SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhuriyet, Kimsesizlerin Kimsesi Olmuştur'

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Hizmetler Kurumu'na bağlı yetiştirme yurtları 6. halk oyunları bölge şenliği Malatya'da yapıldı.

Yeni belediye binası otoparkında düzenlenen Sosyal Hizmetler Kurumu'na bağlı yetiştirme yurtları 6. halk oyunları bölge şenliğine, Malatya, Muş, Elazığ, Mersin, Antalya, Van, Kahramanmaraş, Yozgat, Hatay, Tekirdağ, Balıkesir ve Diyarbakır illeri katıldı. Şenliğin açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Atatürk'ün, 'Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi olmuştur' sözünü hatırlatarak, "Devletimizin imkanları ile kanatları altına aldığı dünyanın en güzel çiçekleri çocuklarımıza, kayısının başkenti, güzel insanların yaşadığı Malatya şehrine hoşgeldiniz diyorum" dedi.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü Gençlik Daire Başkanı Aziz Söğütlü de, yurtlarda kalan çocukların Türk örf ve adetlerine göre yetişmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Bu çocuklarımıza sahip çıkılması halinde önemli yerlere geleceklerine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürü Murat Konan da konuşmasında, Malatya'da ilk kez böyle kapsamlı yetiştirme yurtları öğrencilerinin katıldığı halk oyunları şenliği düzenlendiğini belirterek bu tür sosyal faaliyetlerin yurtlarda kalan çocuklar açısından önemli olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra Malatya, Muş, Elazığ, Mersin, Antalya, Van, Kahramanmaraş, Yozgat, Hatay, Tekirdağ, Balıkesir ve Diyarbakır illeri yetiştirme yurtlarında kalan öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

Gösteriden sonra şenliğe emeklerinden dolayı Vali Halil İbrahim Daşöz, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü Gençlik Daire Başkanı Aziz Söğütlü, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürü Murat Konan ile diğer yetkililere ve illerin ekip başkanlarına plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız