SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Şöleni

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetin 86. yıldönümü dolayısıyla Valilik tarafından Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Cumhuriyet Şöleni" büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Cumhuriyet Şöleni'ne, Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölen öncesi bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Değerli gençler, değerli Malatyalılar Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Valiliğimiz ve Malatya Belediyemizin katkılarıyla teşkil edilen Cumhuriyet Şöleni'ne hoş geldiniz. Cumhuriyet, halkın kendi kendini yönettiği, devletin temel organlarını kendi yoluyla iş başına getirdiği yönetim biçiminin adıdır. Cumhuriyet'in temelinde belirli bir sınıf, bir zümre ve dar gruplar bulunmamakta; doğrudan doğruya halkın kendisi bulunmaktadır. Dolayısıyla, bu bayram halkın bayramıdır. Bugün resmi kutlama programı çerçevesinde yaptığımız bu şölenle halkımızın yedinden yetmişe içinde bulunacağı, herkesin coşkuyla bayramı kutlayacağı bir etkinlik meydana getirmek istedik. Bu etkinliğin meydana getirilmesinde değerli belediye başkanımız Ahmet Çakır'ın katkıları oldu. Bunun yanı sıra kutlamalarımızın coşku içerisinde geçmesine katkıda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kolbastı Ekibine de teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadılar ve etkinliğimize katıldılar, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Türkiye'mizin her karesinde 780 bin kilometrekarede 70 milyon olarak dünya var oldukça Cumhuriyetimizi kollayıp, sahip çıkacağız. Bu kalabalık daha da çoğalarak, her geçen yıl Cumhuriyetimizi daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız"dedi.

Şölende ilk olarak Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kolbastı Ekibi sahne aldı. Birbirinden güzel şovlarıyla izleyenleri coşturan kolbastı ekibine vatandaşlarda eşlik etti. Kolbastı ekibinin muhteşem gösterisinin ardından Hazal sahne aldı. Yüzlerce vatandaşa birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Hazal, ünlü sanatçıların taklitlerini de yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerinden sahneyi ünlü sanatçı Rafet El Roman aldı.

Vatandaşların tezahüratlarıyla sahneye çıkan Rafet El Roman, duygusal şarkılarıyla gençleri dans ettirirken, hareketli şarkılarıyla salondakilere keyifli dakikalar yaşattı. El Roman sahnedeki dans şovuyla kendisini izlemeye gelenlerden büyük alkış topladı.

Gecenin sonunda ise 10. Yıl Marşı eşliğinde toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da yer aldığı fotoğraf çekiminde hep bir ağızdan 10 Yıl Marşı söylendi.

Cumhuriyet Şöleni'nde Valilik tarafından hazırlanan slayt gösterimi de sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız