desteğini almadı mı?" ifadelerini kaydetti.

Çetinkaya, seçim çalışmaları kapsamında her ay 81 ilde en az 1 konferansın düzenlenerek hükümetin faaliyetlerinin anlatılacağını belirterek, bu konferanslara bakanların, genel başkan yardımcılarının ve partini seçtiği isimlerin katılacağını söyledi. Çetinkaya, parti olarak hükümetin yaptığı faaliyetleri halka tam olarak anlatamama sıkıntısını da yaşadıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız