SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhuriyet En Muhteşem Zirve'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:18:51
'Cumhuriyet En Muhteşem Zirve'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet'in 91’inci yılı, tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da coşkuyla kutlandı. 

İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı’nın yanında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Enver Han, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri hazır bulundular.

Tören, Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın törene katılanların bayramını tebrik etmesiyle başladı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Süleyman Kamçı, “Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızı, cumhuriyet yönetimini esas alan yeni ve güçlü bir devletle taçlandırışımızın üzerinden tam 91 yıl geçti. Daima ayrı bir gurur ve sevinçle kutladığımız bu çok önemli ve anlamlı günde tüm milletimizi ve sizleri büyük bir içtenlikle kutluyorum. Cumhuriyet; necip milletimizin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden birine sahne olmuştur. Bu destansı mücadele; yakılıp yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinden milletçe yeniden dirilişimizin ifadesidir. Bundan dolayı, cumhuriyetin bir değerler manzumesi olduğu asla unutulmamalıdır. Onu bir bütün olarak algılamak, tüm niteliklerine eşit değerler atfetmek, evrensel kabullerle hayata geçirmek gerekir. Keza cumhuriyet, tek bir fikre yönelik peşin kabuller sisteminden çok, bölücü ve yıkıcı unsurlar taşımadığı sürece farklı fikirler ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temeli üzerine bina edilen bir rejimin adıdır. Dolayısıyla; kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz elzemdir. Farklılıkları kutsamadan, ama farklılıkları da yok saymadan ortak bir tarihle ve kültürle güçlü Türkiye’nin idamesine katkı sağlamak her vatandaşımızın öncelikli vazifesidir. Kısacası cumhuriyet, ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığının ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti; bugün kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen güçlü, modern bir dünya devletidir” dedi.

Törende bulunan gençlere de seslenen Vali Kamçı şunları söyledi: “Sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınları, milletimizin geleceği, ümidisiniz. Ülkemizin, uygar milletler arasında hak ettiği yeri almasında hayati görev sizin hissenizde düşmektedir. Size emanet edilen değerleri ne pahasına olursa olsun korumak, sizden öncekilerden devraldığınız gibi sizden sonraki nesillere kutlu emanetinizi devretmek yegane gayeniz olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sorumlulukla ilgili çok veciz şekilde ifade ettiği; ‘Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan, rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getiren milletler evvela haysiyetini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar’ sözlerini hatırınızdan hiç çıkarmayacağınıza, ülkemizi hak ettiği saygınlığa taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Bu nedenle tarihimizi iyi öğrenmeli, maziden çıkardığınız dersleri hafızanıza kazımalısınız. Unutmamalısınız ki, bir milletin boy aynası kendi tarihidir. Kendinizi nasıl görmek istiyorsanız ona göre rol üstlenmek durumundasınız.”

Törene katılan Malatyalılara da seslenen Vali Kamçı, “Aziz Malatyalılar; amacımız şanlı bir mücadelenin ürünü olan cumhuriyetimizden, üniter yapımızdan, demokrasimizden ve buna bağlı diğer kazanımlarımızdan hiç taviz vermeden, emin adımlarla görkemli geleceğimize yürümektir. Farklıklarımızı zengin olarak gören, aidiyet duygusunun perçinleştiği, insan odaklı, devlet millet kaynaşmasını sağlamış Türkiye Cumhuriyeti Devletini ileriye taşımak, günlük hadiselerin bu büyük hedefimizi gölgelemesine asla izin vermemek milli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, hoşgörü, sevgi, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, aydınlık bir geleceğe el ele yürüyebilmek ümidiyle bayramınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kaydetti.

Törende liseli öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir, temsili olarak Türk bayrağını bir ilkokul öğrencisine teslim etti. Minik öğrencinin okuduğu şiir törene katılanların ilgisini çekti.

Kutlama geçiş töreni ile sona erdi. Geçiş töreninde eski otomobiller ile bisikletli gençler renk kattı.

RESEPSİYON İPTAL..

Bu arada Malatya’da da cumhuriyet resepsiyonunun iptal edildiği bildirildi. 

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Karaman Ermenek’te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle bu akşam yapılacağı belirtilen Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilecek olan resepsiyon tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de iptal edilmiştir” denildi.

Diğer yandan, Malatya Rotary Kulübü'nün de Hilton Oteli'nde düzenlediği baloyu maden kazası nedeniyle iptal ettiği duyuruldu.

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca da, 31 Ekim günü düzenlemeyi programladıkları “Bir bayrak rüzgar bekliyor” adlı müzik şölenini Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciasından dolayı iptal ettiklerini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız