SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhuriyet Ayakta Duruyorsa..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:43:36
'Cumhuriyet Ayakta Duruyorsa..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. 

Anemon Otel’de düzenlenen resepsiyonun ev sahipliğini Vali Vasip Şahin yaptı. Resepsiyona 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve oda temsilcileri katıldı.

Resepsiyonun kapanışında bir konuşma yapan Vali Şahin, “Kanlarını bu ülkenin topraklarına katık eden çok değerli gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Şahin, o gün ki şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarına dikkat çekerek, “Biz bugün eğer şanlı bayrağımızın gölgesi altında yaşıyorsak; laik bir niteliği olan cumhuriyetimiz ayakta duruyorsa, dünya devletler ailesinde onurlu ve önemli bir yere sahip bir şekilde hayatımızı devam ettiriyorsak bunların tamamını o gün ki şehitlerimize, kahramanca mücadele eden gazilerimize borçluyuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Türk milletinin devraldığı emaneti ileriye taşıyacağını kaydeden Şahin, “Bu millet inşallah devraldığı emaneti; bu bayrağı yüksekte tutma emanetini, kadimden beri taşıdığı o misyonu, mazlum milletlere örnek olma, mazlum insanlara çare olma ve onlara kucak açma misyonunu bundan sonrada devam ettirecektir. Bu gücü köklerinden almaktadır. Bu gücü göğsünde taşıdığı imanından almaktadır. Ve bu günü kadim kültüründen almaktadır. Biz inşallah bugün yaşayanlar olarak, yarın yaşayacak olan yeni nesillerimize bu ülkeyi daha müreffeh, daha ileri seviyede ve daha sözü dinlenir bir ülke olarak devredeceğiz. Bu bizim onlara karşı borcumuz, atalarımıza karşı da önemli görevimizdir. Her günümüzün bu bayram tadında olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

AVM'DE BANDO KONSERİ..

Bu arada 2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı Bando Ekibi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla konser verildi. 

Malatya Park alış veriş merkezinde Bando Binbaşı Hakan Çetin yönetimindeki bando ekibi, birbirinden güzel şarkılarla vatandaşlara muhteşem bir dinleti sundu. Vatandaşların büyük ilgisi altında gerçekleştirilen konserde, çocuklarda ellerindeki Türk bayraklarıyla şarkılara eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız