SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Atışması!

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, katıldığı törende "Çocuklarımız, Cumhuriyet karşıtlarının yaptırdığı yurtlarda kalıyorlar" diyen Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'e verdiği cevapta, "Bu güzel yurdumuzda 70 milyon vatandaşımız, dirlik ve bütünlük içindeyiz. Hiç birimizin diğerini Cumhuriyet karşıtı olarak nitelemek hakkımızın olmadığı inancındayım" dedi.

Malatya'nın Arapgir ilçesinde işadamları Naci Ekşi, Ercihan Ekşi, Turan Tuna, Nuri Tuna, Taner Karabay ve merhum Yakup Karabay tarafından yaptırılan Arapgir meslek Yüksekokulu'nun açılış törenine Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, burada konuşan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in "Cumhuriyet karşıtı" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, konuşması esnasında okulların yapılmasının yanında yurt binalarının da yapılması gerektiğini söyleyerek, "Çocuklarımız okula geliyor, yurt yok. Yaptırdığımız okullar kadar yurt yaptıramazsak, bu öğrenciler gittikleri bölgelerde Cumhuriyet karşıtlarının yaptırdığı yurtlarda kalırlar. Mecbur kalıyorlar oralarda. Bunun için hem okulumuzu, hem yurdumuzu yapacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise yaptığı konuşmasında CHP'li Sevigen'in ifadesine cevap vererek, "Ne olur, hayır yapan herkesin yaptığı hayıra bakalım. Onun rengine bakmayalım. Bu ülkede, bu güzel yurdumuzda 70 milyon vatandaşımız, dirlik ve bütünlük içindeyiz. Hiç birimizin diğerini Cumhuriyet karşıtı olarak nitelemek hakkımızın olmadığı inancındayım. Çünkü Cumhuriyet, Türk milletinin en büyük kazanımıdır. Herkes bunu kabulleniyor. Bu konuda kesinlikle bir sorun olmadığına inanıyorum. ve bunu içtenlikle söylüyorum. Elbetteki Cumhuriyetin nitelikleri de, bu kazanım içerisindedir. O halde alkışlamamız gereken, taş üstüne taş koyan, her bireydir, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" dedi.

Bakan Yazıcı konuşmasında, "Türkiye iyi gidiyor, eksiğimiz, gediğimiz var. Ama perspektiflerimiz, hedeflerimiz doğru. Türkiye tarihine sahip çıkıyor. Türkiye değerlerine sahip çıkıyor. Türkiye, milletiyle, hükümetiyle top yekun olarak geleceğine yönelik ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda gece gündüz demeden koşuyoruz, çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, üniversite-sanayi işbirliğinin ülke kalkınmasına ciddi katkılar sunacağını da vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız