SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:06:21
Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Bayramı’nın 92.Yıldönümü kutlamaları  Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, “ Aziz Atatürk. Kutlu yolunuzda sizi engellemeye çalışan dâhili ve hârici bedhahlar, bugün de bizim yolumuza tuzaklar kurmakta, birlik ve bütünlüğümüze kast etmektedirler.” dedi. Bu arada kutlamalar kapsamında Perşembe günü Valilikte kutlamaların kabulü ile İnönü Caddesi Sümerpark önünde ise geçit töreni yapılacak.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu

Cumhuriyet Bayramı’nın 92.Yıldönümü kapsamında ilk olarak dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunum törenine Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan ile bir grup öğrenci katıldı. 

Tören Vali Kamçı,  2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Angun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’ın ayrı ayrı Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarıyla başladı.  Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki tören Vali Süleyman Kamçı’nın Anıt Şeref Defterini imzalaması ise sona erdi.  

Vali Kamçı, şeref defterine yazdıklarını törene katılanlarla da paylaştı. Kamçı “Aziz Atatürk! En büyük emanetiniz olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümünde, milletçe manevi huzurlarınızda bulunmanın engin coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek şunları belirtti:

“Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz ve ilkeleriniz ışığında, devletimizin bekası için yılmadan, yorulmadan çalışarak yolumuza devam etmekteyiz. Gücümüzü, Samsun’da başlatıp İzmir’de nihayete erdirdiğiniz Milli Mücadele sürecinde, zafere ulaşmamızın en büyük sebebi olan sarsılmaz Milli İrade’den almaktayız.

Kutlu yolunuzda sizi engellemeye çalışan dâhili ve hârici bedhahlar, bugün de bizim yolumuza tuzaklar kurmakta, birlik ve bütünlüğümüze kast etmektedirler. Fakat müsterih olunuz! Devletimiz dünyanın en güçlü devletleri arasında hak ettiği yeri alıncaya kadar kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Milli Mücadelemizde olduğu gibi medeniyet mücadelemizde de izinizden ayrılmayacağız!

Aziz Atatürk! 

Bu kutlu günde, başta Zat-ı Alileri olmak üzere kanını vatana katık eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduğumuzu bütün dünyaya ilan ediyoruz!”

Perşembe günkü kutlamalar

Cumhuriyetimizin 92.Yıldönümü nedeniyle 29 Ekim Perşembe günkü tören Valilikte saat 09.30’da kutlamaların kabulü gerçekleşecek.

Ardından saat 10.00’da İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) girişinde kutlama töreni yapılacak. Buradaki törende  Vali, Garnizon komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından törene katılanların  Cumhuriyet Bayramı kutlanacak. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenecek. 2 öğrenci tarafından şiir okunmasının ardından günün anlamını içeren konuşmayı Vali Süleyman Kamçı yapacak. Kutlama törenleri resmi geçit töreniyle sona erecek.

MESAJLAR..

Cumhuriyet Bayramı’nın 92.Yıldönümü nedeniyle Vali süleyman Kamçı ile siyasiler tarafından mesajlar yayınlandı.

Vali Süleyman Kamçı

Vali Süleyman Kamçı yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Türk Milleti’nin küllerinden doğuşunun ve tarih sahnesinde yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıldönümünü kutlamanın milletçe gururunu yaşamaktayız. Yedi düvele karşı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çevresinde kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, Türk’ün bileğinin bükülemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiş ve bu zaferini Cumhuriyet’le taçlandırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, belirli zaman dilimlerinde karanlık odaklar tarafından içeriden ve dışarıdan çökertilmek istenmiş fakat buna rağmen Aziz Milletimizin ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir. Bu, geçmişte böyleydi, bugün de böyledir ve gelecekte de böyle olacaktır. Lakin bilinmelidir ki, şer mihraklarının bütün karanlık planları, Türk’ün çelik iradesi karşısında yerle bir olmaktan öteye gidemeyecektir.

