SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Satranç Turnuvası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi.

Satranç İl Temsilciliği tarafından Satranç Merkezi'nde düzenlenen turnuvaya 50 sporcu katıldı. Küçükler, Yıldızlar ve Açık Kategorilerde düzenlenen turnuva hakkında bilgiler veren Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, "2010-2011 sezonu Satranç çalışmalarına başladık. Eğitim çalışmalarımızda devam ediyor. Eğitim çalışmalarını Gençlik Merkezimizde satranç antrenörümüz veriyor. Hafta sonları ücretsiz satranç dersleri veriliyor. Bunun yanında okullarımızda da satranç eğitimi verebilen beden eğitimi
öğretmenlerimiz var. O öğretmenlerimizde kendi okullarında ders dışı eğitim olarak satranç eğitimleri veriyorlar. Satranç bilenlerin yarışmalara katılmasının daha güzel bir durum olacağından bizlerde Satranç İl Temsilciliği olarak her ay satranç turnuvaları yapmaktayız" dedi.

Toy, özel günlerde satranç turnuvaları düzenlediklerini kaydederek, "Cumhuriyet Bayramını kutlama etkinlikleri çerçevesinde bir satranç turnuvası düzenlendik. Satranç turnuvamıza katılım hususunda üzgün olduğumuzu söylemek istiyorum. Katılım sayısı 50'nin biraz üzerinde oldu. Oysa biz geçmiş dönemlerde 100'ün üzerinde sporcuyla satranç yarışmalarını yapıyorduk. İlk turnuva olması nedeniyle belki bizde tam anlamıyla bu turnuvayı duyuramamış olabiliriz. Bundan sonraki turnuvalara katılımların daha yüksek olacağını umuyoruz. Cumhuriyet Bayramımızın da kutlanmasında böylece satranç severlerin bu iştiraki de bizleri memnun etmiştir. Sporcularımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan turnuva sonrasında sıralama ise şöyle oluştu:

Küçüklerde, Ahmet Hamza Kaya 1., Ahmet Kürşat Çelebipekin 2., Yusuf Özcan ise 3. oldu. Yıldızlarda, Emrullah Cankurt 1., Tarık Bilal Çokçetin 2., Ömer Faruk Dilek ise 3. oldu. Açık Kategoride, Ali Ekber Doğan 1., Mikdat Sağlam 2., Ünal Dönmez ise 3. oldu.

FOTOĞRAF: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız