SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Resepsiyonu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:39
Cumhuriyet Resepsiyonu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet resepsiyonuna milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri katılmadı. Malatya Valiliği tarafından düzenlenen ve Anemon Otelde gerçekleşen  ve Vali Vasip Şahin eşi Şeyman Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve eşi Merih Mendi, Belediye Başkan Vekili Selim Pilten eşi  Handan Pilten, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve eşi, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ve eşi, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile üst düzey askeri yöneticiler ile eşleri ile şehit aileleri ile gaziler katıldığı resepsiyonda konuklar, Vali ve eşi tarafından kapıda karşılandı.

“Genç ve dinamik bir Cumhuriyeti yaşıyoruz” diyerek Cumhuriyetin önemine değinen Vali Şahin "Cumhuriyet Bayramı tüm vatandaşlarımıza kutlu olsun. 89 yaşında olan bayramımızı kutluyorum. Hala genç, dinamik ve çok genç bir cumhuriyet yaşıyoruz. İnşallah ufka ümitle bakıyoruz" diyerek vatandaşların cumhuriyet bayramını kutladı.

Birlik ve beraberlik mesajları veren 2. Ordu komutanı Orgeneral Galip Mendi de "Cumhuriyet Bayramımız bütün milletimize hayırlı uğurlu olsun. Nice Cumhuriyet Bayramlarını hep birlikte beraberlik içerisinde kutlamayı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Selim Pilten  "Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünde hep beraber olmamızdan dolayı mutluyuz. Vatandaşların Cumhuriyet bayramını en içten duygularla kutluyorum" derken, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de, "Heyecanımızı bir kez daha katlayarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. İl Genel Meclisi Başkanı Şavata, "Milletimizin Cumhuriyeti bu birlik ve beraberlik içinde kurarak nasıl hareket ettiğini biliyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nı 89. yıl dönümünde birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz" diyerek vatandaşların cumhuriyet bayramlarını kutladılar.

Eşleri ile birlikte şehit aileleri ve gazilerin masasını ziyaret eden Vali Şahin ve 2. Ordu komutanı Org. Mendi, şehit aileleri ve gazilerle birlikte sohbet etti ve sorunları konusunda her zaman yardımcı olacaklarını belirttiler.

Resepsiyon, Malatya Musiki Cemiyeti üyelerinin  Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konseri icra etmesi ve Cumhuriyet pastasının kesilmesi ile sona erdi.

SİYASİLER YOKTU

Anemon Otelde gerçekleşen resepsiyona milletvekilleri ve başta iktidar ve ana muhalefet partisi olmak üzere siyasi parti temsilcilerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Vekillere ve siyasi partilere davetiye gönderilip gönderilmediği sorusunu yanıtlayan Valilik üst düzey yöneticileri “İstisnasız başta mecliste grubu bulunanlar olmak üzere tüm siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine gönderdik.” ifadelerini kullandılar. Vekiller ve siyasilerin yanı sıra ilimizin önde gelen Odalar ile dernek temsilcilerinin bir çoğu da cumhuriyet resepsiyonuna katılmadığı da gözlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız