SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Sempozyumu

0
Güncellendi - 2017-02-28 03:03:57
Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, 2 bakanın da katılımıyla Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasadaki Değişiklikler ile ilgili bir sempozyum düzenliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin siyasi, sosyolojik, tarihi ve hukuki açılardan ele alınacağı “Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasadaki Değişiklikler” konulu ulusal sempozyum, 3 Mart 2017 Cuma günü Anemon Otel’de başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; 3-4 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyuma, 81 ilden 500 genç katılacak.

İki gün sürecek olan sempozyumda ilk olarak açılış konuşmaları yapılacak, ardından da 5 oturum ile sempozyuma devam edilecek. Sempozyumun 3 Mart Cuma günü yapılacak olan I. Oturumunda; “Türkiye’de Sistemin Reformuna İlişkin Tartışmalar ve Türkiye’de Niçin Yönetim Sistemi Değişikliğine İhtiyaç Var?”, II. Oturumda “Anayasa Değişikliğinin Politik Hukuk Yaklaşımları/Felsefesi, Niteliği, Özellikleri ve Temel Yaklaşımlar”, III. Oturumunda “Anayasa Değişikliğinin Pozitif Hukuk İçeriği; Hükümet Modeli Hükümleri, Diğer Hükümler”, IV. Oturumunda “Cumhurbaşkanlığı Sistemi Çerçevesinde Kuvvetler İlişkisi ve Kuvvetler Ayrılığına İlişkin Esaslar” konuları ele alınacak.

4 Mart Cumartesi günü devam edecek olan sempozyumun V. Oturumda da “Uluslararası İlişkiler Açısından Anayasal Değişimin Önemi” konuları hakkında değerlendirmeler yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak olan sempozyuma alanlarında uzman kişilerin davet edildiği bildirilirken, davet edilenlerin isimleri şöyle:

"Bekir BOZDAĞ

Adalet Bakanı

Bülent TÜFENKCİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı

Ayşe Nur BAHÇEKAPILI

TBMM Başkanvekili

Abdulhamit GÜL

AK Parti Genel Sekreteri

Öznur ÇALIK

AK Parti Genel Başkan Yard.

Prof. Dr. Yasin AKTAY

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı

Mustafa ŞENTOP

Anayasa Komisyonu Başkanı

Orhan MİROĞLU

AK Parti Mardin Milletvekili

Markar ESEYAN

AK Parti Milletvekili

Ayhan OGAN

AK Parti MKYK Üyesi

Melih ECERTAŞ

AK Parti Gençlik Kolları Genel Bşk.

Mehmet UÇUM

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı

Av. Özlem ZENGİN

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı

Ahmet Selim KÖROĞLU

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı

Prof. Dr. Birol AKGÜN

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı

Dr. Fahri SOLAK

TDBB Genel Sekreteri

Prof. Dr. Recep BOZLAĞAN

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Abdulkadir BAHARÇİÇEK

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Gonca BAYRAKTAR DURGUN

Gazi Üniversitesi İİBF Dekanı

Doç. Dr. Mehmet ŞAHİN

Gazi üniversitesi Öğretim Üyesi

Yrd. Doç. Dr. Nebi MİŞ

SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü

Doç. Dr. Serdar GÜLENER

SETA Siyaset Araştırmacısı

Can PAKER

PODEM Başkanı"

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Bu sempezyom aynı düşünceyi paylaşan kişilerin davet edildikleri bir organisazyon mu?Muhalif görüşte olanlar davet edilmiş mi ?Şayet davet edilmemişse kendin çal kendin oyna misali bir sempezyum olurki,manası olmayan boşuna masraf yapılan bir organizasyon olur.
    0
    0
    Yanıtla