Aziz Atatürk’ün liderliğinde kanımız ve canımız pahasına kurmuş olduğumuz Cumhuriyet’in bütün unsurlarıyla ilelebet korunması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizlere miras bırakılan Kutlu Vatan’ın, Yıkılmaz Cumhuriyet’in, Şanlı Albayrağın manevi yükü hepimizin omuzlarındadır. Bu millet, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara hak ettikleri karşılığı vermekten asla imtina etmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yâd ediyor, Saygıdeğer Malatya Halkının ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum!..”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarken, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin kıymetini her geçen gün daha çok idrak ediyoruz. Gerek çevremizdeki ülkelerin durumuna gerekse son dönemde yaşadığımız acı olaylara baktığımızda aydınlanma meşalesini yakarak bizlere emanet eden Cumhuriyet kadrolarına duyduğumuz minnet her geçen gün daha da artıyor. Cumhuriyet bütün imkansızlıklara rağmen halkımızın sahip olduğu büyük azim, gayret ve fedakarlıklarla kurulmuş ve tüm yurttaşlarımızın en büyük güvencesi olmuştur. Halkımız, geçmişte hiç bir baskıya, dayatmaya ve emperyalizme boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiği gibi, bugün ve gelecekte de aynı ruh ve bilinçle Cumhuriyetimizi yaşatacak ve birlik beraberliğimize sahip çıkacaktır.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin mimarları başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”  

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’inci yıldönümünü büyük bir heyecanla ve onurla kutlamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde milletimizin kararlılığıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan muvaffakiyetlerden bir tanesidir.

Bugün, hür ve özgür bir devlet olarak yeniden dirilişimizin ve bağımsız  Cumhuriyetimizin Kurulduğu gündür.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. senesi olan 2023 mefkuresine kararlılıkla ilerlediğimiz ve bu gayeye içerden ve dışardan çomak sokmak isteyenlerin varlığına şahit olduğumuz bu günlerde yaşananlar göstermektedir ki, birliğe, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Ve bizim milletçe Sahip olduğumuz vatan sevgisi ve demokrasi aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir.

Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için tereddüt etmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimize, Cumhuriyetimizi al kanlarıyla kuran ecdadımıza karşı sorumluluklarımız vardır.

O da tarihin bize yüklediği birlik beraberlik ve kardeşliktir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 92. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da mesajında şu ifadelere yer verdi:

“92. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, birlik ve beraberlik içerisinde verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur. Kurtuluş Savaşı Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. 

Millet olarak omuz omuza vererek elde ettiğimiz Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen bu büyük zaferi; Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi hep beraber korumalıyız. Millet olarak her türlü zorlukları aşarak bugünlere gelirken, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, demokrasinin yolunu açan Cumhuriyeti korumak hepimizin görevidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimin özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyorum. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yayınladığı mesajda şöyle dedi: 

"Bu gün millet olarak Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutlamaktayız. Türk milletinin en değerli varlığı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kıymetini iyi anlamak ve anlatmak gerekmektedir. Tüm imkansızlıklara rağmen verilen kurtuluş mücadelesinin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine hediyesidir. Onu korumak ve yaşatmak da yine aziz milletimize düşmektedir. Kurtuluş savaşında istediğini elde edemeyen dış mihraklar, son aylarda artan terör olayları ile birlikte ülkemiz üzerindeki emellerinden vazgeçmediklerini göstermektedir. Millet olarak bu oyunlara gelmeyeceğiz. Milli mücadele döneminde olduğu gibi, bu günde millet olarak birbirimize kenetlenmenin tam zamanıdır. Gün cumhur olma günüdür. Gün Türkiye Cumhuriyeti'ni gelişmiş ülkeler arasında yerini alması günüdür. Dün bunu başardık, bu günde, yarında bunu başaracak güçte ve kararlılıktayız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyeti bizlere hediye eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum" 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise mesajında şunları kaydetti::

“Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümünü gururla yaşıyoruz. Bu topraklarda insanlar hangi dil, din ve ırktan olurlarsa olsunlar hep kardeşçe yaşamışlardır. Şerefli Türk milleti her zaman olduğu gibi içerisine nifak tohumları ekmek ve tarih sahnesinden silmek isteyenlere cevabını Kurtuluş savaşında vermiştir.

Her zaman olduğu gibi şimdi de birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Bizler Çanakkale ruhuyla ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere gereken cevabı vereceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını feda ederek, bu vatanı bize miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, başta saygıdeğer Malatyalı ve Yeşilyurtlu hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”  

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı

Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.

Bugün bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yükseltileceği, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağımız gündür. Türkiye’mizin ve milletimizin özellikle son yıllarda her alanda elde ettiği kazanımları, istikrarını, gücünü hem içeriden ve hem de dışarıdan zayıflatmak isteyen, beklenti içinde olanlar olabilir. Bunlara karşı milletçe vereceğimiz en büyük cevap inançla, imanla birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmak olacaktır.

Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kez daha en güzel cevabı vereceğiz. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız